Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Büyümek İçin Baskı Gerekir

Zor zamanlar, güçlü insanları doğurur. Güçlü insanlar, rahat zamanları yaşatır. Rahat zamanlar, zayıf insanları üretir. Zayıf insanlar da, zor zamanları getirir.” demiş yazar G.MichaelHopf. Stress ve performans arasındaki ilişkiye dikkat ettiniz mi hiç? Zor durumlarla başa çıkmak için öğrenmemiz, harekete geçmemiz, yeni şeyler denememiz gerekir.Hiç stres yoksa performansı yükseltmek için ihtiyaç da yoktur. Stres uyarıcı etki yapar, zor durumlarla başa çıkmanızı sağlar. Yeni şeyler öğrenirken, denerken sıkıntı, gerginlik, belirsizlik yaşıyor olabiliriz. Bu süreçlerden geçerken farkındalık içinde olursak sorunlara çözüm bulmak kolaylaşacaktır. Stres artışı bir noktaya kadar performansın artmasını sağladığı gibi belli bir seviyeden sonra da düşmesine neden olur. Hangi noktaya kadar performans artışı olduğuna dikkat etmelidir. Zira o noktadan sonrasında hem kişinin sağlığı, hem de iş sonuçları negatif etkilenmeye başlar. Örneğin bir çalışandan önemli bir rapor isterken ya da bir işi bitirmesini isterken ona bir zaman sınırı koymak etkili olur. Bir iş için ne kadar uzun zaman verirseniz o işin o kadar kaliteli olarak yapılacağı anlamına gelmez. Zaman baskısı işin kısa zamanda bitirilmesini sağlayacaktır.Tabii ki, her şeyin olduğu gibi stresin de fazlası zarardır. Mümkün olan süreden daha azını verirseniz de aşırı telaş sebebiyle odaklanma sıkıntısı yaşanır ve yine istenen sonuca ulaşılamaz. Bir miktar stresin bizi harekete geçirmek, motive etmek ve gelişmek için gerekli olduğunu kabul edelim. Çünkü stres olmadığında konfor alanından çıkmıyoruz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 12 Ocak 2023 - Perşembe

Büyümek İçin Baskı Gerekir

Zor zamanlar, güçlü insanları doğurur.

Güçlü insanlar, rahat zamanları yaşatır.

Rahat zamanlar, zayıf insanları üretir.

Zayıf insanlar da, zor zamanları getirir.”

demiş yazar G.MichaelHopf.

Stress ve performans arasındaki ilişkiye dikkat ettiniz mi hiç?

Zor durumlarla başa çıkmak için öğrenmemiz, harekete geçmemiz, yeni şeyler denememiz gerekir.Hiç stres yoksa performansı yükseltmek için ihtiyaç da yoktur. Stres uyarıcı etki yapar, zor durumlarla başa çıkmanızı sağlar.

Yeni şeyler öğrenirken, denerken sıkıntı, gerginlik, belirsizlik yaşıyor olabiliriz. Bu süreçlerden geçerken farkındalık içinde olursak sorunlara çözüm bulmak kolaylaşacaktır. Stres artışı bir noktaya kadar performansın artmasını sağladığı gibi belli bir seviyeden sonra da düşmesine neden olur. Hangi noktaya kadar performans artışı olduğuna dikkat etmelidir. Zira o noktadan sonrasında hem kişinin sağlığı, hem de iş sonuçları negatif etkilenmeye başlar. Örneğin bir çalışandan önemli bir rapor isterken ya da bir işi bitirmesini isterken ona bir zaman sınırı koymak etkili olur. Bir iş için ne kadar uzun zaman verirseniz o işin o kadar kaliteli olarak yapılacağı anlamına gelmez. Zaman baskısı işin kısa zamanda bitirilmesini sağlayacaktır.Tabii ki, her şeyin olduğu gibi stresin de fazlası zarardır. Mümkün olan süreden daha azını verirseniz de aşırı telaş sebebiyle odaklanma sıkıntısı yaşanır ve yine istenen sonuca ulaşılamaz.

Bir miktar stresin bizi harekete geçirmek, motive etmek ve gelişmek için gerekli olduğunu kabul edelim. Çünkü stres olmadığında konfor alanından çıkmıyoruz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.