Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Gerçek Nedeniniz Ne?

Simon Sinek ‘Neden ile Başla’ kitabında diyor ki: Ne yaptığınıza, nasıl yaptığınıza değil, neden yaptığınıza odaklanın. Yeterince iyi bir nedeniniz olduğunda, zorlukların üstesinden gelmek için daha fazla motivasyon ve dayanıklılığa sahip olursunuz.’ Örneğin spor yapmaya başlıyorsunuz ancak devamını getiremiyorsunuz? Spora başlamak için gerçek nedeniniz ne? Spor yapmaya devam ederseniz ne elde edeceksiniz? Sağlıklı ve formda bir yaşam sürmek, Daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürebilmek, Daha enerjik hissetmek, Kronik hastalıkları önlemek veya iyileştirmek, Fit görünmek, Kendinize olan özgüveni artırmak. O halde zorlu egzersizleri yaparken kendinize hatırlatın: "Bu egzersizi şimdi yapmak, gelecekte daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmemi sağlayacak." Motivasyonunuzu kaybettiğinizde hedefinizi tekrar düşünün. Hatta onu bir kağıda yazın, bir arkadaşınızla paylaşın. İstediğiniz sonuca ulaşmak zaman ve sabır ister. İlk sonuçları hemen alamayabilirsiniz.Nedeninizi sürekli hatırlayarak sabrınızı koruyun. Hava şartları spor yapmanızı zorlaştırdığında nedeninizi hatırlayın. Yağmurlu bir günde koşu yapmanız için sizi motive edecektir. Arkadaşlarınız veya aile üyeleriniz farklı aktiviteler yapmak istediği için spor yapmanıza engel olabilirler. Güçlü bir neden, bu baskılara direnmenizi sağlar. Nedeninizi kendinize sık sık hatırlatın. Bu sayede zorlukların üstesinden daha kolay geleceksiniz, hedefinize ulaşmak için daha fazla motive olacaksınız ve kararlılığınızdan dönmeyeceksiniz. İşletmeniz için de aynı durum geçerli. Birçok işletme,  müşterisi ile iletişimdeyken önce ne yaptığını, nasıl yaptığını anlatıyor. Halbuki müşteri ne yaptığınızı değil, neden yaptığınızı satın alır. Sizin gerçek nedeniniz ne? Yaptıklarınızı neden yapmanız gerekiyor? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2024 - Salı

Gerçek Nedeniniz Ne?

Simon Sinek ‘Neden ile Başla’ kitabında diyor ki: Ne yaptığınıza, nasıl yaptığınıza değil, neden yaptığınıza odaklanın. Yeterince iyi bir nedeniniz olduğunda, zorlukların üstesinden gelmek için daha fazla motivasyon ve dayanıklılığa sahip olursunuz.’

Örneğin spor yapmaya başlıyorsunuz ancak devamını getiremiyorsunuz?

Spora başlamak için gerçek nedeniniz ne? Spor yapmaya devam ederseniz ne elde edeceksiniz?

  • Sağlıklı ve formda bir yaşam sürmek,
  • Daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürebilmek,
  • Daha enerjik hissetmek,
  • Kronik hastalıkları önlemek veya iyileştirmek,
  • Fit görünmek,
  • Kendinize olan özgüveni artırmak.

O halde zorlu egzersizleri yaparken kendinize hatırlatın: "Bu egzersizi şimdi yapmak, gelecekte daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmemi sağlayacak."

Motivasyonunuzu kaybettiğinizde hedefinizi tekrar düşünün. Hatta onu bir kağıda yazın, bir arkadaşınızla paylaşın.

İstediğiniz sonuca ulaşmak zaman ve sabır ister. İlk sonuçları hemen alamayabilirsiniz.Nedeninizi sürekli hatırlayarak sabrınızı koruyun.

Hava şartları spor yapmanızı zorlaştırdığında nedeninizi hatırlayın. Yağmurlu bir günde koşu yapmanız için sizi motive edecektir.

Arkadaşlarınız veya aile üyeleriniz farklı aktiviteler yapmak istediği için spor yapmanıza engel olabilirler. Güçlü bir neden, bu baskılara direnmenizi sağlar.

Nedeninizi kendinize sık sık hatırlatın. Bu sayede zorlukların üstesinden daha kolay geleceksiniz, hedefinize ulaşmak için daha fazla motive olacaksınız ve kararlılığınızdan dönmeyeceksiniz.

İşletmeniz için de aynı durum geçerli. Birçok işletme,  müşterisi ile iletişimdeyken önce ne yaptığını, nasıl yaptığını anlatıyor. Halbuki müşteri ne yaptığınızı değil, neden yaptığınızı satın alır.

Sizin gerçek nedeniniz ne? Yaptıklarınızı neden yapmanız gerekiyor?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.