Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

ActionCOACH’un ‘10 Liderlik İlkesi’

Liderlik için pek çok tanım olmasına rağmen, en dikkat çekici olanı liderlerin güçlü değil güçlendiren kişi olduklarıdır.  Ekibinizin iyi bir performans göstermesi sizin liderlik becerilerinizle yakından ilişkilidir. ActionCOACH kurucusu Brad Sugars’ın 10 liderlik ilkesini uygularsanız, kitleleri peşinizden sürükleyebilir, hedeflediğiniz performansa ulaşabilirsiniz. İyi bir lider: Kendini tanır. İnançlarını, değerlerini bilir. Güçlü ve zayıf yanlarının farkındadır. Teknik açıdan yetkindir. İş süreçlerine hakimdir. Sorumluluk alır. İşler yolunda gitmediği zaman suçlamayı değil, sahiplenmeyi seçer. Zamanında ve doğru kararlar verir. Problemleri tanımlayarak çözüme odaklanır. Ekip arkadaşları için rol modeldir. Yaptıklarıyla, söyledikleriyle, tavırlarıyla örnek olur. İnsan doğasını tanır ve ekip arkadaşlarına içtenlikle bakar. Savunmaya geçiren NEDEN sorusu yerine çözüme odaklandıran NASIL sorusunu sorar. Nasıl iletişim kuracağını bilir. Herkesin farklı olduğunu kabul ederek ihtiyaçlara cevap vermeye çalışır. Çalışanlarının hesap verebilirlik, aidiyet ve sorumluluk duygularına sahip olmasını sağlar. Soru sorulduğunda savunmaya geçmek yerine bilgi paylaşımı yapılmasını teşvik eder. Görevlerin anlaşılmasını, denetlenmesini veya yerine getirilmesini sağlar. Varsayımda bulunmak yerine anlaşma yapar. Çalışanlarını ekip olarak eğitir. Takım ruhu geliştirerek işini en verimli hale getireceğini bilir. Siz bu liderlik özelliklerinden hangilerine sahipsiniz? Hangileri üzerinde çalışmanız gerekiyor? Ekibinizde başka liderler yaratabiliyor musunuz? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

ActionCOACH’un ‘10 Liderlik İlkesi’

Liderlik için pek çok tanım olmasına rağmen, en dikkat çekici olanı liderlerin güçlü değil güçlendiren kişi olduklarıdır.  Ekibinizin iyi bir performans göstermesi sizin liderlik becerilerinizle yakından ilişkilidir. ActionCOACH kurucusu Brad Sugars’ın 10 liderlik ilkesini uygularsanız, kitleleri peşinizden sürükleyebilir, hedeflediğiniz performansa ulaşabilirsiniz.

İyi bir lider:

  • Kendini tanır. İnançlarını, değerlerini bilir. Güçlü ve zayıf yanlarının farkındadır.
  • Teknik açıdan yetkindir. İş süreçlerine hakimdir.
  • Sorumluluk alır. İşler yolunda gitmediği zaman suçlamayı değil, sahiplenmeyi seçer.
  • Zamanında ve doğru kararlar verir. Problemleri tanımlayarak çözüme odaklanır.
  • Ekip arkadaşları için rol modeldir. Yaptıklarıyla, söyledikleriyle, tavırlarıyla örnek olur.
  • İnsan doğasını tanır ve ekip arkadaşlarına içtenlikle bakar. Savunmaya geçiren NEDEN sorusu yerine çözüme odaklandıran NASIL sorusunu sorar.
  • Nasıl iletişim kuracağını bilir. Herkesin farklı olduğunu kabul ederek ihtiyaçlara cevap vermeye çalışır.
  • Çalışanlarının hesap verebilirlik, aidiyet ve sorumluluk duygularına sahip olmasını sağlar. Soru sorulduğunda savunmaya geçmek yerine bilgi paylaşımı yapılmasını teşvik eder.
  • Görevlerin anlaşılmasını, denetlenmesini veya yerine getirilmesini sağlar. Varsayımda bulunmak yerine anlaşma yapar.
  • Çalışanlarını ekip olarak eğitir. Takım ruhu geliştirerek işini en verimli hale getireceğini bilir.

Siz bu liderlik özelliklerinden hangilerine sahipsiniz? Hangileri üzerinde çalışmanız gerekiyor? Ekibinizde başka liderler yaratabiliyor musunuz?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.