Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Hedeflerin akıllısı mı olur?

Bir yolculuğa çıkarken nereye gideceğimiz konusunda günlerce düşünüp plan yaptığımız halde işimizi ve kendimizi nereye götüreceğimiz konusunda genelde pek düşünmeyiz, hedeflerimiz üzerinde çalışmayız. İş ve özel yaşamda hangi yöne gittiğimiz, motivasyonumuz, odaklanma becerimiz ancak hedef belirlemekle mümkündür. Aksi takdirde rüzgarda sürüklenen yaprak misali her yöne savruluruz. Öncelikle iş ve özel yaşamımız ile ilgili 3-5 yıllık uzun vadeli hedeflerinizi belirleyin. Sonra bunları haftalık, aylık, yıllık küçük hedeflere dönüştürün. Hedeflerinizin akıllı olmasını istiyorsanız her birinin en az 5 tane kriteri sağladığından emin olun. Net, anlamlı Ölçülebilir Ulaşılabilir Gerçekçi Zaman sınırlı Gelin akıllı hedefleri birlikte oluşturalım. ‘Çok para kazanacağım’ yerine ‘1 yıl içinde 1.000.000 TL kazanacağım’ ‘Pazar payımı artıracağım’ yerine 6 ay içinde pazarın %20’sine hakim olacağım’ Yol boyunca hedefe ne kadar yaklaştığınızı ölçün. Ulaşma ihtimaliniz olmayan bir hedef koyarsanız sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İnsanlar başarısız oldukları konuları tekrarlamak istemezler. O yüzden başlangıçta sizi korkutmayacak ulaşılabilir hedefler koyun. İlk hedefinizi çok kolay başardıysanız bir sonrakini daha da zorlaştırın. Hedefinize bir zaman sınırı koymazsanız sürekli erteleme eğiliminde olursunuz. Hedeflerinize her ulaştığınızda kendinize güveniniz artacak ve daha fazlasını yapma isteği duyacaksınız. Başarılarınızı kutlamak için kendinize vakit ayırın ve ödüllendirin. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Hedeflerin akıllısı mı olur?

Bir yolculuğa çıkarken nereye gideceğimiz konusunda günlerce düşünüp plan yaptığımız halde işimizi ve kendimizi nereye götüreceğimiz konusunda genelde pek düşünmeyiz, hedeflerimiz üzerinde çalışmayız. İş ve özel yaşamda hangi yöne gittiğimiz, motivasyonumuz, odaklanma becerimiz ancak hedef belirlemekle mümkündür. Aksi takdirde rüzgarda sürüklenen yaprak misali her yöne savruluruz.

Öncelikle iş ve özel yaşamımız ile ilgili 3-5 yıllık uzun vadeli hedeflerinizi belirleyin. Sonra bunları haftalık, aylık, yıllık küçük hedeflere dönüştürün. Hedeflerinizin akıllı olmasını istiyorsanız her birinin en az 5 tane kriteri sağladığından emin olun.

  • Net, anlamlı
  • Ölçülebilir
  • Ulaşılabilir
  • Gerçekçi
  • Zaman sınırlı

Gelin akıllı hedefleri birlikte oluşturalım.

‘Çok para kazanacağım’ yerine ‘1 yıl içinde 1.000.000 TL kazanacağım’

‘Pazar payımı artıracağım’ yerine 6 ay içinde pazarın %20’sine hakim olacağım’

Yol boyunca hedefe ne kadar yaklaştığınızı ölçün.

Ulaşma ihtimaliniz olmayan bir hedef koyarsanız sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İnsanlar başarısız oldukları konuları tekrarlamak istemezler. O yüzden başlangıçta sizi korkutmayacak ulaşılabilir hedefler koyun. İlk hedefinizi çok kolay başardıysanız bir sonrakini daha da zorlaştırın.

Hedefinize bir zaman sınırı koymazsanız sürekli erteleme eğiliminde olursunuz.

Hedeflerinize her ulaştığınızda kendinize güveniniz artacak ve daha fazlasını yapma isteği duyacaksınız. Başarılarınızı kutlamak için kendinize vakit ayırın ve ödüllendirin.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.