Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

5 kolay adımda hedeflerinize ulaşın

Birçoğumuzun hedefleri vardır, ancak pek azımız onlara ulaşır. İşte size hedeflerinize kolayca ulaşmanızı sağlayacak 5 kolay adım: Net süre belirleyin. Hedefinizi tamamlamayı düşündüğünüz tarihe karar verin. Oradan geriye doğru gelerek her gün için küçük hedefler koyun. Kısa vadeli hedeflerinizi gerçekleştirdikçe ana hedefe bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Takviminiz olsun. Üç aylık hedeflerinizi ve haftalık küçük hedeflerinizi takvime yazın. Her gün listeyi kontrol edin. Yoldan çıktığınızı fark ederseniz geri dönün. Aynı anda tek işe konsantre olun. Her şeyi birden yapmaya çalışmayın. Acil ve önemli olmayan işlerinizi delege edin. Sizi hedefe taşıyacak önemli işlere öncelik verin. Zaman sınırı belirleyin. Her işe başladığınızda kendinize bir süre verin. O süre içinde sadece o işle ilgilenin. Tüm dikkat dağıtıcılara ‘HAYIR’ deyin. POMODORO tekniğini kullanabilirsiniz. 25 dakika çalışmanın ardından 5 dakika ara verin. Sonra tekrar başlayın. Plana bağlı kalın. İşleri çok sık değiştirmek başarıya gölge düşürebilir. Plana sadık kaldığınız sürece hedefi tutturacağınızı göreceksiniz. Son olarak bir de hediyemiz olsun: 3 aylık takviminizi oluştururken dinleneceğiniz ve kendinize vakit ayıracağınız günleri unutmayın. Hayatınız sadece işten oluşmuyor. Dinlenip enerji kazandıkça daha hızlı yol alacaksınız. Önümüzdeki 3 ay için 3 tane hedefiniz olsaydı, bunlar neler olurdu? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

5 kolay adımda hedeflerinize ulaşın

Birçoğumuzun hedefleri vardır, ancak pek azımız onlara ulaşır. İşte size hedeflerinize kolayca ulaşmanızı sağlayacak 5 kolay adım:

  • Net süre belirleyin. Hedefinizi tamamlamayı düşündüğünüz tarihe karar verin. Oradan geriye doğru gelerek her gün için küçük hedefler koyun. Kısa vadeli hedeflerinizi gerçekleştirdikçe ana hedefe bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.
  • Takviminiz olsun. Üç aylık hedeflerinizi ve haftalık küçük hedeflerinizi takvime yazın. Her gün listeyi kontrol edin. Yoldan çıktığınızı fark ederseniz geri dönün.
  • Aynı anda tek işe konsantre olun. Her şeyi birden yapmaya çalışmayın. Acil ve önemli olmayan işlerinizi delege edin. Sizi hedefe taşıyacak önemli işlere öncelik verin.
  • Zaman sınırı belirleyin. Her işe başladığınızda kendinize bir süre verin. O süre içinde sadece o işle ilgilenin. Tüm dikkat dağıtıcılara ‘HAYIR’ deyin. POMODORO tekniğini kullanabilirsiniz. 25 dakika çalışmanın ardından 5 dakika ara verin. Sonra tekrar başlayın.
  • Plana bağlı kalın. İşleri çok sık değiştirmek başarıya gölge düşürebilir. Plana sadık kaldığınız sürece hedefi tutturacağınızı göreceksiniz.

Son olarak bir de hediyemiz olsun:

3 aylık takviminizi oluştururken dinleneceğiniz ve kendinize vakit ayıracağınız günleri unutmayın. Hayatınız sadece işten oluşmuyor. Dinlenip enerji kazandıkça daha hızlı yol alacaksınız.
Önümüzdeki 3 ay için 3 tane hedefiniz olsaydı, bunlar neler olurdu?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.