Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İlham Veren Vizyon

Vizyon; bir kuruluşun, ekibin veya bireyin gelecekteki durumunun veya uzun vadeli hedeflerinin kısa ve ilham verici bir açıklamasıdır.Vizyon sahibi olmak gelecek ile ilgili net bir tabloya sahip olmak demektir. İşte bir vizyon ifadesinin nasıl yazılacağına dair adım adım bir kılavuz: 1.Amaç ve değerlerinize bakın. Neden var olduğunuzu, neyi temsil ettiğinizi ve uzun vadede neyi başarmak istediğinizi düşünün. 2.Geleceği tasavvur edin: Yaratmak istediğiniz ideal gelecek durumunu hayal edin. Başarı neye benziyor? Çabalarınız sayesinde dünya nasıl farklı olurdu? 3.Kısa ve öz tutun: Bir vizyon ifadesi özlü ve kolayca akılda kalıcı olmalıdır. 4.İlham verici ve güçlü bir dil kullanın: Tutku, heyecan ve motivasyon uyandıran kelimeler ve ifadeler seçin. Hedef kitlenizle duygusal bir bağ oluşturduğundan emin olun. 5.Paydaşlarla uyum sağlayın: Bir taslakla başlayın. Liderlerden, çalışanlardan, müşterilerden veya diğer ilgili kişilerden girdi ve geri bildirim isteyin. İyi bilinen vizyon ifadelerinden birkaç örnek: Google: "Dünyadaki bilgileri düzenlemek ve evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı kılmak." Tesla: "Fosil yakıt ekonomisinden, yenilenebilir enerji ekonomisine geçişi hızlandırmak." Linkedin:"Global olarak iş gücünde yer alan her üyeye ekonomik fırsat oluşturmak." Vizyon cümlesi yön belirlemek ve eyleme ilham vermek için güçlü bir araçtır. Karar vermeye rehberlik eder ve ilerleme için bir mihenk taşı görevi görür. Bu nedenle vizyon cümlenizin tüm paydaşlara ilham verdiğinden emin olun. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 20 Haziran 2023 - Salı

İlham Veren Vizyon

Vizyon; bir kuruluşun, ekibin veya bireyin gelecekteki durumunun veya uzun vadeli hedeflerinin kısa ve ilham verici bir açıklamasıdır.Vizyon sahibi olmak gelecek ile ilgili net bir tabloya sahip olmak demektir.

İşte bir vizyon ifadesinin nasıl yazılacağına dair adım adım bir kılavuz:

1.Amaç ve değerlerinize bakın. Neden var olduğunuzu, neyi temsil ettiğinizi ve uzun vadede neyi başarmak istediğinizi düşünün.

2.Geleceği tasavvur edin: Yaratmak istediğiniz ideal gelecek durumunu hayal edin. Başarı neye benziyor? Çabalarınız sayesinde dünya nasıl farklı olurdu?

3.Kısa ve öz tutun: Bir vizyon ifadesi özlü ve kolayca akılda kalıcı olmalıdır.

4.İlham verici ve güçlü bir dil kullanın: Tutku, heyecan ve motivasyon uyandıran kelimeler ve ifadeler seçin. Hedef kitlenizle duygusal bir bağ oluşturduğundan emin olun.

5.Paydaşlarla uyum sağlayın: Bir taslakla başlayın. Liderlerden, çalışanlardan, müşterilerden veya diğer ilgili kişilerden girdi ve geri bildirim isteyin.

İyi bilinen vizyon ifadelerinden birkaç örnek:

Google: "Dünyadaki bilgileri düzenlemek ve evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı kılmak."

Tesla: "Fosil yakıt ekonomisinden, yenilenebilir enerji ekonomisine geçişi hızlandırmak."

Linkedin:"Global olarak iş gücünde yer alan her üyeye ekonomik fırsat oluşturmak."

Vizyon cümlesi yön belirlemek ve eyleme ilham vermek için güçlü bir araçtır. Karar vermeye rehberlik eder ve ilerleme için bir mihenk taşı görevi görür. Bu nedenle vizyon cümlenizin tüm paydaşlara ilham verdiğinden emin olun.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.