Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Ben x Yaptıklarım = SONUÇLAR

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygulara dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlara dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklara dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlere dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karaktere dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür… Mahatma Gandhi’nin bu sözleri, sahip olduğumuz iyi ya da kötü ne varsa hepsinin bizim eserimiz olduğunu ne kadar güzel anlatıyor. Düşündüklerimiz ve aksiyonlarımız biz farkında olsak da olmasak da kaderimizi şekillendiriyor. Peki hiç mi elimizde olmayan şeyler yok? Elbette var. Biz başımıza gelen şeylerden sorumlu olmayabiliriz, ama onlara nasıl tepki verdiğimiz, bakış açımız ve aldığımız aksiyonlar, sonucu istediğimiz yönde değiştirme gücüne sahiptir. Sahip olduklarınızdan memnun değilseniz, öncelikle nelere sahip olmak istediğinizin bir listesini yapın. Bunlara sahip olmak için neler yapmalısınız ve nasıl biri olmalısınız? Neleri öğrenmelisiniz? Hangi becerilere sahip olmalısınız? Onlara sahip olan kişilerin kim olduğuna ve ne yaptığına bakın. Çoğu zaman harekete geçmekte zorlanırız. Bizi sabote eden inançlarımızın farkında olmalıyız. Gülünç duruma düşmek, başaramamak, para kaybetmek gibi korkularımız olabilir. Varsa böyle inançlarımız, onları bizi güçlendiren ‘yapabilirim, başarabilirim, kimin ne dediği önemli’ değil gibi inançlarla yer değiştirmeliyiz. Sihirli formülü hep hatırlayalım. Kim olduğunuz ve ne yaptığınız sahip olduğunuz her şeyin belirleyicisidir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Ben x Yaptıklarım = SONUÇLAR

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür…

Düşüncelerinize dikkat edin; duygulara dönüşür…

Duygularınıza dikkat edin; davranışlara dönüşür…

Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklara dönüşür…

Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlere dönüşür…

Değerlerinize dikkat edin; karaktere dönüşür…

Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür…

Mahatma Gandhi’nin bu sözleri, sahip olduğumuz iyi ya da kötü ne varsa hepsinin bizim eserimiz olduğunu ne kadar güzel anlatıyor. Düşündüklerimiz ve aksiyonlarımız biz farkında olsak da olmasak da kaderimizi şekillendiriyor.
Peki hiç mi elimizde olmayan şeyler yok? Elbette var. Biz başımıza gelen şeylerden sorumlu olmayabiliriz, ama onlara nasıl tepki verdiğimiz, bakış açımız ve aldığımız aksiyonlar, sonucu istediğimiz yönde değiştirme gücüne sahiptir.

Sahip olduklarınızdan memnun değilseniz, öncelikle nelere sahip olmak istediğinizin bir listesini yapın. Bunlara sahip olmak için neler yapmalısınız ve nasıl biri olmalısınız? Neleri öğrenmelisiniz? Hangi becerilere sahip olmalısınız? Onlara sahip olan kişilerin kim olduğuna ve ne yaptığına bakın.

Çoğu zaman harekete geçmekte zorlanırız. Bizi sabote eden inançlarımızın farkında olmalıyız. Gülünç duruma düşmek, başaramamak, para kaybetmek gibi korkularımız olabilir. Varsa böyle inançlarımız, onları bizi güçlendiren ‘yapabilirim, başarabilirim, kimin ne dediği önemli’ değil gibi inançlarla yer değiştirmeliyiz.

Sihirli formülü hep hatırlayalım. Kim olduğunuz ve ne yaptığınız sahip olduğunuz her şeyin belirleyicisidir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.