Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşinizin içinde misiniz, üstünde misiniz?

İşletmem var diyen birçok işletme sahibine soruyoruz: Siz işe gitmediğiniz sürece işler yürüyor mu? Cevap hayır ise o zaman bir işletmeniz değil, işiniz var demektir. Çünkü işinizin içinde çalışmak zorundasınızdır. ‘Bir kitabım var’ diyen yazarı düşünün. Kitap yazımı bitmiştir. Raflarda yerini almıştır. Satıldıkça sahibine para kazandırır. İşletme de öyle. Organizasyon şeması, kuralları, sistemi, kimlerin nelerden sorumlu olduğu, iş akışları, süreçler ve aralarındaki ilişkiler, performans kriterleri, raporlama teknikleri belirlidir. İşletme kendi kendine çalışır. Ürün ya da hizmeti müşteriye sundukça para kazandırmaya devam eder. Sizin tüm bu süreçlerin içinde yer almanız gerekmez. İşte o zaman ‘İŞLETMEM VAR’ diyebilirsiniz. İşletme sahibi olarak yapmanız gereken işinizin içinde değil üzerinde çalışarak işletmenizi büyütmeye odaklanmaktır. Yeni fırsatlar, stratejik hedefler, uzun dönem planlar üzerinde çalışmaktır. Birçok işletme sahibi günlük işlerin içinde o kadar vakit harcar ki; işini büyütmek için zaman bulamaz. Öncelikle ekip kurmalısınız. Ekibinize doğru insanları çekmelisiniz, onları eğitmelisiniz.  Enerjinizin çoğunu ekibe harcamalısınız.  Ekibiniz işini ne kadar doğru ve zamanında yaparsa, müşterileriniz o kadar mutlu olacak, işletmeniz de size o kadar para kazandıracaktır. Siz olmadan da tıkır tıkır çalışan ticari ve karlı bir işletmeniz varsa işinizin üzerinde çalışıyorsunuz demektir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

İşinizin içinde misiniz, üstünde misiniz?

İşletmem var diyen birçok işletme sahibine soruyoruz:

  • Siz işe gitmediğiniz sürece işler yürüyor mu?

Cevap hayır ise o zaman bir işletmeniz değil, işiniz var demektir. Çünkü işinizin içinde çalışmak zorundasınızdır.

‘Bir kitabım var’ diyen yazarı düşünün. Kitap yazımı bitmiştir. Raflarda yerini almıştır. Satıldıkça sahibine para kazandırır.

İşletme de öyle. Organizasyon şeması, kuralları, sistemi, kimlerin nelerden sorumlu olduğu, iş akışları, süreçler ve aralarındaki ilişkiler, performans kriterleri, raporlama teknikleri belirlidir. İşletme kendi kendine çalışır. Ürün ya da hizmeti müşteriye sundukça para kazandırmaya devam eder. Sizin tüm bu süreçlerin içinde yer almanız gerekmez. İşte o zaman ‘İŞLETMEM VAR’ diyebilirsiniz.

İşletme sahibi olarak yapmanız gereken işinizin içinde değil üzerinde çalışarak işletmenizi büyütmeye odaklanmaktır. Yeni fırsatlar, stratejik hedefler, uzun dönem planlar üzerinde çalışmaktır.

Birçok işletme sahibi günlük işlerin içinde o kadar vakit harcar ki; işini büyütmek için zaman bulamaz.

Öncelikle ekip kurmalısınız. Ekibinize doğru insanları çekmelisiniz, onları eğitmelisiniz.  Enerjinizin çoğunu ekibe harcamalısınız.  Ekibiniz işini ne kadar doğru ve zamanında yaparsa, müşterileriniz o kadar mutlu olacak, işletmeniz de size o kadar para kazandıracaktır.

Siz olmadan da tıkır tıkır çalışan ticari ve karlı bir işletmeniz varsa işinizin üzerinde çalışıyorsunuz demektir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.