Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşletmelere para kaybettiren 8 hata

İşletmenizin para kaybetmesine neden olan 8 hatayı konuşacağız bugün. 1. Ürün veya hizmeti zamanında teslim etmemek. Siparişi kabul ederken teslim süreniz belli olmalı, bu sürede teslimatı gerçekleştirmelisiniz. 2. Geç fatura kesmek. Faturalarınızı zamanında kesmek için teslimatlarınızı yakından takip etmeli, fatura kesmekte gecikmemelisiniz. 3. Maliyetleri hesaplamamak. Tüm sabit ve değişken harcamalarınızı takip etmelisiniz. 4. Satış fiyatını yanlış belirlemek. Rakibin fiyatının %10 altına düşürerek fazla iş almayı düşünüyor olabilirsiniz. Satış fiyatınız maliyetlerinizi karşılamıyorsa daha çok iş alarak daha hızlı iflasa sürüklenebilirsiniz. 5. Sağlam sistem ve talimatlara sahip olmamak. Kim, ne zaman, nerede, nasıl, niçin, ne yapacak sorularının cevabını yazılı olarak herkesin bilmesini ve kabul etmesini sağlamalısınız. 6. Pazarlama rakamlarını takip etmemek. Pazarlama harcamalarının yatırıma dönüşmesi için test etmeli ve ölçmelisiniz. Hangi kampanyalar işe yarıyor? Hangi zamanda işe yarıyor? Pazarlamanın matematik olduğunu unutmamalısınız. 7. Bütün işleri tek başınıza yapmaya çalışmak. Sizden daha iyi insanlarla çalışmalı, işlerinizi delege etmelisiniz. Haftada 80 saat çalışmak zorunda değilsiniz. 8. Yardım almamak. Ürün/hizmet konusunda çok iyi olduğunuz için işletmenizi kurdunuz. Peki ya pazarlama/satış? Bu konularla ilgilenmek üzere muhakkak destek almalısınız. Kısa zamanda göze görünmeyen, ancak uzun vadede para kaybettiren bu hataları yapmamak için bir işletme koçundan destek alabilirsiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

İşletmelere para kaybettiren 8 hata

İşletmenizin para kaybetmesine neden olan 8 hatayı konuşacağız bugün.

1. Ürün veya hizmeti zamanında teslim etmemek. Siparişi kabul ederken teslim süreniz belli olmalı, bu sürede teslimatı gerçekleştirmelisiniz.

2. Geç fatura kesmek. Faturalarınızı zamanında kesmek için teslimatlarınızı yakından takip etmeli, fatura kesmekte gecikmemelisiniz.

3. Maliyetleri hesaplamamak. Tüm sabit ve değişken harcamalarınızı takip etmelisiniz.

4. Satış fiyatını yanlış belirlemek. Rakibin fiyatının %10 altına düşürerek fazla iş almayı düşünüyor olabilirsiniz. Satış fiyatınız maliyetlerinizi karşılamıyorsa daha çok iş alarak daha hızlı iflasa sürüklenebilirsiniz.

5. Sağlam sistem ve talimatlara sahip olmamak. Kim, ne zaman, nerede, nasıl, niçin, ne yapacak sorularının cevabını yazılı olarak herkesin bilmesini ve kabul etmesini sağlamalısınız.

6. Pazarlama rakamlarını takip etmemek. Pazarlama harcamalarının yatırıma dönüşmesi için test etmeli ve ölçmelisiniz. Hangi kampanyalar işe yarıyor? Hangi zamanda işe yarıyor? Pazarlamanın matematik olduğunu unutmamalısınız.

7. Bütün işleri tek başınıza yapmaya çalışmak. Sizden daha iyi insanlarla çalışmalı, işlerinizi delege etmelisiniz. Haftada 80 saat çalışmak zorunda değilsiniz.

8. Yardım almamak. Ürün/hizmet konusunda çok iyi olduğunuz için işletmenizi kurdunuz. Peki ya pazarlama/satış? Bu konularla ilgilenmek üzere muhakkak destek almalısınız.

Kısa zamanda göze görünmeyen, ancak uzun vadede para kaybettiren bu hataları yapmamak için bir işletme koçundan destek alabilirsiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.