Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Başlamak Mı Zor, Bitirmek Mi?

Yeni yıla girerken, vereceğimiz kararlara, 2024’de başarmak ve sahip olmak istediğimiz şeylere odaklanalım. Her yeni yılda yeni başlangıçlar olur hayatımızda. Spora başlarız. Diyete başlarız. Sigarayı bırakırız. Kitap okumaya başlarız. Tüm bunlara başlarız da kısa bir süre sonra eski alışkanlıklarımıza dönüveririz. Başlamak bitirmenin yarısıdır da, diğer yarısı neden hep yarım kalır? Başlamak için motivasyon gereklidir. Bitirmek için ise disiplin. Başarı bir gecede gelmez. Başarıya ulaşmış kişilerin süreç boyunca hangi zorlukları yaşadığını, nelerden fedakarlık ettiğini bilmeyiz. Çoğu zaman da bu kişileri şanslı olarak görürüz. Başarıya ve hedeflere ulaşmanın bir tek yolu vardır. O da disiplin ve tutarlılıkla küçük de olsa her gün bir adım atmak. Motivasyon bazen içeriden gelir, bazen de dışarıdan. İç motivasyon, kendi iç sesimizin bize söyledikleriyle ilgilidir. Kendimize olan inancımız, hedefimize olan bağlılığımız, değerlerimiz bizi motive eder. Dış motivasyon ise eylemin sonunda elde edeceğimiz alkış, beğeni, para veya başka kazançlardır. Her değişim konfor alanından çıkmayı gerektirir. Bedel ödemek anlamına gelir. Alışkanlıklardan vazgeçmeyi gerektirir. Elde edeceğimiz sonuç, ödeyeceğimiz bedelden daha büyükse değişime katlanırız. Beynimiz bir karar vereceği zaman ödeyeceği bedele ve alacağı ödüle bakar. Eğer bedel, ödülden daha fazla ise değişime direnç gösterir. Bu nedenle kararlarınızı alırken elde edeceğiniz sonuca ve yapacağınız fedakarlıklara dikkat edin. Yeni yılda gerek işinizle, gerek kendinizle ilgili alacağınız tüm kararları disiplin ve tutarlılıkla uygulamanız dileğiyle. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2023 - Salı

Başlamak Mı Zor, Bitirmek Mi?

Yeni yıla girerken, vereceğimiz kararlara, 2024’de başarmak ve sahip olmak istediğimiz şeylere odaklanalım.

Her yeni yılda yeni başlangıçlar olur hayatımızda.

  • Spora başlarız.
  • Diyete başlarız.
  • Sigarayı bırakırız.
  • Kitap okumaya başlarız.

Tüm bunlara başlarız da kısa bir süre sonra eski alışkanlıklarımıza dönüveririz. Başlamak bitirmenin yarısıdır da, diğer yarısı neden hep yarım kalır?

Başlamak için motivasyon gereklidir. Bitirmek için ise disiplin. Başarı bir gecede gelmez. Başarıya ulaşmış kişilerin süreç boyunca hangi zorlukları yaşadığını, nelerden fedakarlık ettiğini bilmeyiz. Çoğu zaman da bu kişileri şanslı olarak görürüz. Başarıya ve hedeflere ulaşmanın bir tek yolu vardır. O da disiplin ve tutarlılıkla küçük de olsa her gün bir adım atmak.

Motivasyon bazen içeriden gelir, bazen de dışarıdan. İç motivasyon, kendi iç sesimizin bize söyledikleriyle ilgilidir. Kendimize olan inancımız, hedefimize olan bağlılığımız, değerlerimiz bizi motive eder. Dış motivasyon ise eylemin sonunda elde edeceğimiz alkış, beğeni, para veya başka kazançlardır.

Her değişim konfor alanından çıkmayı gerektirir. Bedel ödemek anlamına gelir. Alışkanlıklardan vazgeçmeyi gerektirir. Elde edeceğimiz sonuç, ödeyeceğimiz bedelden daha büyükse değişime katlanırız. Beynimiz bir karar vereceği zaman ödeyeceği bedele ve alacağı ödüle bakar. Eğer bedel, ödülden daha fazla ise değişime direnç gösterir. Bu nedenle kararlarınızı alırken elde edeceğiniz sonuca ve yapacağınız fedakarlıklara dikkat edin.

Yeni yılda gerek işinizle, gerek kendinizle ilgili alacağınız tüm kararları disiplin ve tutarlılıkla uygulamanız dileğiyle.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.