Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Büyük düşün büyük kazan

Başarının sırrı nedir? Hayallere ve hedeflere nasıl ulaşılır? İyi bir hayat sürmek için başarıyı, mutluluğu çalışmak gerekir. Bir de kararlı olmak. Ne yaparsak, niçin yaparsak başarı ve mutluluk gelir? 1- Büyük hedefleriniz olsun. Hedefleri yapılacaklar listesi ile karıştırmayın. Hayaller ve hedefler sizi bir miktar korkutmuyorsa yeterince büyük değildirler.Genelde bir yılda başarabileceklerimizin çok üzerinde hedefler koyarız. 10 yılda neler başarabileceğimizin de farkında olmayız.  2- Sürekli öğrenin. Hedeflerinize ulaşabilmek için öğrenme, gelişme ihtiyacı hissetmelisiniz. Kendi kendinize meydan okuyun. İstemek yetmez. Seçmeniz gerekir. Ancak o zaman karşınıza fırsatlar çıkmaya başlar ve siz o fırsatların farkına varırsınız. Jim Rohn’un söylediği gibi hayatınızın daha kolay olmasını dilemeyin. Daima kendinizin üzerinde çalışın. Siz daha iyi oldukça zorluklarla o kadar kolay başa çıkacaksınız,  hayatınız da o kadar iyi olacaktır. 3- Başarıya ulaşmış kişilerden tavsiyeler alın. Onlar sizin de başarıya ulaşmanız için sizi kamçılarlar. Sizin kendinizden beklediklerinizden daha fazlasını sizden beklerler. Yapamayacağınızı söyleyen insanlara inanmaktan vazgeçin.  4- Bolluk ve kıtlık arasında seçiminizi yapın. Hangisine inanıyorsunuz? Herkese yetecek kadar kaynak var. Başkalarının kazanması bizim kaybedeceğiz anlamına gelmiyor. Tutku ve istek varsa başaramayacağınız şey yoktur.  5- Alışkanlıklarınıza dikkat edin. Hergün yaptığınız küçük küçük şeyler sonunda hayatınızı şekillendiriyor. Size istediğiniz hayatı kazandıracak yeni alışkanlıklar edinin. Ya disipline olmanın acısı ya da pişmanlığı acısı. İkisinden birini seçecek olsaydınız hangisini seçerdiniz?    Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2022 - Perşembe

Büyük düşün büyük kazan

Başarının sırrı nedir? Hayallere ve hedeflere nasıl ulaşılır? İyi bir hayat sürmek için başarıyı, mutluluğu çalışmak gerekir. Bir de kararlı olmak. Ne yaparsak, niçin yaparsak başarı ve mutluluk gelir?

1- Büyük hedefleriniz olsun. Hedefleri yapılacaklar listesi ile karıştırmayın. Hayaller ve hedefler sizi bir miktar korkutmuyorsa yeterince büyük değildirler.Genelde bir yılda başarabileceklerimizin çok üzerinde hedefler koyarız. 10 yılda neler başarabileceğimizin de farkında olmayız. 

2- Sürekli öğrenin. Hedeflerinize ulaşabilmek için öğrenme, gelişme ihtiyacı hissetmelisiniz. Kendi kendinize meydan okuyun. İstemek yetmez. Seçmeniz gerekir. Ancak o zaman karşınıza fırsatlar çıkmaya başlar ve siz o fırsatların farkına varırsınız. Jim Rohn’un söylediği gibi hayatınızın daha kolay olmasını dilemeyin. Daima kendinizin üzerinde çalışın. Siz daha iyi oldukça zorluklarla o kadar kolay başa çıkacaksınız,  hayatınız da o kadar iyi olacaktır.

3- Başarıya ulaşmış kişilerden tavsiyeler alın. Onlar sizin de başarıya ulaşmanız için sizi kamçılarlar. Sizin kendinizden beklediklerinizden daha fazlasını sizden beklerler. Yapamayacağınızı söyleyen insanlara inanmaktan vazgeçin. 

4- Bolluk ve kıtlık arasında seçiminizi yapın. Hangisine inanıyorsunuz? Herkese yetecek kadar kaynak var. Başkalarının kazanması bizim kaybedeceğiz anlamına gelmiyor. Tutku ve istek varsa başaramayacağınız şey yoktur. 

5- Alışkanlıklarınıza dikkat edin. Hergün yaptığınız küçük küçük şeyler sonunda hayatınızı şekillendiriyor. Size istediğiniz hayatı kazandıracak yeni alışkanlıklar edinin.

Ya disipline olmanın acısı ya da pişmanlığı acısı. İkisinden birini seçecek olsaydınız hangisini seçerdiniz? 

 

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.