Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Hayat çarkınız dengede mi?

İnsanların ölüm döşeğindeyken en fazla pişman oldukları 5 konu: Düşlerinin peşinden gitmek yerine başkalarının beklediği hayatı yaşamak Çok çalışmak Duygularını dile getirmemiş olmak Arkadaşları ve ailesi ile daha çok zaman geçirmemek Kendine daha çok mutlu olmak için izin vermemek İşiniz hayat amacınıza ulaşmanız için bir araç olmalıyken, birçoğunuz zamanının çoğunu işine harcıyor. Hayatı koşuşturma içinde yaşarken, hiç akılda olmayan bir zamanda sağlık problemi ile karşılaşan yüzlerce işletme sahibi var. Yeterince şanslı iseler mesajı alarak geri kalan hayatlarını nasıl farklı yaşayacaklarını düşünmeye başlıyorlar. Hayat çarkınız bir tekere benzer. Çarkın ortasını ‘0’, en dış noktasını ise ‘10’ olarak düşünün. Tekerin şeklini belirlemek için aşağıdaki konuların her birine mevcut durumunuzu düşünerek 1’den 10’a kadar puan verin. Sağlık Para Fiziksel Çevre Kariyer Kişisel Gelişim Romantizm Arkadaşlar ve Aile Eğlence Hayat yolculuğunuz sarsıntılı geçiyorsa tekerde girinti ve çıkıntılar var demektir. Örneğin para konusunda kendinize 9 puan verdiğiniz halde arkadaşlar ve aile ile birlikte geçirdiğiniz zaman için 3 puan veriyorsanız, ya da kişisel gelişiminiz için 5 veriyorsanız teker tökezliyor demektir. Amacımız çarkı meydana getiren bu sekiz ana konuyu dengeye getirmek ve dengede kalmasını sağlamak. Teker ne kadar düzgün olursa hayatta o kadar düzgün, tökezlemeden ilerleriz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Hayat çarkınız dengede mi?

İnsanların ölüm döşeğindeyken en fazla pişman oldukları 5 konu:

  • Düşlerinin peşinden gitmek yerine başkalarının beklediği hayatı yaşamak
  • Çok çalışmak
  • Duygularını dile getirmemiş olmak
  • Arkadaşları ve ailesi ile daha çok zaman geçirmemek
  • Kendine daha çok mutlu olmak için izin vermemek

İşiniz hayat amacınıza ulaşmanız için bir araç olmalıyken, birçoğunuz zamanının çoğunu işine harcıyor. Hayatı koşuşturma içinde yaşarken, hiç akılda olmayan bir zamanda sağlık problemi ile karşılaşan yüzlerce işletme sahibi var. Yeterince şanslı iseler mesajı alarak geri kalan hayatlarını nasıl farklı yaşayacaklarını düşünmeye başlıyorlar.

Hayat çarkınız bir tekere benzer. Çarkın ortasını ‘0’, en dış noktasını ise ‘10’ olarak düşünün. Tekerin şeklini belirlemek için aşağıdaki konuların her birine mevcut durumunuzu düşünerek 1’den 10’a kadar puan verin.

  • Sağlık
  • Para
  • Fiziksel Çevre
  • Kariyer
  • Kişisel Gelişim
  • Romantizm
  • Arkadaşlar ve Aile
  • Eğlence

Hayat yolculuğunuz sarsıntılı geçiyorsa tekerde girinti ve çıkıntılar var demektir. Örneğin para konusunda kendinize 9 puan verdiğiniz halde arkadaşlar ve aile ile birlikte geçirdiğiniz zaman için 3 puan veriyorsanız, ya da kişisel gelişiminiz için 5 veriyorsanız teker tökezliyor demektir.

Amacımız çarkı meydana getiren bu sekiz ana konuyu dengeye getirmek ve dengede kalmasını sağlamak.

Teker ne kadar düzgün olursa hayatta o kadar düzgün, tökezlemeden ilerleriz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.