Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşe alım yaparken dikkat etmeniz gereken 3 konu

Bir işletme sahibinin odaklanması gereken en önemli konunun ekip olduğunu söyleyebiliriz. Ekibiniz ne kadar iyi ise işletmeniz de o kadar iyi olacaktır. Bu durumda sormanız gereken üç kritik soru var: En doğru elemanı nasıl bulacağım? Ondan maksimum verimi nasıl alacağım? Onu uzun süre nasıl elimde tutacağım? Bugün konumuz onu nasıl bulacağımız üzerine. İşe alım sözkonusu olduğunda en az 3 ayınızı gözden çıkarmalısınız. Uzun vadeli hedeflerinizi eleman ihtiyacı konusunda 3 aylık aralıklarla gözden geçirin. Alım ihtiyacınız varsa öncelikle şunları hazırlayın: Aradığınız kişinin görev tanımı. Aradığınız kişinin yetkinlikleri. İşe başladıktan sonra değerlendireceğiniz performans kriterleri. Özgeçmiş okuyarak doğru elemanı seçme konusunda çok da başarılı olduğumuz söylenemez. Çünkü muhteşem özgeçmişler hazırlamak teknoloji sayesinde artık çok kolay. Seçme yöntemi yerine eleme yöntemini kullanın. Grup mülakatı yöntemini deneyin. Aradığınız adayın diğerlerinin arasından sıyrılmasını sağlayın. Sadece beyin gücüne değil, tutku ve arzularına da odaklanın. Neyi bildiğine değil, öğrenme isteği olup olmadığına bakın. İstek varsa kısa zamanda zaten öğrenecektir. İstek yoksa, en iyi diplomalar sadece çekmeceleri süsler. Tüm bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin. Haftaya elemanlarımızdan maksimum verimi nasıl alacağımızı konuşacağız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

İşe alım yaparken dikkat etmeniz gereken 3 konu

Bir işletme sahibinin odaklanması gereken en önemli konunun ekip olduğunu söyleyebiliriz. Ekibiniz ne kadar iyi ise işletmeniz de o kadar iyi olacaktır. Bu durumda sormanız gereken üç kritik soru var:

En doğru elemanı nasıl bulacağım? Ondan maksimum verimi nasıl alacağım? Onu uzun süre nasıl elimde tutacağım?

Bugün konumuz onu nasıl bulacağımız üzerine.

İşe alım sözkonusu olduğunda en az 3 ayınızı gözden çıkarmalısınız. Uzun vadeli hedeflerinizi eleman ihtiyacı konusunda 3 aylık aralıklarla gözden geçirin.

Alım ihtiyacınız varsa öncelikle şunları hazırlayın:

Aradığınız kişinin görev tanımı. Aradığınız kişinin yetkinlikleri. İşe başladıktan sonra değerlendireceğiniz performans kriterleri.

Özgeçmiş okuyarak doğru elemanı seçme konusunda çok da başarılı olduğumuz söylenemez. Çünkü muhteşem özgeçmişler hazırlamak teknoloji sayesinde artık çok kolay. Seçme yöntemi yerine eleme yöntemini kullanın. Grup mülakatı yöntemini deneyin. Aradığınız adayın diğerlerinin arasından sıyrılmasını sağlayın. Sadece beyin gücüne değil, tutku ve arzularına da odaklanın. Neyi bildiğine değil, öğrenme isteği olup olmadığına bakın. İstek varsa kısa zamanda zaten öğrenecektir. İstek yoksa, en iyi diplomalar sadece çekmeceleri süsler.

Tüm bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin.

Haftaya elemanlarımızdan maksimum verimi nasıl alacağımızı konuşacağız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.