Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Hayal kur x Hedefle x Öğren x Planla x Harekete geç = Başarı

İnsanların çoğu yaz tatilleri için plan yaparlar ama hayatlarının geri kalanı için plan yapmazlar. Martin Luther King Jr, 1963 yılında Washington'daki kalabalığa ‘ Bir hayalim var’ diyerek bugüne kadar en ilham verici konuşmalardan birini yapmıştı. Büyük başarılara sahip olan insanlar, bunları tesadüf eseri değil, sistemli bir yaklaşımla elde ederler. Başarı; zaman, enerji, çaba, odaklanma ve özveri gerektirir. İşiniz, ilişkileriniz veya sağlığınız hakkında elde etmek istedikleriniz için 5 adımda uygulayabileceğiniz bir başarı formülü var: ADIM: Hayal kurun. Hayallerinizi yazın. Bir hayal defteriniz ya da duvarınızda hayal panonuz olsun. Hayallerinize uygun resimleri bulun, kesin, yapıştırın. Kafanızda 10-20 yıl sonraya ait yaşamak istediğiniz hayatla ilgili ne varsa tanımlayın ve resmedin. ADIM: Hayallerinizi akıllı hedeflere dönüştürün. Net, ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı olsun. Uzun vadeli hedeflerinizi parçalara bölün. 3 yıllık, 1 yıllık, 3 aylık, aylık, haftalık, günlük hedeflere indirgeyin. ADIM: Öğrenin. Mevcuttaki siz, hayalinizdeki başarıları elde etmek için yeterli bilgiye sahip olmayabilir. Kazanmadan önce öğrenmek zorundayız. Kitap okumak, eğitim almak, bir koç ile çalışmak, başkalarının hatalarından ders almak gibi kendinizi geliştireceğiniz yollar bulun. ADIM: Plan yapın. Plan odaklanmanızı sağlar. Günlerinizi, haftalarınızı, aylarınızı planlayın. Sizi hedeflerinize taşıyacak adımları tek tek belirleyin. ADIM: Harekete geçin. Hareketsiz kalmak korkutur, harekete geçmek ise cesaret ve güven yaratır. Planınıza sadık kalın. Başarısızlığa uğradığınızı hissettiğiniz anlar olabilir. Öğrenme ve planlama aşamalarına geri dönüp yeniden düşünün. Aksilikler, başarıya ulaşmanız için yeni bir yöne gitmeniz gerektiğinin habercisidirler. Pes etmeyin. Peki bu adımlardan biri olmazsa ne olur? Hayal kurmazsanız tatminsizlik Hedefiniz olmazsa belirsizlik Öğrenmezseniz kaygı Planlamazsanız risk Harekete geçmezseniz hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalırsınız. Hayallerinizden korkmayın. Nasıl gerçekleşeceğini henüz bilmiyorsanız doğru yoldasınız demektir. Hayalleriniz sizi biraz korkutsun ki, onları gerçekleştirmek için çalışmak, öğrenmek, gelişmek zorunda hissedin. Hayal edebiliyorsanız gerçekleştirebilirsiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Hayal kur x Hedefle x Öğren x Planla x Harekete geç = Başarı

İnsanların çoğu yaz tatilleri için plan yaparlar ama hayatlarının geri kalanı için plan yapmazlar.

Martin Luther King Jr, 1963 yılında Washington'daki kalabalığa ‘ Bir hayalim var’ diyerek bugüne kadar en ilham verici konuşmalardan birini yapmıştı. Büyük başarılara sahip olan insanlar, bunları tesadüf eseri değil, sistemli bir yaklaşımla elde ederler. Başarı; zaman, enerji, çaba, odaklanma ve özveri gerektirir.

İşiniz, ilişkileriniz veya sağlığınız hakkında elde etmek istedikleriniz için 5 adımda uygulayabileceğiniz bir başarı formülü var:

  • ADIM: Hayal kurun. Hayallerinizi yazın. Bir hayal defteriniz ya da duvarınızda hayal panonuz olsun. Hayallerinize uygun resimleri bulun, kesin, yapıştırın. Kafanızda 10-20 yıl sonraya ait yaşamak istediğiniz hayatla ilgili ne varsa tanımlayın ve resmedin.
  • ADIM: Hayallerinizi akıllı hedeflere dönüştürün. Net, ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı olsun. Uzun vadeli hedeflerinizi parçalara bölün. 3 yıllık, 1 yıllık, 3 aylık, aylık, haftalık, günlük hedeflere indirgeyin.
  • ADIM: Öğrenin. Mevcuttaki siz, hayalinizdeki başarıları elde etmek için yeterli bilgiye sahip olmayabilir. Kazanmadan önce öğrenmek zorundayız. Kitap okumak, eğitim almak, bir koç ile çalışmak, başkalarının hatalarından ders almak gibi kendinizi geliştireceğiniz yollar bulun.
  • ADIM: Plan yapın. Plan odaklanmanızı sağlar. Günlerinizi, haftalarınızı, aylarınızı planlayın. Sizi hedeflerinize taşıyacak adımları tek tek belirleyin.
  • ADIM: Harekete geçin. Hareketsiz kalmak korkutur, harekete geçmek ise cesaret ve güven yaratır. Planınıza sadık kalın. Başarısızlığa uğradığınızı hissettiğiniz anlar olabilir. Öğrenme ve planlama aşamalarına geri dönüp yeniden düşünün. Aksilikler, başarıya ulaşmanız için yeni bir yöne gitmeniz gerektiğinin habercisidirler. Pes etmeyin.

Peki bu adımlardan biri olmazsa ne olur?

  • Hayal kurmazsanız tatminsizlik
  • Hedefiniz olmazsa belirsizlik
  • Öğrenmezseniz kaygı
  • Planlamazsanız risk
  • Harekete geçmezseniz hayal kırıklığı

ile karşı karşıya kalırsınız.

Hayallerinizden korkmayın. Nasıl gerçekleşeceğini henüz bilmiyorsanız doğru yoldasınız demektir. Hayalleriniz sizi biraz korkutsun ki, onları gerçekleştirmek için çalışmak, öğrenmek, gelişmek zorunda hissedin.

Hayal edebiliyorsanız gerçekleştirebilirsiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.