Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Değişen tüketici alışkanlıklarına uyum sağlamanın 7 yolu

Pandemi ile birlikte tüketicilerin alışkanlıkları büyük oranda değişti ve değişmeye devam ediyor. Her ne kadar eski günlerimize dönme konusunda umutlu olsak da tüketici yeni alışkanlıklarından memnun görünüyor. Yani pandemi bitse de tüketici artık eskisi gibi olmayacak. En büyük değişim satın alımların dijital ortama kayması ve iletişimin yüz yüze değil programlar aracılığıyla sağlanması oldu. Araştırmalara göre her gün yaklaşık 7 saatimiz internette, 2.5 saatimiz de sosyal medyada geçiyor. Müşteriler her türlü bilgiye internet üzerinden rahatça erişebilir hale geldi. Yüzlerce rakibinizin arasından sıyrılıp müşterinizin dikkatini çekmek istiyorsanız şunları göz önünde bulundurmalısınız: Fiyatlandırma politikanızda gerçekçi olun. Gereksiz fiyat artışından kaçının. E-ticaret ve sosyal medya platformlarında varlığınızı gösterin. Müşteri ile empati kurun. Endişelerini giderecek çözümler önerin. Müşterilerinize sahip çıkın. Rakiplere kaptırmamak için zamanında ve kaliteli teslimat yapın. Değişimi takip edin. Yeni ihtiyaçlara cevap verebilir olun. Fiyata değil, değere odaklanın. Sattığınız şey duygudur. Müşterinizin alım yapmasını kolaylaştırın. Ödeme ve teslimat seçeneklerinizi gözden geçirin. Pandemi sürecinde oluşan yeni alışkanlıklara uyum sağlamak ve müşterilerinizin ilgisini çekebilmek için stratejileri sürekli gözden geçirmek gerekiyor. Değişimi takip etmek, adapte olmak, faaliyetlerimizin sonucunu ölçmek, değerlendirmek ve bunu sürekli tekrar etmek zorundayız. Çünkü değişimin hızı da giderek artıyor. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Değişen tüketici alışkanlıklarına uyum sağlamanın 7 yolu

Pandemi ile birlikte tüketicilerin alışkanlıkları büyük oranda değişti ve değişmeye devam ediyor. Her ne kadar eski günlerimize dönme konusunda umutlu olsak da tüketici yeni alışkanlıklarından memnun görünüyor. Yani pandemi bitse de tüketici artık eskisi gibi olmayacak.

En büyük değişim satın alımların dijital ortama kayması ve iletişimin yüz yüze değil programlar aracılığıyla sağlanması oldu. Araştırmalara göre her gün yaklaşık 7 saatimiz internette, 2.5 saatimiz de sosyal medyada geçiyor. Müşteriler her türlü bilgiye internet üzerinden rahatça erişebilir hale geldi.

Yüzlerce rakibinizin arasından sıyrılıp müşterinizin dikkatini çekmek istiyorsanız şunları göz önünde bulundurmalısınız:

  • Fiyatlandırma politikanızda gerçekçi olun. Gereksiz fiyat artışından kaçının.
  • E-ticaret ve sosyal medya platformlarında varlığınızı gösterin.
  • Müşteri ile empati kurun. Endişelerini giderecek çözümler önerin.
  • Müşterilerinize sahip çıkın. Rakiplere kaptırmamak için zamanında ve kaliteli teslimat yapın.
  • Değişimi takip edin. Yeni ihtiyaçlara cevap verebilir olun.
  • Fiyata değil, değere odaklanın. Sattığınız şey duygudur.
  • Müşterinizin alım yapmasını kolaylaştırın. Ödeme ve teslimat seçeneklerinizi gözden geçirin.

Pandemi sürecinde oluşan yeni alışkanlıklara uyum sağlamak ve müşterilerinizin ilgisini çekebilmek için stratejileri sürekli gözden geçirmek gerekiyor. Değişimi takip etmek, adapte olmak, faaliyetlerimizin sonucunu ölçmek, değerlendirmek ve bunu sürekli tekrar etmek zorundayız. Çünkü değişimin hızı da giderek artıyor.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.