Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

7 basamaklı müşteri yolculuğu 

Yeni müşteri yaratmanın, mevcut müşterilerinize satış yapmaktan 6 kat daha pahalı olduğunu söyleyerek bugünkü yazımıza başlayalım. Müşteri sayımızı artırmaya çalışmanın yanında zaten bize gelen müşterileri elde tutmak için daha çok çaba harcamalıyız. Onlara yeniden satış yapmanın inceliklerini öğrenmeliyiz. Gelin müşterilerinizin 7 basamaklı merdivende nasıl yolculuk yaptığını ve en çok satışın yapıldığı 7. basamağa nasıl çıktıklarını hep birlikte görelim: 1.    Hedef kitle: Sizden alım yapma ihtimali olan kişilerdir. Henüz sizi tanımıyorlardır. 2.    Potansiyel Müşteri: Pazarlama faaliyetleri sonucu hedef kitlenizin önüne çıkarsınız. Sizden haberdar olurlar, araştırırlar ve size ulaşırlar. 3.    Alıcı: Tebrikler. İlk satışı yaptınız. Potansiyel müşteriniz alıcıya dönüştü. 4.    Müşteri: Hizmet veya ürününüzden memnun kalıp size ikinci kere gelen kişi artık müşteriniz olur. 5.    Üye: Rakibe değil, hep size gelirler. 6.    Avukat: Her fırsatta sizi savunurlar. Referans verirler. 7.    Fanatik: Sürekli ne kadar harika iş yaptığınızı anlatırlar. Sizin adınıza satış yaparlar. Sanki takımınızın elemanı gibidirler. İşte bu basamakta büyük kazançlar elde etmeye başlarsınız. Amacınız herkesi bir üst basamağa çıkarmaktır. Bunun için her basamakta farklı stratejilere ihtiyacınız vardır. Yani potansiyel müşterinizi alım yapmaya ikna etmek ile avukatınız olan müşteriyi fanatiğiniz haline getirmek için değişik yöntemler kullanmalısınız. Haftaya her basamağa özel örnek stratejileri konuşacağız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

7 basamaklı müşteri yolculuğu 

Yeni müşteri yaratmanın, mevcut müşterilerinize satış yapmaktan 6 kat daha pahalı olduğunu söyleyerek bugünkü yazımıza başlayalım. Müşteri sayımızı artırmaya çalışmanın yanında zaten bize gelen müşterileri elde tutmak için daha çok çaba harcamalıyız. Onlara yeniden satış yapmanın inceliklerini öğrenmeliyiz.

Gelin müşterilerinizin 7 basamaklı merdivende nasıl yolculuk yaptığını ve en çok satışın yapıldığı 7. basamağa nasıl çıktıklarını hep birlikte görelim:

1.    Hedef kitle: Sizden alım yapma ihtimali olan kişilerdir. Henüz sizi tanımıyorlardır.

2.    Potansiyel Müşteri: Pazarlama faaliyetleri sonucu hedef kitlenizin önüne çıkarsınız. Sizden haberdar olurlar, araştırırlar ve size ulaşırlar.

3.    Alıcı: Tebrikler. İlk satışı yaptınız. Potansiyel müşteriniz alıcıya dönüştü.

4.    Müşteri: Hizmet veya ürününüzden memnun kalıp size ikinci kere gelen kişi artık müşteriniz olur.

5.    Üye: Rakibe değil, hep size gelirler.

6.    Avukat: Her fırsatta sizi savunurlar. Referans verirler.

7.    Fanatik: Sürekli ne kadar harika iş yaptığınızı anlatırlar. Sizin adınıza satış yaparlar. Sanki takımınızın elemanı gibidirler. İşte bu basamakta büyük kazançlar elde etmeye başlarsınız.

Amacınız herkesi bir üst basamağa çıkarmaktır. Bunun için her basamakta farklı stratejilere ihtiyacınız vardır. Yani potansiyel müşterinizi alım yapmaya ikna etmek ile avukatınız olan müşteriyi fanatiğiniz haline getirmek için değişik yöntemler kullanmalısınız.

Haftaya her basamağa özel örnek stratejileri konuşacağız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.