Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Değişim neden zor?

Başkalarını değiştirmeyi denediniz mi hiç? Değiştiler mi? Cevabınız büyük ihtimalle ‘Hayır’. Kendinizi değiştirmeyi denediniz mi hiç? Değişebildiniz mi? Cevabınız büyük ihtimalle yine ‘Hayır’. Değişim elbette kolay değil. Muhakkak beraberinde direnç getirir. Bununla birlikte kendinizi değiştirmek, başkalarını değiştirmekten daha kolaydır. Hediyesi de, siz değiştiğinizde başkaları da değişir. Eğer isterseniz, değişime direnci yenmek için 3 tane bileşenden meydana gelen şu basit formülü kullanabilirsiniz: (Memnuniyetsizlik x Vizyon ) + İlk Adım > Direnç Memnun olmadığınız durum nedir? Elde etmek istediğiniz sonuç nedir? Sizi hedefe götürecek en basit ilk adım ne olabilir? Bu üçünden biri olmazsa değişim gerçekleşmez. Çoğunlukla da ilk adım çok zorlayıcı olduğu için çabuk pes ederiz. Gelin bir örnekle inceleyelim: Sözgelimi, kilo vermek istiyorsunuz. Mevcut durumunuzdan hiç memnun değilsiniz. 3 ay içinde 20 kilo vermeyi hedeflediniz. Birkaç gün doğru dürüst bir şey yemediniz. Açlıktan kıvrandığınız halde dayandınız, ağzınıza lokma koymadınız. İlk adımınız çok zorlayıcı olduğu için 3 gün sonra eskisinden daha fazla yemeye başlarsınız. Hayatınızda neleri değiştirmek istediğinize karar verin. Hedeflerinizi net olarak belirleyin. Sizi o hedefe götürecek basit bir adımla başlayın. Sabır ve disiplinle her gün küçük de olsa yol alacaksınız. Gelişim ancak değişerek mümkündür. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Değişim neden zor?

Başkalarını değiştirmeyi denediniz mi hiç? Değiştiler mi? Cevabınız büyük ihtimalle ‘Hayır’.

Kendinizi değiştirmeyi denediniz mi hiç? Değişebildiniz mi? Cevabınız büyük ihtimalle yine ‘Hayır’.

Değişim elbette kolay değil. Muhakkak beraberinde direnç getirir. Bununla birlikte kendinizi değiştirmek, başkalarını değiştirmekten daha kolaydır. Hediyesi de, siz değiştiğinizde başkaları da değişir.

Eğer isterseniz, değişime direnci yenmek için 3 tane bileşenden meydana gelen şu basit formülü kullanabilirsiniz:

(Memnuniyetsizlik x Vizyon ) + İlk Adım > Direnç

  • Memnun olmadığınız durum nedir?
  • Elde etmek istediğiniz sonuç nedir?
  • Sizi hedefe götürecek en basit ilk adım ne olabilir?

Bu üçünden biri olmazsa değişim gerçekleşmez. Çoğunlukla da ilk adım çok zorlayıcı olduğu için çabuk pes ederiz. Gelin bir örnekle inceleyelim:

Sözgelimi, kilo vermek istiyorsunuz. Mevcut durumunuzdan hiç memnun değilsiniz. 3 ay içinde 20 kilo vermeyi hedeflediniz. Birkaç gün doğru dürüst bir şey yemediniz. Açlıktan kıvrandığınız halde dayandınız, ağzınıza lokma koymadınız. İlk adımınız çok zorlayıcı olduğu için 3 gün sonra eskisinden daha fazla yemeye başlarsınız.

Hayatınızda neleri değiştirmek istediğinize karar verin. Hedeflerinizi net olarak belirleyin. Sizi o hedefe götürecek basit bir adımla başlayın. Sabır ve disiplinle her gün küçük de olsa yol alacaksınız.

Gelişim ancak değişerek mümkündür.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.