Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşinizi sistem yürütür, sistemi ise çalışanlarınız: 9 ADIMDA SİSTEMİNİZİ KURUN

İşletmenizde sistem varsa, siz müdahele etmek zorunda kalmadan herşeyin tıkır tıkır işlediğinden emin olursunuz. Sistem sayesinde iş süreçleriniz standart hale gelir.  Aksi takdirde çalışanlarınız değiştikçe iş yapış şekliniz de değişir ve sürekli problemlerle boğuşmak zorunda kalırsınız. Sistem kurmak için 9 ana konuya odaklanmalısınız. Vizyon: Gelecekteki hedefinizi, amacınızı, büyük resmi anlatan cümlenizdir. Misyon:  Hedefe gideceğiniz yolu gösterir. Kültür: Çekirdek değerleriniz ve inançlarınız, işinizin kurallarıdır. Oyunu nasıl oynadığınızı gösterir. Akıllı hedefler: 90 günlük, 1 yıllık, 2,3,5,10 yıllık akıllı hedefleriniz olmalıdır. Organizasyon şeması: İşinizin istediğiniz seviyeye geldiği zaman nasıl bir yapısı olacağını, pozisyonları, nerede kaç kişi çalıştığını gösterir. Pozisyon kontratları: Çalışanlarınızın ne yapacağını, performanslarının nasıl ölçüleceğini açık ve net anlatır. Anahtar performans göstergeleri: Her bölümün, her çalışanın performansını ölçen göstergeler belirlenmelidir. Böylelikle işin nasıl yapıldığını ölçebilirsiniz. Nasıl yapılacak dökümanları: Çalışanların işlerini nasıl yapacağını, bu işlerin organizasyonun bütününe bakınca nerede yer aldığını, organizasyona katkısını anlatır. Yönetim sistemi: Toplantı ve raporlamaların, karar alma süreçlerinin belirlenmesi gerekir. Bir problemle karşılaştığınızda çalışanlarınızı suçlamak yerine sisteminizi sorgulayın. Sistemde hangi kaçaklardan dolayı hataların yapıldığını bulun ve buraları yeniden düzenleyin. İşinizi sistem yürütür. Sistemi ise çalışanlarınız. Sistem varsa özgürlük var demektir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

İşinizi sistem yürütür, sistemi ise çalışanlarınız: 9 ADIMDA SİSTEMİNİZİ KURUN

İşletmenizde sistem varsa, siz müdahele etmek zorunda kalmadan herşeyin tıkır tıkır işlediğinden emin olursunuz. Sistem sayesinde iş süreçleriniz standart hale gelir.  Aksi takdirde çalışanlarınız değiştikçe iş yapış şekliniz de değişir ve sürekli problemlerle boğuşmak zorunda kalırsınız.

Sistem kurmak için 9 ana konuya odaklanmalısınız.

  • Vizyon: Gelecekteki hedefinizi, amacınızı, büyük resmi anlatan cümlenizdir.
  • Misyon:  Hedefe gideceğiniz yolu gösterir.
  • Kültür: Çekirdek değerleriniz ve inançlarınız, işinizin kurallarıdır. Oyunu nasıl oynadığınızı gösterir.
  • Akıllı hedefler: 90 günlük, 1 yıllık, 2,3,5,10 yıllık akıllı hedefleriniz olmalıdır.
  • Organizasyon şeması: İşinizin istediğiniz seviyeye geldiği zaman nasıl bir yapısı olacağını, pozisyonları, nerede kaç kişi çalıştığını gösterir.
  • Pozisyon kontratları: Çalışanlarınızın ne yapacağını, performanslarının nasıl ölçüleceğini açık ve net anlatır.
  • Anahtar performans göstergeleri: Her bölümün, her çalışanın performansını ölçen göstergeler belirlenmelidir. Böylelikle işin nasıl yapıldığını ölçebilirsiniz.
  • Nasıl yapılacak dökümanları: Çalışanların işlerini nasıl yapacağını, bu işlerin organizasyonun bütününe bakınca nerede yer aldığını, organizasyona katkısını anlatır.
  • Yönetim sistemi: Toplantı ve raporlamaların, karar alma süreçlerinin belirlenmesi gerekir.

Bir problemle karşılaştığınızda çalışanlarınızı suçlamak yerine sisteminizi sorgulayın. Sistemde hangi kaçaklardan dolayı hataların yapıldığını bulun ve buraları yeniden düzenleyin.

İşinizi sistem yürütür. Sistemi ise çalışanlarınız. Sistem varsa özgürlük var demektir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.