Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Asgari ücret arttı, peki ya gelirleriniz?

Yeni yıl yeni zamlarla geldi. İşletme sahipleri artan fiyatlarla mücadele etmeye çalışıyor. Maaşlarla birlikte artan diğer işletme giderleri kemer sıkma politikalarını daha da katı hale getirdi. Maliyetleri düşürmek söz konusu olduğunda ise ilk olarak eleman çıkarmak akla geliyor. Elbette masraflarınızı kısmanız gereken kalemler olacaktır. Ancak bu eleman çıkararak değil, verimliliği arttırarak, satın alma politikalarını değiştirerek, kalite maliyetlerini gözeterek olmalıdır. Bugün çıkardığınız elemanı 3-5 ay sonra tekrar ihtiyacınız olduğunda yeniden işe alamayabilirsiniz. Yeni birini bulmak, onu tekrar eğitmek daha fazla zamanınız alır. İşi öğrenirken yapacağı hatalar para-müşteri kaybetmenize yol açabilir. Bu nedenle bir işletme sahibi olarak, bugün işinize yukarıdan bakmalı; işi büyütmek, yeni müşteriler, pazarlar yaratmak için fırsatlar peşinde koşmalısınız. Asgari ücretle çalıştırdığınız bir ustayı iş yok diye işten çıkarmak yerine, bu ustanın size maliyetinden daha çok kazandırması için ona nasıl iş yaratabileceğinize odaklanmalısınız Alım gücü düştüğü için kabuğuna çekilen bir kitle var evet ama başka bir kitle de almaya devam ediyor. Alım yapmak isteyen insanların sizden haberdar olması için farklı pazarlama faaliyetleri yürütmelisiniz. Hepimiz aynı ekonomik koşullar içinde yaşıyoruz. Rakipleriniz de aynı sıkıntılarla boğuşuyor. Sonunda kazanan, krizi fırsata çeviren işletmeler olacak. Bu da ancak geleceğe, hedeflere odaklanmakla mümkün. Neyi düşünür, neye odaklanırsanız onu yaratırsınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Asgari ücret arttı, peki ya gelirleriniz?

Yeni yıl yeni zamlarla geldi. İşletme sahipleri artan fiyatlarla mücadele etmeye çalışıyor. Maaşlarla birlikte artan diğer işletme giderleri kemer sıkma politikalarını daha da katı hale getirdi. Maliyetleri düşürmek söz konusu olduğunda ise ilk olarak eleman çıkarmak akla geliyor.

Elbette masraflarınızı kısmanız gereken kalemler olacaktır. Ancak bu eleman çıkararak değil, verimliliği arttırarak, satın alma politikalarını değiştirerek, kalite maliyetlerini gözeterek olmalıdır.

Bugün çıkardığınız elemanı 3-5 ay sonra tekrar ihtiyacınız olduğunda yeniden işe alamayabilirsiniz. Yeni birini bulmak, onu tekrar eğitmek daha fazla zamanınız alır. İşi öğrenirken yapacağı hatalar para-müşteri kaybetmenize yol açabilir. Bu nedenle bir işletme sahibi olarak, bugün işinize yukarıdan bakmalı; işi büyütmek, yeni müşteriler, pazarlar yaratmak için fırsatlar peşinde koşmalısınız. Asgari ücretle çalıştırdığınız bir ustayı iş yok diye işten çıkarmak yerine, bu ustanın size maliyetinden daha çok kazandırması için ona nasıl iş yaratabileceğinize odaklanmalısınız

Alım gücü düştüğü için kabuğuna çekilen bir kitle var evet ama başka bir kitle de almaya devam ediyor. Alım yapmak isteyen insanların sizden haberdar olması için farklı pazarlama faaliyetleri yürütmelisiniz.

Hepimiz aynı ekonomik koşullar içinde yaşıyoruz. Rakipleriniz de aynı sıkıntılarla boğuşuyor. Sonunda kazanan, krizi fırsata çeviren işletmeler olacak. Bu da ancak geleceğe, hedeflere odaklanmakla mümkün.

Neyi düşünür, neye odaklanırsanız onu yaratırsınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.