Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

2023’ü Nasıl Kapatmayı Hedefliyorsunuz?

2023’ün bitmesine son 3 ay kala mevcut durumu gözden geçirerek, yılsonu hedeflerini tutturabilmek için neler yapılması gerektiğine odaklanmanın tam zamanı. Siz 2023’ü hangi sonuçlarla kapatmak istiyorsunuz? Hedeflerinizi net, ulaşılabilir, ölçülebilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı içinde belirlediniz mi? Günleriniz çoğunlukla yangın söndürmekle mi geçiyor, yoksa sizi ileri taşıyacak önemli işlere mi odaklısınız? Aklınızda ne yapacağınızı biliyor olabilirsiniz. Bununla birlikte ekipleriniz hedeflerinizden haberdar mı ve aynı yönde hizalı mısınız? Planlama yapmak başarıya giden yolda kritik bir adımdır. Plan yaptığınızda; Stratejik hedeflerinizi belirlersiniz, İşletmenizin hedeflerine ulaşması için gereken adımlara karar verirsiniz, Kaynakları etkili bir şekilde yönetirsiniz, Riskleri en aza indirgersiniz, İşletme içindeki tüm paydaşlar arasında açık iletişimi ve işbirliğini teşvik edersiniz, Rekabetçi avantajı korumaya ve geliştirmeye yardımcı olursunuz, Performansınızı değerlendirmek için bir temel sağlarsınız, Hedeflere ne kadar yaklaşıldığını ve stratejilerin ne kadar etkili olduğunu ölçmek için kullanırsınız, İşletmenizin uzun vadeli büyüme ve başarısı için sağlam bir temel oluşturursunuz, Müşteri ihtiyaçlarına ve beklentilerine daha iyi yanıt verirsiniz, Yılsonu performansınızın artması için satışlar, finansal tablolar, çalışan performansı, büyüme ve yatırım için alınacak kararlar gibi pek çok konu üzerinde düşünmeli ve stratejiler geliştirmelisiniz. Bunun için henüz geç kalmış sayılmazsınız. Hedefler yazılı olduğunda, o hedeflere ulaşma ihtimalinin 10 kat daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Yazılı hedef ve planlarınızı ekiple paylaştığınız sürece başarıya ulaşmanızın önündeki en büyük engeli kaldırmış olacaksınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2023 - Çarşamba

2023’ü Nasıl Kapatmayı Hedefliyorsunuz?

2023’ün bitmesine son 3 ay kala mevcut durumu gözden geçirerek, yılsonu hedeflerini tutturabilmek için neler yapılması gerektiğine odaklanmanın tam zamanı.

Siz 2023’ü hangi sonuçlarla kapatmak istiyorsunuz?

Hedeflerinizi net, ulaşılabilir, ölçülebilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı içinde belirlediniz mi?

Günleriniz çoğunlukla yangın söndürmekle mi geçiyor, yoksa sizi ileri taşıyacak önemli işlere mi odaklısınız?

Aklınızda ne yapacağınızı biliyor olabilirsiniz. Bununla birlikte ekipleriniz hedeflerinizden haberdar mı ve aynı yönde hizalı mısınız?

Planlama yapmak başarıya giden yolda kritik bir adımdır. Plan yaptığınızda;

  • Stratejik hedeflerinizi belirlersiniz,
  • İşletmenizin hedeflerine ulaşması için gereken adımlara karar verirsiniz,
  • Kaynakları etkili bir şekilde yönetirsiniz,
  • Riskleri en aza indirgersiniz,
  • İşletme içindeki tüm paydaşlar arasında açık iletişimi ve işbirliğini teşvik edersiniz,
  • Rekabetçi avantajı korumaya ve geliştirmeye yardımcı olursunuz,
  • Performansınızı değerlendirmek için bir temel sağlarsınız,
  • Hedeflere ne kadar yaklaşıldığını ve stratejilerin ne kadar etkili olduğunu ölçmek için kullanırsınız,
  • İşletmenizin uzun vadeli büyüme ve başarısı için sağlam bir temel oluşturursunuz,
  • Müşteri ihtiyaçlarına ve beklentilerine daha iyi yanıt verirsiniz,

Yılsonu performansınızın artması için satışlar, finansal tablolar, çalışan performansı, büyüme ve yatırım için alınacak kararlar gibi pek çok konu üzerinde düşünmeli ve stratejiler geliştirmelisiniz. Bunun için henüz geç kalmış sayılmazsınız.

Hedefler yazılı olduğunda, o hedeflere ulaşma ihtimalinin 10 kat daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Yazılı hedef ve planlarınızı ekiple paylaştığınız sürece başarıya ulaşmanızın önündeki en büyük engeli kaldırmış olacaksınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.