Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Her işletme sahibinin bilmesi gereken 4 temel konu var… Vizyon, zaman, tutarlılık, takip

Bir işletme sahibi olarak büyüme planları yapıyor musunuz? Yeni eleman almak, yeni makine almak, kapasiteyi artırmak gibi büyümeye dönük adımları atmadan önce aşağıdaki 4 temel konuda işletmenizdeki kaosu ortadan kaldırmanız gerekir. Aksi takdirde problemleriniz de işletmenizle birlikte büyümeye devam eder. Şirketin vizyonunun net bir şekilde oluşturulması Zamanın verimli kullanımı Üretim ve hizmetteki tutarlılık Finansal tabloların düzenli takibi Diyelim ki; müşteriye sunduğunuz ürün ve hizmette gecikmeler yaşıyorsunuz. Eleman yetersizliğinden kaynaklandığını düşünerek yeni eleman almaya karar verdiniz. Eğer kurulu sisteminiz yoksa, süreçleriniz tanımlı değilse, görev ve sorumluluklar net olarak tarif edilmemişse, süreçler arasındaki ilişki kurulmamışsa yeni alacağınız eleman mevcut döngüde etkisiz kalacak, hatta daha fazla probleme yol açacaktır. Veya tahsilat sisteminizde sıkıntılar var ve karlılık oranlarınız düşük diyelim. Daha fazla müşteri kazanmak için yapacağınız pazarlama faaliyetleri ile müşteri sayınız ve cironuz artacak; ancak düşük kar ettiğiniz ve parayı döndüremediğiniz için nakit sıkıntısı çekeceksiniz. En iyi çalışanları dahi bulup işe alsanız, sisteminiz yoksa onları da uzun süre bünyenizde tutamazsınız. Finans, Üretim ve Hizmette Tutarlılık, Zaman Yönetimi ve Şirketinizin Vizyonu konularında kaos yaşıyorsanız önce bunları ortadan kaldıracak bir sistem kurmalı daha sonra büyümeye dönük yapılanmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Her işletme sahibinin bilmesi gereken 4 temel konu var… Vizyon, zaman, tutarlılık, takip

Bir işletme sahibi olarak büyüme planları yapıyor musunuz? Yeni eleman almak, yeni makine almak, kapasiteyi artırmak gibi büyümeye dönük adımları atmadan önce aşağıdaki 4 temel konuda işletmenizdeki kaosu ortadan kaldırmanız gerekir. Aksi takdirde problemleriniz de işletmenizle birlikte büyümeye devam eder.

  • Şirketin vizyonunun net bir şekilde oluşturulması
  • Zamanın verimli kullanımı
  • Üretim ve hizmetteki tutarlılık
  • Finansal tabloların düzenli takibi

Diyelim ki; müşteriye sunduğunuz ürün ve hizmette gecikmeler yaşıyorsunuz. Eleman yetersizliğinden kaynaklandığını düşünerek yeni eleman almaya karar verdiniz. Eğer kurulu sisteminiz yoksa, süreçleriniz tanımlı değilse, görev ve sorumluluklar net olarak tarif edilmemişse, süreçler arasındaki ilişki kurulmamışsa yeni alacağınız eleman mevcut döngüde etkisiz kalacak, hatta daha fazla probleme yol açacaktır.

Veya tahsilat sisteminizde sıkıntılar var ve karlılık oranlarınız düşük diyelim. Daha fazla müşteri kazanmak için yapacağınız pazarlama faaliyetleri ile müşteri sayınız ve cironuz artacak; ancak düşük kar ettiğiniz ve parayı döndüremediğiniz için nakit sıkıntısı çekeceksiniz.

En iyi çalışanları dahi bulup işe alsanız, sisteminiz yoksa onları da uzun süre bünyenizde tutamazsınız. Finans, Üretim ve Hizmette Tutarlılık, Zaman Yönetimi ve Şirketinizin Vizyonu konularında kaos yaşıyorsanız önce bunları ortadan kaldıracak bir sistem kurmalı daha sonra büyümeye dönük yapılanmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.