Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

En çok yapılan 20 pazarlama hatası

Pazarlama, ihtiyacı olan insanların karşısına çıkmanızı ve size gelmelerini sağlayacak faaliyetlerin toplamıdır. Pazarlamada en çok yapılan 20 hatayı özetlemeye çalışalım: SİZ yerine BİZ’e odaklanmak. Kendinizi anlatmayın, müşterinizi dinleyin, ihtiyaçlarını anlayın, faydayı gösterin. Hatalı fiyatlandırma, değere odaklanmamak. Müşterileriniz aldığı şeye ona ödediği paradan daha fazla değer veriyorsa, paraya bakmaz. Performans rakamlarını takip etmemek. Pazarlamanın matematiği vardır. ActionCOACH’un 5 YOL metodolojisiyle rakamlarınızı ölçün. Tutarsız pazarlama. Marka, sadakat, güven oluşturmak; bilinir, beğenilir, güvenilir olmak için tutarlı pazarlama yapın. Strateji yetersizliği. ActionCOACH’un Hedef Müşteri Yaratma, Satışa Dönüştürme, İşlem Adedi, Ortalama Satış Tutarı ve Kar Marjı başlıklarından oluşan 5 YOL metodolojisine ait stratejilerinizi belirleyin. Pazarlama bütçesinin olmaması. Pazarlama masraf değil yatırımdır. Müşteri elde etme maliyetinizi bilin, mevcut müşterinin ömür boyu değerini takip edin. Pazarlama planının olmaması. Pazarı araştırın, hedef belirleyin, aksiyon planı oluşturun. Pazarlama ve satışı karıştırmak. Doğru pazarlama stratejisiyle yüzlerce kişiyi çeker, sonra da satış becerilerinizi kullanarak satarsınız.  İçerik pazarlama yapmamak. Hedef kitlenizin dikkatini çekmek için değerli, ilgili, istikrarlı içerik oluşturun ve dağıtın. Müşteri görüşünün olmaması. İnsanlar başkalarının daha önce alıp kullanıp memnun oldukları ürün/hizmetleri daha kolay alırlar. Haftaya diğer 10 maddeyi konuşacağız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

En çok yapılan 20 pazarlama hatası

Pazarlama, ihtiyacı olan insanların karşısına çıkmanızı ve size gelmelerini sağlayacak faaliyetlerin toplamıdır. Pazarlamada en çok yapılan 20 hatayı özetlemeye çalışalım:

  • SİZ yerine BİZ’e odaklanmak. Kendinizi anlatmayın, müşterinizi dinleyin, ihtiyaçlarını anlayın, faydayı gösterin.
  • Hatalı fiyatlandırma, değere odaklanmamak. Müşterileriniz aldığı şeye ona ödediği paradan daha fazla değer veriyorsa, paraya bakmaz.
  • Performans rakamlarını takip etmemek. Pazarlamanın matematiği vardır. ActionCOACH’un 5 YOL metodolojisiyle rakamlarınızı ölçün.
  • Tutarsız pazarlama. Marka, sadakat, güven oluşturmak; bilinir, beğenilir, güvenilir olmak için tutarlı pazarlama yapın.
  • Strateji yetersizliği. ActionCOACH’un Hedef Müşteri Yaratma, Satışa Dönüştürme, İşlem Adedi, Ortalama Satış Tutarı ve Kar Marjı başlıklarından oluşan 5 YOL metodolojisine ait stratejilerinizi belirleyin.
  • Pazarlama bütçesinin olmaması. Pazarlama masraf değil yatırımdır. Müşteri elde etme maliyetinizi bilin, mevcut müşterinin ömür boyu değerini takip edin.
  • Pazarlama planının olmaması. Pazarı araştırın, hedef belirleyin, aksiyon planı oluşturun.
  • Pazarlama ve satışı karıştırmak. Doğru pazarlama stratejisiyle yüzlerce kişiyi çeker, sonra da satış becerilerinizi kullanarak satarsınız. 
  • İçerik pazarlama yapmamak. Hedef kitlenizin dikkatini çekmek için değerli, ilgili, istikrarlı içerik oluşturun ve dağıtın.
  • Müşteri görüşünün olmaması. İnsanlar başkalarının daha önce alıp kullanıp memnun oldukları ürün/hizmetleri daha kolay alırlar.

Haftaya diğer 10 maddeyi konuşacağız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.