Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

AIDA Modeli: Müşterinizin Satın Alma Yolculuğu

    AIDA, potansiyel müşterilerinizin bir ürün veya hizmetin farkında olmasından satın alma işlemini gerçekleştirmesine kadar geçirdiği yolculuğu anlatmak için kullanılan bir ifadedir. Dört temel aşama içerir: 1.Dikkat (Attention): İlk aşama, potansiyel müşterilerin ürün veya hizmete dikkatlerini çekme aşamasıdır. Burada, çeşitli pazarlama iletişim araçları, reklam kampanyaları gibi yöntemler kullanılır. Bir ihtiyacının farkında olan potansiyel müşteri öncelikle araştırma yapmaya başlar. Bu araştırma sırasında onlarca farklı rakip arasından sıyrılarak potansiyel müşterinin dikkatini çekmeliyiz. 2.İlgi (Interest): İkinci aşama, dikkati çekilen potansiyel müşterilerin ilgisini koruma ve artırma aşamasıdır. Ürün veya hizmetin faydaları, özellikleri ve değeri hakkında daha fazla bilgi sunarak müşterinin ilgisini sürdürmek hedeflenir. 3.İstek (Desire): Üçüncü aşama, müşterinin ürüne veya hizmete olan isteğini artırma aşamasıdır. Müşterinin ürünü satın almak istemesi için çekici faydalar, teklifler ve nedenler sunulur. 4.Eylem (Action): Son aşama, müşteriyi bir eyleme geçmeye teşvik etme aşamasıdır. Bu eylem genellikle ürün veya hizmetin satın alınmasıdır, ancak başka eylemler de olabilir, örneğin bilgi talebi, abonelik, vb. İşte size bir örnek: A: Elemanlarınızdan verim alamadığınızı mı düşünüyorsunuz? I: DISC Davranış Profili Analizi ile doğru çalışanı bulup doğru işe koyun. D: Çalışanlarınızı bir kitap gibi okumayı ve motive etmeyi öğrenin. A: Hemen formumuzu doldurun. Analize başlayalım. AIDA, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmanın ve uygulamanın temel adımlarını temsil eder. Bu sayede müşteri davranışını anlamak, ölçmek ve etkilemek için pazarlama ve reklam faaliyetlerinizi yönlendirebilirsiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2023 - Salı

AIDA Modeli: Müşterinizin Satın Alma Yolculuğu

    AIDA, potansiyel müşterilerinizin bir ürün veya hizmetin farkında olmasından satın alma işlemini gerçekleştirmesine kadar geçirdiği yolculuğu anlatmak için kullanılan bir ifadedir. Dört temel aşama içerir:

1.Dikkat (Attention): İlk aşama, potansiyel müşterilerin ürün veya hizmete dikkatlerini çekme aşamasıdır. Burada, çeşitli pazarlama iletişim araçları, reklam kampanyaları gibi yöntemler kullanılır. Bir ihtiyacının farkında olan potansiyel müşteri öncelikle araştırma yapmaya başlar. Bu araştırma sırasında onlarca farklı rakip arasından sıyrılarak potansiyel müşterinin dikkatini çekmeliyiz.

2.İlgi (Interest): İkinci aşama, dikkati çekilen potansiyel müşterilerin ilgisini koruma ve artırma aşamasıdır. Ürün veya hizmetin faydaları, özellikleri ve değeri hakkında daha fazla bilgi sunarak müşterinin ilgisini sürdürmek hedeflenir.

3.İstek (Desire): Üçüncü aşama, müşterinin ürüne veya hizmete olan isteğini artırma aşamasıdır. Müşterinin ürünü satın almak istemesi için çekici faydalar, teklifler ve nedenler sunulur.

4.Eylem (Action): Son aşama, müşteriyi bir eyleme geçmeye teşvik etme aşamasıdır. Bu eylem genellikle ürün veya hizmetin satın alınmasıdır, ancak başka eylemler de olabilir, örneğin bilgi talebi, abonelik, vb.

İşte size bir örnek:

A: Elemanlarınızdan verim alamadığınızı mı düşünüyorsunuz?

I: DISC Davranış Profili Analizi ile doğru çalışanı bulup doğru işe koyun.

D: Çalışanlarınızı bir kitap gibi okumayı ve motive etmeyi öğrenin.

A: Hemen formumuzu doldurun. Analize başlayalım.

AIDA, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmanın ve uygulamanın temel adımlarını temsil eder. Bu sayede müşteri davranışını anlamak, ölçmek ve etkilemek için pazarlama ve reklam faaliyetlerinizi yönlendirebilirsiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.