Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşletme Analizi

İşletme analizi, bir işletmenin mevcut durumunu ve performansını değerlendirmek, güçlü ve zayıf yönleri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen bir süreçtir. İşletmelerde; Pazarlama, Satış, Üretim, Kalite, Satın Alma, Hizmet, Planlama, Muhasebe, Finans gibi farklı bölümler vardır.  Bu bölümlerin her birinin hem kendi içinde hem de birbirleriyle olan etkileşimlerinde başarılı olması işletmenin hedeflerine ulaşmasında kritik bir faktördür. İşletmenizin bu süreçlerin döngüsünden oluşan bir teker üzerinde gittiğini düşünelim. Bu tekerindaireselliği ne kadar düzgün ve çapı ne kadar büyükolursa, karlılık ve verimlilik o kadar yüksek olur. Aynı zamanda dış kaynaklı sorunlarla baş etmek de o kadar kolaylaşır. Mevcut durumunuzda, teker çapınızın ne kadar olduğunu, dairesel olup olmadığını anlamak için İŞLETME ANALİZİ yapabilir ve hangi konularda gelişime ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz. İşletme analizi, işletmenin genel sağlığını anlamak ve stratejik kararlar almak için önemlidir. İşletmenizde hangi alanlara odaklanmanız gerektiğini görürsünüz. Gelişime açık alanlarınızı, nerelerde kaçak olduğunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Analizin sonuçları, işletmenin güçlü yönlerini daha da güçlendirmek ve zayıf yönlerini geliştirmek için kullanılabilir.Karlı bir işletmeye sahip olmak için ihtiyaç duyduğunuz alanları gördüğünüzde planlarınızı bu sonuçlara bakarak en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Her zaman daha verimli olmanın muhakkak bir yolu vardır. Ancak sürekli işin içinde olduğunuzda bu fırsatları göremezsiniz. Arada durup mola vermeli ve işinize yukarıdan bakmalısınız. İşletme Analizi yapmak size bu fırsatı sağlar. ActionCOACH’un 80+ ülkede uyguladığı 100 sorudan oluşan İŞLETME ANALİZİ’nizi yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2024 - Çarşamba

İşletme Analizi

İşletme analizi, bir işletmenin mevcut durumunu ve performansını değerlendirmek, güçlü ve zayıf yönleri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen bir süreçtir.

İşletmelerde; Pazarlama, Satış, Üretim, Kalite, Satın Alma, Hizmet, Planlama, Muhasebe, Finans gibi farklı bölümler vardır.  Bu bölümlerin her birinin hem kendi içinde hem de birbirleriyle olan etkileşimlerinde başarılı olması işletmenin hedeflerine ulaşmasında kritik bir faktördür.

İşletmenizin bu süreçlerin döngüsünden oluşan bir teker üzerinde gittiğini düşünelim. Bu tekerindaireselliği ne kadar düzgün ve çapı ne kadar büyükolursa, karlılık ve verimlilik o kadar yüksek olur. Aynı zamanda dış kaynaklı sorunlarla baş etmek de o kadar kolaylaşır.

Mevcut durumunuzda, teker çapınızın ne kadar olduğunu, dairesel olup olmadığını anlamak için İŞLETME ANALİZİ yapabilir ve hangi konularda gelişime ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz.

İşletme analizi, işletmenin genel sağlığını anlamak ve stratejik kararlar almak için önemlidir. İşletmenizde hangi alanlara odaklanmanız gerektiğini görürsünüz. Gelişime açık alanlarınızı, nerelerde kaçak olduğunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Analizin sonuçları, işletmenin güçlü yönlerini daha da güçlendirmek ve zayıf yönlerini geliştirmek için kullanılabilir.Karlı bir işletmeye sahip olmak için ihtiyaç duyduğunuz alanları gördüğünüzde planlarınızı bu sonuçlara bakarak en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz.

Her zaman daha verimli olmanın muhakkak bir yolu vardır. Ancak sürekli işin içinde olduğunuzda bu fırsatları göremezsiniz. Arada durup mola vermeli ve işinize yukarıdan bakmalısınız. İşletme Analizi yapmak size bu fırsatı sağlar.

ActionCOACH’un 80+ ülkede uyguladığı 100 sorudan oluşan İŞLETME ANALİZİ’nizi yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.