Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İşe Aldığınız Bir Çalışanı Nasıl Eğitmelisiniz?

İşe yeni başlayan bir çalışan için en büyük hayal kırıklığı ne yapacağını bilememesi ve bu konuda kendisine yol gösteren birinin olmamasıdır. Kendisini denize atılmış, yüzme bilmeyen biri gibi hissedip çırpınmaya başlar. İşe aldığınız kişi, konusunda uzman dahi olsa şirketinizdeki işleyiş ve kültür hakkında bilgiye ihtiyaç duyar. Oryantasyon eğitimi, yeni göreve başlayan çalışanların, iş süreçleri ve kurum kültürü hakkında bilgi edinmelerini sağlayan bir tür eğitim programıdır. Oryantasyon eğitiminde neler olmalıdır? 1. Çalışanlara kurumunun kültürünü, değerlerini ve işyeri normlarını tanıtın. Bu sayede işyerindeki beklentileri anlar ve bu beklentilere uyum sağlamaya çalışırlar. 2. Çalışanların diğer takım üyeleri ve yöneticileriyle tanışmalarını sağlayın. İşbirliği ve etkili iletişim için temel bağlantılar kurmalarını sağlayın. 3. Çalışanlara iş süreçleri, görevler ve beklentiler hakkında detaylı bilgi verin. 4. Çalışanların iş güvenliği konularında bilgi sahibi olmalarını ve kurum içi prosedürleri anlamalarını sağlayın. Bu şekilde kazaların önlenmesini ve iş güvenliğini sağlarsınız. . İyi tasarlanmış bir oryantasyon programı, hem bireylerin hem de organizasyonun başarısı için temel bir unsurdur. Yeni doğmuş bir bebeğin nasıl ilgiye ve sevgiye ihtiyacı varsa, işe yeni başlayan birinin de aynı şekilde beslenmeye ve yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. Planlı bir oryantasyon programı, yeni çalışanların işlerine olan bağlılıklarını ve motivasyonlarını artırır. İşe daha iyi adapte olan çalışanlar, genellikle daha tatmin edici bir kariyer geliştirir ve yüksek performans gösterirler. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2024 - Cuma

İşe Aldığınız Bir Çalışanı Nasıl Eğitmelisiniz?

İşe yeni başlayan bir çalışan için en büyük hayal kırıklığı ne yapacağını bilememesi ve bu konuda kendisine yol gösteren birinin olmamasıdır. Kendisini denize atılmış, yüzme bilmeyen biri gibi hissedip çırpınmaya başlar.

İşe aldığınız kişi, konusunda uzman dahi olsa şirketinizdeki işleyiş ve kültür hakkında bilgiye ihtiyaç duyar. Oryantasyon eğitimi, yeni göreve başlayan çalışanların, iş süreçleri ve kurum kültürü hakkında bilgi edinmelerini sağlayan bir tür eğitim programıdır.

Oryantasyon eğitiminde neler olmalıdır?
1. Çalışanlara kurumunun kültürünü, değerlerini ve işyeri normlarını tanıtın. Bu sayede işyerindeki beklentileri anlar ve bu beklentilere uyum sağlamaya çalışırlar.
2. Çalışanların diğer takım üyeleri ve yöneticileriyle tanışmalarını sağlayın. İşbirliği ve etkili iletişim için temel bağlantılar kurmalarını sağlayın.
3. Çalışanlara iş süreçleri, görevler ve beklentiler hakkında detaylı bilgi verin.
4. Çalışanların iş güvenliği konularında bilgi sahibi olmalarını ve kurum içi prosedürleri anlamalarını sağlayın. Bu şekilde kazaların önlenmesini ve iş güvenliğini sağlarsınız. .

İyi tasarlanmış bir oryantasyon programı, hem bireylerin hem de organizasyonun başarısı için temel bir unsurdur. Yeni doğmuş bir bebeğin nasıl ilgiye ve sevgiye ihtiyacı varsa, işe yeni başlayan birinin de aynı şekilde beslenmeye ve yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. Planlı bir oryantasyon programı, yeni çalışanların işlerine olan bağlılıklarını ve motivasyonlarını artırır. İşe daha iyi adapte olan çalışanlar, genellikle daha tatmin edici bir kariyer geliştirir ve yüksek performans gösterirler.
Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.