Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Bilinçaltının Gücü ve Zihin

Bilinçli zihin ile bilinçaltı arasında bir çatışma varsa kazanan hangisi oluyor biliyor musunuz? Bilinçaltı. Bilinçaltı, birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşur. Özellikle çocukluk dönemindeki deneyimler, bu dönemde yaşanan olaylar, edinilen inançlar ve öğretiler bilinçaltının temelini oluşturur. Travmatik deneyimler bilinçaltını güçlü bir şekilde etkiler. Okullardan, öğretmenlerden ve eğitim materyallerinden edinilen bilgiler, düşünce kalıplarını ve inançları şekillendirir. Ayrıca toplumun kültürel değerleri ve toplumsal beklentiler bilinçaltının şekillenmesinde önemli bir rol oynar. İnsanlar, bu normlar ve beklentilere uygun davranışları öğrenir.Bilinçli olarak yapılan düşünce ve davranışlar da, zamanla otomatik hale gelerek bilinçaltını oluşturur. Eğer istedikleriniz ve başınıza gelenler arasında bir çelişki varsa bilinçaltınıza yerleşmiş olumsuz inançlarınız olabilir. Gerçekten zafer kazanmak ve istediklerinize ulaşmak istiyorsanız Hayatınızdaki belli bir engeli aşmak için yoğun ve samimi bir istek duymalı Bir çıkış yolu olduğuna dair kesin karara varmalı Bunun takip etmek istediğiniz bir yol olduğuna kesin olarak inanmalısınız. Bilinçaltı siz farkında olun ya da olmayın, gece gündüz sürekli çalışır. Onun sizin için çalışmasını sağlamak için öncelikle istediklerini elde ettiğinizi zihninizde canlandırmalı ve gerçekten onları elde ettiğinizde yaşayacağınız duyguları hissetmelisiniz.Bilinçaltı hayal ve gerçeği birbirinden ayıramaz ve zaman kavramı yoktur. Zihniniz bir fikri kabul ettiğinde, bilinçaltınız bu fikri hayata geçirmek için işe koyulur. İnanmak, bir şeyi doğru kabul etmek, o varmış gibi yaşamaktır. Bu ruh halini koruduğunuz sürece dileklerinizin gerçekleştiğine tanık olacaksınız. Unutmayınız, neye inanırsanız onu yaşarsınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2024 - Çarşamba

Bilinçaltının Gücü ve Zihin

Bilinçli zihin ile bilinçaltı arasında bir çatışma varsa kazanan hangisi oluyor biliyor musunuz? Bilinçaltı.

Bilinçaltı, birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşur. Özellikle çocukluk dönemindeki deneyimler, bu dönemde yaşanan olaylar, edinilen inançlar ve öğretiler bilinçaltının temelini oluşturur. Travmatik deneyimler bilinçaltını güçlü bir şekilde etkiler. Okullardan, öğretmenlerden ve eğitim materyallerinden edinilen bilgiler, düşünce kalıplarını ve inançları şekillendirir. Ayrıca toplumun kültürel değerleri ve toplumsal beklentiler bilinçaltının şekillenmesinde önemli bir rol oynar. İnsanlar, bu normlar ve beklentilere uygun davranışları öğrenir.Bilinçli olarak yapılan düşünce ve davranışlar da, zamanla otomatik hale gelerek bilinçaltını oluşturur.

Eğer istedikleriniz ve başınıza gelenler arasında bir çelişki varsa bilinçaltınıza yerleşmiş olumsuz inançlarınız olabilir.

Gerçekten zafer kazanmak ve istediklerinize ulaşmak istiyorsanız

  • Hayatınızdaki belli bir engeli aşmak için yoğun ve samimi bir istek duymalı
  • Bir çıkış yolu olduğuna dair kesin karara varmalı
  • Bunun takip etmek istediğiniz bir yol olduğuna kesin olarak inanmalısınız.

Bilinçaltı siz farkında olun ya da olmayın, gece gündüz sürekli çalışır. Onun sizin için çalışmasını sağlamak için öncelikle istediklerini elde ettiğinizi zihninizde canlandırmalı ve gerçekten onları elde ettiğinizde yaşayacağınız duyguları hissetmelisiniz.Bilinçaltı hayal ve gerçeği birbirinden ayıramaz ve zaman kavramı yoktur. Zihniniz bir fikri kabul ettiğinde, bilinçaltınız bu fikri hayata geçirmek için işe koyulur.

İnanmak, bir şeyi doğru kabul etmek, o varmış gibi yaşamaktır. Bu ruh halini koruduğunuz sürece dileklerinizin gerçekleştiğine tanık olacaksınız. Unutmayınız, neye inanırsanız onu yaşarsınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.