Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Doğru Sistem, Doğru İnsan, Doğru İş

Bir yöneticinin ana sorumluluklarından birisi ekip kurarken doğru insanı bulmaktır. Ancak yüksek performanslı ekipler için bu tek başına yeterli değildir. Başarı için aşağıdaki üç kriterin bir araya gelmesi gerekir: Doğru Sistem, Doğru İnsan, Doğru İş Bunlardan biri olmazsa ne olur, gelin birlikte bakalım: 1. İnsan doğru, iş doğru, sistem yok: Çalışan kendi yöntemlerini kullanarak işi bitirir. Her seferinde farklı bir yöntem deneyebilir. Aynı işi farklı kişiler farklı yollarla yaparlar. Diğer çalışanların bu işin nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilgisi olmaz. Özetle sürdürülebilirlik sağlanmaz. Her seferinde aynı kalite elde edilmediği için müşteri şikayetleri artar. En iyi çalışanlarınız sırf bu yüzden işi bırakıp gidebilir. 2. Sistem doğru, iş doğru, insan yanlış: Çalışan işine bağlı olmaz. Kısa süreli sonuçlara odaklanarak kendini başarılı göstermeye çalışır. Etrafına toksik enerji yayar. İşler zamanında bitmez. Hataların üstü kapatılır. Üst yönetimin bunların farkına varmaması en iyi çalışanların moral ve motivasyon kaybına uğramasına yol açar. Özetle iş sonuçlarınız uzun vadede beklediğiniz gibi olmaz. 3. Sistem doğru, insan doğru, iş yanlış: Çalışan kendini büyük stres altında hisseder. İşi öğrenmeye çalışsa bile kişiliği ve davranış profili sebebiyle odaklanamaz. İş ve özel hayatında mutsuz olur. Motivasyonu düşer. Beklediği başarıya ulaşamaz. Bu sebeple bir süre sonra işi bırakıp gider. Özetle iş hayatında başarı için; İşlerin nasıl yapılacağını tarif etmelisiniz. İşe alım yaparken sadece özgeçmişe değil, tutum ve davranışlara bakmalısınız. Çalışanları profillerine göre uygun pozisyonlara yerleştirmelisiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2024 - Perşembe

Doğru Sistem, Doğru İnsan, Doğru İş

Bir yöneticinin ana sorumluluklarından birisi ekip kurarken doğru insanı bulmaktır. Ancak yüksek performanslı ekipler için bu tek başına yeterli değildir. Başarı için aşağıdaki üç kriterin bir araya gelmesi gerekir:

Doğru Sistem, Doğru İnsan, Doğru İş

Bunlardan biri olmazsa ne olur, gelin birlikte bakalım:

1. İnsan doğru, iş doğru, sistem yok: Çalışan kendi yöntemlerini kullanarak işi bitirir. Her seferinde farklı bir yöntem deneyebilir. Aynı işi farklı kişiler farklı yollarla yaparlar. Diğer çalışanların bu işin nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilgisi olmaz. Özetle sürdürülebilirlik sağlanmaz. Her seferinde aynı kalite elde edilmediği için müşteri şikayetleri artar. En iyi çalışanlarınız sırf bu yüzden işi bırakıp gidebilir.
2. Sistem doğru, iş doğru, insan yanlış: Çalışan işine bağlı olmaz. Kısa süreli sonuçlara odaklanarak kendini başarılı göstermeye çalışır. Etrafına toksik enerji yayar. İşler zamanında bitmez. Hataların üstü kapatılır. Üst yönetimin bunların farkına varmaması en iyi çalışanların moral ve motivasyon kaybına uğramasına yol açar. Özetle iş sonuçlarınız uzun vadede beklediğiniz gibi olmaz.

3. Sistem doğru, insan doğru, iş yanlış: Çalışan kendini büyük stres altında hisseder. İşi öğrenmeye çalışsa bile kişiliği ve davranış profili sebebiyle odaklanamaz. İş ve özel hayatında mutsuz olur. Motivasyonu düşer. Beklediği başarıya ulaşamaz. Bu sebeple bir süre sonra işi bırakıp gider.

Özetle iş hayatında başarı için;

İşlerin nasıl yapılacağını tarif etmelisiniz.

İşe alım yaparken sadece özgeçmişe değil, tutum ve davranışlara bakmalısınız.

Çalışanları profillerine göre uygun pozisyonlara yerleştirmelisiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.