Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

En iyi elemanınız işten ayrılmak istediğini söylerse…

En iyi elemanı bulmak için çok uğraştık. Onu eğittik, zaman ve para harcadık, yatırım yaptık. Sıra tam da verim almaya gelmişken işi bırakmak istediğini söyledi. Ne yaparsınız? Genelde problemli çalışanlara önem verilirken, problem çıkarmayan çalışanlar göz ardı edilir. İyi elemanlar işi bir adım öteye götürmek için çalıştıkları halde önlerine engel çıkarsa bir süre sonra motivasyonlarını kaybediyorlar. Onları motive etmek için sadece yüksek ücret ödemek yetmiyor.Şunları da göz önünde bulundurun: Çalışanlarınızı performanslarına göre değerlendirin. Herkesi aynı kefeye koymayın. Başarılarını görün, teşekkür edin, ödüllendirin, takdir edin. Güvendiğinizi gösterin. Yaratıcılıklarını destekleyin. Ortak hedef etrafında kenetleyin. Çalışanlar arasındaki çatışmayı yönetin, duyguları hesaba katın. Fikirlerini dinleyin. Pozitif geri bildirim verin. Kariyer planlarını oluşturun. Önlerindeki fırsatları bilsinler. Kişisel gelişimlerini destekleyin. Yaptıkları işin karşılığını ödeyin. Saygı gösterin. Yakından tanıyın. Özel ve aile hayatları hakkında bilgi sahibi olun. İş ve özel hayat dengesi kurmalarına yardım edin. Ulaşılabilir olun. Mutlu çalışan, mutlu müşteri demektir. Siz en iyi çalışanlarınıza odaklanın, onlar da uzun süre müşterilerinize en iyi hizmeti sunsunlar. Unutmayınız ki, iyi çalışanlar işi değil, patronu bırakırlar. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

En iyi elemanınız işten ayrılmak istediğini söylerse…

En iyi elemanı bulmak için çok uğraştık. Onu eğittik, zaman ve para harcadık, yatırım yaptık. Sıra tam da verim almaya gelmişken işi bırakmak istediğini söyledi. Ne yaparsınız?

Genelde problemli çalışanlara önem verilirken, problem çıkarmayan çalışanlar göz ardı edilir. İyi elemanlar işi bir adım öteye götürmek için çalıştıkları halde önlerine engel çıkarsa bir süre sonra motivasyonlarını kaybediyorlar. Onları motive etmek için sadece yüksek ücret ödemek yetmiyor.Şunları da göz önünde bulundurun:

Çalışanlarınızı performanslarına göre değerlendirin. Herkesi aynı kefeye koymayın. Başarılarını görün, teşekkür edin, ödüllendirin, takdir edin. Güvendiğinizi gösterin. Yaratıcılıklarını destekleyin. Ortak hedef etrafında kenetleyin. Çalışanlar arasındaki çatışmayı yönetin, duyguları hesaba katın. Fikirlerini dinleyin. Pozitif geri bildirim verin. Kariyer planlarını oluşturun. Önlerindeki fırsatları bilsinler. Kişisel gelişimlerini destekleyin. Yaptıkları işin karşılığını ödeyin. Saygı gösterin. Yakından tanıyın. Özel ve aile hayatları hakkında bilgi sahibi olun. İş ve özel hayat dengesi kurmalarına yardım edin. Ulaşılabilir olun.

Mutlu çalışan, mutlu müşteri demektir. Siz en iyi çalışanlarınıza odaklanın, onlar da uzun süre müşterilerinize en iyi hizmeti sunsunlar. Unutmayınız ki, iyi çalışanlar işi değil, patronu bırakırlar.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.