Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

90 günlük planlama

Harvard Üniversitesi’nde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma sonucuna göre; İşletmelerin sadece %3’ünün yazılı hedef ve planları var. %13’ünün yazılı hedefi var, ancak planları yok. %84’ünün ise ne yazılı planları, ne de hedefleri var. 10 yıllık çalışma sonucunda, yazılı hedefi ve planı olan %3’lük grubun, hiç olmayanlara göre 10 kat daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıkıyor.Yani aklınızda ne varsa onları yazmak ve yol planı oluşturmak sizi hedeflerinize çok daha hızlı ulaştırıyor. İşletmeniz ile ilgili hedef ve planlarınızı üç ayda bir belirleyerek tüm ekibinizle paylaşın. Hedef belirlerken aşağıdaki beş unsuru sağladığınızdan emin olun. Net Ölçülebilir Ulaşılabilir Sonuç odaklı Zaman sınırlı Hedefleriniz rakiplerinizi güldürsün, sizi de biraz korkutsun. Onlara ulaşmak için öğrenmek, değişmek, vazgeçmek zorunda olduklarınızın farkına varın. Unutmayın ki; bugün bulunduğunuz nokta dün aldığınız kararların sonucudur. Yarın ulaşmak istediğiniz hedefleriniz için yeni şeyler öğrenmelisiniz, bazı alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz, bazılarından da vazgeçmelisiniz. Hedeflerimizi gerçekçi belirleyip, onları küçük küçük parçalara bölüp, her biri için yol planı çıkarıp sonra da disiplin ve tutarlılıkla aksiyon almaya ne dersiniz? Tüm bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

90 günlük planlama

Harvard Üniversitesi’nde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma sonucuna göre;

İşletmelerin sadece %3’ünün yazılı hedef ve planları var. %13’ünün yazılı hedefi var, ancak planları yok. %84’ünün ise ne yazılı planları, ne de hedefleri var.

10 yıllık çalışma sonucunda, yazılı hedefi ve planı olan %3’lük grubun, hiç olmayanlara göre 10 kat daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıkıyor.Yani aklınızda ne varsa onları yazmak ve yol planı oluşturmak sizi hedeflerinize çok daha hızlı ulaştırıyor.

İşletmeniz ile ilgili hedef ve planlarınızı üç ayda bir belirleyerek tüm ekibinizle paylaşın.

Hedef belirlerken aşağıdaki beş unsuru sağladığınızdan emin olun.

Net Ölçülebilir Ulaşılabilir Sonuç odaklı Zaman sınırlı

Hedefleriniz rakiplerinizi güldürsün, sizi de biraz korkutsun. Onlara ulaşmak için öğrenmek, değişmek, vazgeçmek zorunda olduklarınızın farkına varın. Unutmayın ki; bugün bulunduğunuz nokta dün aldığınız kararların sonucudur. Yarın ulaşmak istediğiniz hedefleriniz için yeni şeyler öğrenmelisiniz, bazı alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz, bazılarından da vazgeçmelisiniz.

Hedeflerimizi gerçekçi belirleyip, onları küçük küçük parçalara bölüp, her biri için yol planı çıkarıp sonra da disiplin ve tutarlılıkla aksiyon almaya ne dersiniz? Tüm bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.