Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Değerlerle yönetim

‘Kültür stratejiyi kahvaltı niyetine yer’ demiş ünlü yönetim gurusu Peter Drucker. Şirketlerde yazılı olmayan kurallar vardır. Adalet, dürüstlük, başarı, yenilik, paylaşmak, dostluk, müşteri memnuniyeti gibi değerler bu kurallarla kendini belli eder. Çalışanların nasıl takdir edildiği, planların nasıl hayata geçirildiği, toplantıların ne kadar sürdüğü gibi pek çok konu stratejik kararlardan daha çok değerlerle şekillenir. İşletme sahibi olarak sizin, işletmenizin, çalışanlarınızın ve müşterilerinizin değerleri nelerdir? Her biri için 3’er tane değer belirleyin ve tüm taraflarla paylaşın. Görünür olmasını sağlayın. Onlar sizin daima yol göstericiniz olsun. Karşılaştığınız her problemde değerlerinize başvurun, neyi ihmal ettiğinize bakın. Değerlerinizle aldığınız kararlar arasındaki uyuma dikkat edin. Kararlarımızı alırken bazen değerlerimize ters düşeriz ancak bunun farkında olmayız. Örneğin ‘adalet’ şirketiniz için önemliyse, ancak çalışanlarınızı performanslarına göre değerlendirmiyorsanız, bazı çalışanlarınızı büyük olasılıkla mutsuz ediyorsunuz demektir. Ekibinizin aynı değerlere sahip olması da şirket performansında etkili rol oynar. Dünyanın en iyi oyuncularını bir araya getirip takım oluştursanız, şampiyonluk kazanabilir misiniz? Ortak değerlere sahip değillerse maalesef hayır. Böyle bir ortamda herkes bireysel başarısı için oynar ve aralarında sürekli çatışma çıkar. Çalışanlarınızı ortak değerler etrafında birleştirin. Aldığınız tüm kararların değerlerinize ters düşmediğinden emin olun. Değerlerinizle uyumlu olmayan hiçbir karar maalesef sizi hedeflerinize taşımaz. Ortak bir vizyonu, hedefleri, değerleri paylaşan sıradan çalışanlar büyük başarılara imza atarlar. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Değerlerle yönetim

Kültür stratejiyi kahvaltı niyetine yer’ demiş ünlü yönetim gurusu Peter Drucker.

Şirketlerde yazılı olmayan kurallar vardır. Adalet, dürüstlük, başarı, yenilik, paylaşmak, dostluk, müşteri memnuniyeti gibi değerler bu kurallarla kendini belli eder. Çalışanların nasıl takdir edildiği, planların nasıl hayata geçirildiği, toplantıların ne kadar sürdüğü gibi pek çok konu stratejik kararlardan daha çok değerlerle şekillenir.

İşletme sahibi olarak sizin, işletmenizin, çalışanlarınızın ve müşterilerinizin değerleri nelerdir? Her biri için 3’er tane değer belirleyin ve tüm taraflarla paylaşın. Görünür olmasını sağlayın. Onlar sizin daima yol göstericiniz olsun. Karşılaştığınız her problemde değerlerinize başvurun, neyi ihmal ettiğinize bakın. Değerlerinizle aldığınız kararlar arasındaki uyuma dikkat edin. Kararlarımızı alırken bazen değerlerimize ters düşeriz ancak bunun farkında olmayız. Örneğin ‘adalet’ şirketiniz için önemliyse, ancak çalışanlarınızı performanslarına göre değerlendirmiyorsanız, bazı çalışanlarınızı büyük olasılıkla mutsuz ediyorsunuz demektir.

Ekibinizin aynı değerlere sahip olması da şirket performansında etkili rol oynar. Dünyanın en iyi oyuncularını bir araya getirip takım oluştursanız, şampiyonluk kazanabilir misiniz? Ortak değerlere sahip değillerse maalesef hayır. Böyle bir ortamda herkes bireysel başarısı için oynar ve aralarında sürekli çatışma çıkar.

Çalışanlarınızı ortak değerler etrafında birleştirin. Aldığınız tüm kararların değerlerinize ters düşmediğinden emin olun. Değerlerinizle uyumlu olmayan hiçbir karar maalesef sizi hedeflerinize taşımaz. Ortak bir vizyonu, hedefleri, değerleri paylaşan sıradan çalışanlar büyük başarılara imza atarlar.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.