Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Çalışanlarınızdan verim almanın 9 yolu

İşletme sahipleri için işine gelmeyi seven, beklenenden fazlasını yapan çalışanlara sahip olmak çok değerlidir.  Onlara bağlı çalışan diyoruz. Çalışanlarınız işine ne kadar bağlı ise, verimleri de o kadar yüksek olacaktır. Bunu sağlamak büyük oranda sizin elinizde. İşe alım sonrasında ilk 90 gün muhakkak şunları yapın: a) Şirketinizin tarihi ve vizyonunu anlatın. Şirkete duyacağı saygıyı belirler. b) Kültür değerlerinizin neden önemli olduğunu anlatın. Peter Drucker’ın ‘Kültür stratejiyi kahvaltı niyetine yer’ sözünü hep hatırlayın. c) Çalışanlarınızla bir arada olun. Birlikte öğle yemeği yiyebilirsiniz. İş konuştuğunuz kadar insani konuları da konuşun. d) Gerekli becerileri edinmelerini sağlayın. Onları sürekli eğitime tabi tutun. Gelişmelerini teşvik edin. Çalışanlarınızdan maksimum verim almak için şu 9 adıma dikkat edin: Liderlik edin. Ortak hedefler belirleyin. Aksiyon planınız olsun. Oyunun kurallarını belirleyin. Risk almalarını teşvik edin. Dahil olmalarını sağlayın. Bireysel başarıya değil, ekip başarısına odaklanmalarını sağlayın. Düzenli olarak geri bildirim verin. Elde ettikleri başarılar için onları takdir etmeyi unutmayın. Bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin. Siz çalışanlarınıza nasıl davranırsanız onlar da müşterilerinize aynı şekilde davranacaktır. Haftaya bağlı çalışanlarınızı nasıl uzun süre işletmenizde tutacağınızı konuşacağız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Çalışanlarınızdan verim almanın 9 yolu

İşletme sahipleri için işine gelmeyi seven, beklenenden fazlasını yapan çalışanlara sahip olmak çok değerlidir.  Onlara bağlı çalışan diyoruz. Çalışanlarınız işine ne kadar bağlı ise, verimleri de o kadar yüksek olacaktır. Bunu sağlamak büyük oranda sizin elinizde.

İşe alım sonrasında ilk 90 gün muhakkak şunları yapın:

a) Şirketinizin tarihi ve vizyonunu anlatın. Şirkete duyacağı saygıyı belirler.

b) Kültür değerlerinizin neden önemli olduğunu anlatın. Peter Drucker’ın ‘Kültür stratejiyi kahvaltı niyetine yer’ sözünü hep hatırlayın.

c) Çalışanlarınızla bir arada olun. Birlikte öğle yemeği yiyebilirsiniz. İş konuştuğunuz kadar insani konuları da konuşun.

d) Gerekli becerileri edinmelerini sağlayın. Onları sürekli eğitime tabi tutun. Gelişmelerini teşvik edin. Çalışanlarınızdan maksimum verim almak için şu 9 adıma dikkat edin:

Liderlik edin. Ortak hedefler belirleyin. Aksiyon planınız olsun. Oyunun kurallarını belirleyin. Risk almalarını teşvik edin. Dahil olmalarını sağlayın. Bireysel başarıya değil, ekip başarısına odaklanmalarını sağlayın. Düzenli olarak geri bildirim verin. Elde ettikleri başarılar için onları takdir etmeyi unutmayın.

Bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin.

Siz çalışanlarınıza nasıl davranırsanız onlar da müşterilerinize aynı şekilde davranacaktır.

Haftaya bağlı çalışanlarınızı nasıl uzun süre işletmenizde tutacağınızı konuşacağız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.