Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Doğanın Fendi İnsanı Yendi…

Doğa olaylarına karşı çıkmamız mümkün değil. Meydana gelmelerini engelleyemeyiz. Bununla birlikte onlara karşı önlem alabiliriz. Yokmuş gibi davranmakla kurtulmuş olmuyoruz. Aksine çok daha kötü etkileniyoruz. Belki yaşamımız boyunca bir afetle karşılaşmayacağız. Bunu bilmemiz mümkün değil. Ama her an karşılaşacakmış gibi hazır olmak, önlemleri zamanında almak zorundayız. Bugün verdiğimiz her karar bir seçim sonucudur. Seçimlerimizi ne yönde yaptığımıza dikkat edelim. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ diyerek seçim yapıyorsanız bir gün sizin de başınıza benzer bir durum geldiğinde iş işten geçmiş olabilir.Kendi çıkarlarımızı ön plana koyup toplum çıkarlarını göz ardı etmek yerine bütünün faydasını gözetmeli ve kararlarımızı uzun vadeli etkilerini düşünerek almalıyız. Kararlarımızın etkisini bazen hemen görürüz. Bazen aylar, bazen yıllar sonra görürüz. Belki de bizim görmeye ömrümüz yetmez. Çocuklarımız veya torunlarımız görür. Hayatta hiç bir şey tesadüf değil. Muhakkak daha önce alınan kararlara, yapılan işlere bağlı. Bizim kararlarımız başkalarını etkiliyor. Birilerinin aldıkları kararlardan da biz etkileniyoruz. Önemli olan şu ki; neden sonuç ilişkisini kurmakta çoğu zaman zayıf kalıyoruz. Kendimize sürekli şu soruyu sormalıyız: Bu yaptığım iş, beni, ailemi, çevremi, toplumu nasıl etkileyecek? Ne tür sonuçlar doğuracak? Her türlü afet için önlem almak elimizde. Riskleri bilir ve hazırlıklarımızı ona göre yaparsak kontrolümüz dışında gelişen olaylardan en az hasarla çıkmamız mümkün. Yağmurlu havada dışarı çıkmak ve ıslanmak istemiyorsanız şemsiye taşımak zorundasınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 22 Şubat 2023 - Çarşamba

Doğanın Fendi İnsanı Yendi…

Doğa olaylarına karşı çıkmamız mümkün değil. Meydana gelmelerini engelleyemeyiz. Bununla birlikte onlara karşı önlem alabiliriz. Yokmuş gibi davranmakla kurtulmuş olmuyoruz. Aksine çok daha kötü etkileniyoruz.

Belki yaşamımız boyunca bir afetle karşılaşmayacağız. Bunu bilmemiz mümkün değil. Ama her an karşılaşacakmış gibi hazır olmak, önlemleri zamanında almak zorundayız.

Bugün verdiğimiz her karar bir seçim sonucudur. Seçimlerimizi ne yönde yaptığımıza dikkat edelim. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ diyerek seçim yapıyorsanız bir gün sizin de başınıza benzer bir durum geldiğinde iş işten geçmiş olabilir.Kendi çıkarlarımızı ön plana koyup toplum çıkarlarını göz ardı etmek yerine bütünün faydasını gözetmeli ve kararlarımızı uzun vadeli etkilerini düşünerek almalıyız.

Kararlarımızın etkisini bazen hemen görürüz. Bazen aylar, bazen yıllar sonra görürüz. Belki de bizim görmeye ömrümüz yetmez. Çocuklarımız veya torunlarımız görür. Hayatta hiç bir şey tesadüf değil. Muhakkak daha önce alınan kararlara, yapılan işlere bağlı. Bizim kararlarımız başkalarını etkiliyor. Birilerinin aldıkları kararlardan da biz etkileniyoruz. Önemli olan şu ki; neden sonuç ilişkisini kurmakta çoğu zaman zayıf kalıyoruz.
Kendimize sürekli şu soruyu sormalıyız: Bu yaptığım iş, beni, ailemi, çevremi, toplumu nasıl etkileyecek? Ne tür sonuçlar doğuracak?

Her türlü afet için önlem almak elimizde. Riskleri bilir ve hazırlıklarımızı ona göre yaparsak kontrolümüz dışında gelişen olaylardan en az hasarla çıkmamız mümkün.

Yağmurlu havada dışarı çıkmak ve ıslanmak istemiyorsanız şemsiye taşımak zorundasınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.