Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Erteleme hastalığınız var mı?

Bütün gün deli gibi çalıştığınız halde akşam hiçbir şeye yetemediğinizi düşündüğünüz oldu mu? Evetse, acil işlerden önemli işlerinize bir türlü sıra gelmediği içindir. Ya da bütün gün sadece bir iki şey yaptığınız halde akşam kendinizi çok iş yapmış gibi hissettiğiniz oldu mu? Evetse önemli işlerinize öncelik verdiğiniz içindir. Gün içinde sürekli meşgulüz. Yaptıklarımızın çoğu son dakikaya kalan veya sizi iyi hissettirdiği için yapmayı tercih ettiğiniz işlerdir. İsterseniz gün boyunca yaptığınız her işi ona ayırdığınız zaman ile birlikte not alın. Göreceksiniz ki önemli işleri yine ertelemişsiniz. Bir işe başlarken kendimize soracağımız en kritik sorular şunlar olmalı: Bu iş acil mi, önemli mi? Delege edebileceğim biri var mı? Beni hedeflerime taşır mı? Bugün yapmaya başlamazsam yarın daha büyük problem olarak karşıma çıkar mı? Önemli işleri sürekli ertelememizin en büyük sebebi onlar için daha zaman olduğunu düşünmenizdir. Nasıl olsa yaparım, daha vakit var düşüncesiyle hep erteleriz. Oysaki, ertelenen tüm işler beyni yorar, stress kaynağı olmaya devam eder. Öncelikle onları tek tek kağıda yazın. Beyniniz boşalsın. Sürekli görebileceğiniz bir yere koyun. Büyük işleri küçük parçalara bölün. Her gün üzerinde düşünün. Küçük bir adım atın. Günün sonunda çok iş yapmış gibi kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Erteleme hastalığınız var mı?

Bütün gün deli gibi çalıştığınız halde akşam hiçbir şeye yetemediğinizi düşündüğünüz oldu mu? Evetse, acil işlerden önemli işlerinize bir türlü sıra gelmediği içindir.

Ya da bütün gün sadece bir iki şey yaptığınız halde akşam kendinizi çok iş yapmış gibi hissettiğiniz oldu mu? Evetse önemli işlerinize öncelik verdiğiniz içindir.

Gün içinde sürekli meşgulüz. Yaptıklarımızın çoğu son dakikaya kalan veya sizi iyi hissettirdiği için yapmayı tercih ettiğiniz işlerdir. İsterseniz gün boyunca yaptığınız her işi ona ayırdığınız zaman ile birlikte not alın. Göreceksiniz ki önemli işleri yine ertelemişsiniz.
Bir işe başlarken kendimize soracağımız en kritik sorular şunlar olmalı:

  • Bu iş acil mi, önemli mi?
  • Delege edebileceğim biri var mı?
  • Beni hedeflerime taşır mı?
  • Bugün yapmaya başlamazsam yarın daha büyük problem olarak karşıma çıkar mı?

Önemli işleri sürekli ertelememizin en büyük sebebi onlar için daha zaman olduğunu düşünmenizdir. Nasıl olsa yaparım, daha vakit var düşüncesiyle hep erteleriz.

Oysaki, ertelenen tüm işler beyni yorar, stress kaynağı olmaya devam eder. Öncelikle onları tek tek kağıda yazın. Beyniniz boşalsın. Sürekli görebileceğiniz bir yere koyun. Büyük işleri küçük parçalara bölün. Her gün üzerinde düşünün. Küçük bir adım atın. Günün sonunda çok iş yapmış gibi kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.