Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşletmenizin gösterge paneli açık mı?

Araba kullanırken bir an için beyaz bir kağıt ile gösterge panelinizin kapatıldığını hayal edin. Arabayı nasıl kullanırsınız? Ne kadar benzin kaldı? Hız limitini aştınız mı? Herhangi bir uyarı veriyor mu? Bunların hiçbirini bilemeyeceğiniz için endişeli kullanırsınız değil mi? İşletmenizde de bir gösterge paneliniz yoksa aynı şekilde ne yapacağınızı, nelerin sinyal verdiğini, hangi konulara odaklanmanız gerektiğini bilemezsiniz. Bir işletmeniz varsa ya da kurmayı düşünüyorsanız önce gösterge panelinizin nelerden oluşması gerektiğine karar vererek işe başlayabilirsiniz. İşte size birkaç örnek: İşletmenizin büyüme hızı Satışların takibi Nakit akışı Kar marjları Stok maliyeti Kredi limitleri Kritik başarı faktörleri Bu ve benzeri konularda rakamlarınız size çok önemli mesajlar verir. Özellikle kritik mesajları ancak rakamlarınızı oluşturup doğru analiz ederseniz görebilirsiniz. Bazı örnekle inceleyelim: Cironuz arttığında iyi iş yaptığınızı düşünerek sevinebilirsiniz, ancak karlılık yoksa işletmeniz çok hızlı iflasa doğru sürükleniyor olabilir. Cironuz ve karınız yüksek olduğu halde alacaklarınızı tahsil edemiyorsanız nakit akışında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Stoklarınızda uzun zamandır kullanmadığınız hızlıca paraya çevirebileceğiniz mallarınız vardır ancak siz hala yeni malzeme siparişi veriyor olabilirsiniz. Gösterge paneliniz olduğunda daha doğru kararlar verirsiniz. Önceden önlem almanız gereken durumları fark edersiniz. Hedeflerinize daha kolay odaklanır ve ulaşırsınız. Sizin bir gösterge paneliniz var mı? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

İşletmenizin gösterge paneli açık mı?

Araba kullanırken bir an için beyaz bir kağıt ile gösterge panelinizin kapatıldığını hayal edin. Arabayı nasıl kullanırsınız?

  • Ne kadar benzin kaldı?
  • Hız limitini aştınız mı?
  • Herhangi bir uyarı veriyor mu?

Bunların hiçbirini bilemeyeceğiniz için endişeli kullanırsınız değil mi?

İşletmenizde de bir gösterge paneliniz yoksa aynı şekilde ne yapacağınızı, nelerin sinyal verdiğini, hangi konulara odaklanmanız gerektiğini bilemezsiniz.

Bir işletmeniz varsa ya da kurmayı düşünüyorsanız önce gösterge panelinizin nelerden oluşması gerektiğine karar vererek işe başlayabilirsiniz. İşte size birkaç örnek:

  • İşletmenizin büyüme hızı
  • Satışların takibi
  • Nakit akışı
  • Kar marjları
  • Stok maliyeti
  • Kredi limitleri
  • Kritik başarı faktörleri

Bu ve benzeri konularda rakamlarınız size çok önemli mesajlar verir. Özellikle kritik mesajları ancak rakamlarınızı oluşturup doğru analiz ederseniz görebilirsiniz. Bazı örnekle inceleyelim:

  • Cironuz arttığında iyi iş yaptığınızı düşünerek sevinebilirsiniz, ancak karlılık yoksa işletmeniz çok hızlı iflasa doğru sürükleniyor olabilir.
  • Cironuz ve karınız yüksek olduğu halde alacaklarınızı tahsil edemiyorsanız nakit akışında sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • Stoklarınızda uzun zamandır kullanmadığınız hızlıca paraya çevirebileceğiniz mallarınız vardır ancak siz hala yeni malzeme siparişi veriyor olabilirsiniz.

Gösterge paneliniz olduğunda daha doğru kararlar verirsiniz. Önceden önlem almanız gereken durumları fark edersiniz. Hedeflerinize daha kolay odaklanır ve ulaşırsınız.

Sizin bir gösterge paneliniz var mı?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.