Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Her işletme sahibinin takip etmesi gereken 5 FİNANSAL TABLO

İşletme yönetiminde en önemli anahtar, KAZANDIĞINIZ PARAyı toplamayı, izlemeyi, biriktirmeyi ve harcamayı bilmektir. Doğru karar vermek için doğru ve güncel bilgiye sahip olmanız gerekir. İşinizi kontrol etmek istiyorsanız paranızı kontrol etmelisiniz. Aşağıdaki 5 tablo, finans yönetiminde geçmiş, bugün ve gelecek hakkında bilgi verir. Bilanço: Geçmişin performansını gösterir. Nakit Akış Tablosu: Para akışı hakkında bilgi verir. Kasaya giren ve çıkan parayı takip etmenizi sağlar. Bütçe: Gelecekte ne kadar ciro yapmayı planladığınızı, bunun için yapmanız gereken toplam sabit ve değişken giderleri gösterir. Şirketinizin gerçek performansını bütçe ile bilanço arasındaki farka bakarak anlayabilirsiniz. Başabaş noktası: Tüm giderlerinizi karşıladığınız ve kara geçmeye başladığınız noktayı gösterir. Satış performansınızı takip etmenizi sağlar. Kar zarar tablosu: Ay sonu performansınızı gösterir. Yıl sonuna kadar beklemeden aylık performansınızı izleyebilir, gelecek aylar için önlem alma şansına sahip olursunuz. İstatistiklere göre iflas eden işletmelerin çoğunluğu cirolarının en yüksek olduğu dönemde batar. Çünkü karlı iş yapmadıklarını farketmezler. Çok karlı işler yaptığınızda da nakit açığınızın olmamasına dikkat etmelisiniz. Pandemi döneminde yüzlerce işletme, nakit sıkıntısı çektiği için kapanmak zorunda kaldı. Özetle ciro gösteriştir, kar teoridir, gerçek kral ise nakittir. Nakit yönetimi için finansal tablolarınıza hakim olmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Her işletme sahibinin takip etmesi gereken 5 FİNANSAL TABLO

İşletme yönetiminde en önemli anahtar, KAZANDIĞINIZ PARAyı toplamayı, izlemeyi, biriktirmeyi ve harcamayı bilmektir. Doğru karar vermek için doğru ve güncel bilgiye sahip olmanız gerekir. İşinizi kontrol etmek istiyorsanız paranızı kontrol etmelisiniz.

Aşağıdaki 5 tablo, finans yönetiminde geçmiş, bugün ve gelecek hakkında bilgi verir.

  • Bilanço: Geçmişin performansını gösterir.
  • Nakit Akış Tablosu: Para akışı hakkında bilgi verir. Kasaya giren ve çıkan parayı takip etmenizi sağlar.
  • Bütçe: Gelecekte ne kadar ciro yapmayı planladığınızı, bunun için yapmanız gereken toplam sabit ve değişken giderleri gösterir. Şirketinizin gerçek performansını bütçe ile bilanço arasındaki farka bakarak anlayabilirsiniz.
  • Başabaş noktası: Tüm giderlerinizi karşıladığınız ve kara geçmeye başladığınız noktayı gösterir. Satış performansınızı takip etmenizi sağlar.
  • Kar zarar tablosu: Ay sonu performansınızı gösterir. Yıl sonuna kadar beklemeden aylık performansınızı izleyebilir, gelecek aylar için önlem alma şansına sahip olursunuz.

İstatistiklere göre iflas eden işletmelerin çoğunluğu cirolarının en yüksek olduğu dönemde batar. Çünkü karlı iş yapmadıklarını farketmezler. Çok karlı işler yaptığınızda da nakit açığınızın olmamasına dikkat etmelisiniz. Pandemi döneminde yüzlerce işletme, nakit sıkıntısı çektiği için kapanmak zorunda kaldı.

Özetle ciro gösteriştir, kar teoridir, gerçek kral ise nakittir. Nakit yönetimi için finansal tablolarınıza hakim olmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.