Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

2023’e Meydan Oku Harekete Geç…

Bir yıl daha bitmek üzere. Değişken, belirsiz, karmaşık ve bulanık bir ortamdayız. Siyasi belirsizlikler, ekonomideki dalgalanmalar, dijital dönüşümün hızı, Y ve Z kuşağının iş hayatına uyumu, sosyal ve çevresel faktörler 2023’de de bizi ve işimizi etkilemeye devam edecek. Ya bütün bunlara uyum sağlamayı öğrenip üstesinden geleceğiz ya da yok olup gideceğiz. Biz her türlü belirsizliğe rağmen meydan okuyoruz ve harekete geçiyoruz. Nasıl mı? Hedeflerimizi net olarak belirliyoruz. Ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı olmasına dikkat ediyoruz. Hedeflere ulaşmak için yol planı yapıyoruz. Planlarımızı haftalık olarak gözden geçiriyoruz. Ekibimize güçlü liderlik yapıyoruz. Onları ortak hedefler etrafında birleştiriyoruz. Siz de 2023’e meydan okumak için hemen harekete geçin. Öncelikle geçmiş yılı değerlendirin. Neleri başardınız? Neleri başaramadınız? Neleri daha iyi yapabilirdiniz? Sonra bugünkü konumunuza bakın. 1 yıl sonra bugün nerede olmak istiyorsunuz? Oraya kimlerle gideceksiniz? Hangi yoldan gideceksiniz? Ve 2023’e girmeden yol haritanızı hazırlayın. Yola çıktığınız zaman sağa sola savrulmamak için elinizde sağlam bir plan olsun. Planlama yapmanın faydaları nelerdir? Kontrol imkanı sağlar. İsrafı ve başıboşluğu önler. Yön verir. Değişen şartların etkisini azaltır. Disiplin sağlar. Odaklanmanızı sağlar. Gelişimi ölçmenizi sağlar. Motivasyonunuzu sürekli kılar. Ertelemenize engel olur. Gelişmenize izin verir. Nereye gideceğini bilmeyen yelkenliye hiçbir rüzgar yardım edemez. En kötü plan bile plansızlıktan daha iyidir. Sizin 2023 hedefleriniz ve yol planınız hazır mı? Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 21 Aralık 2022 - Çarşamba

2023’e Meydan Oku Harekete Geç…

Bir yıl daha bitmek üzere. Değişken, belirsiz, karmaşık ve bulanık bir ortamdayız. Siyasi belirsizlikler, ekonomideki dalgalanmalar, dijital dönüşümün hızı, Y ve Z kuşağının iş hayatına uyumu, sosyal ve çevresel faktörler 2023’de de bizi ve işimizi etkilemeye devam edecek. Ya bütün bunlara uyum sağlamayı öğrenip üstesinden geleceğiz ya da yok olup gideceğiz.

Biz her türlü belirsizliğe rağmen meydan okuyoruz ve harekete geçiyoruz. Nasıl mı?

  • Hedeflerimizi net olarak belirliyoruz. Ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman sınırı olmasına dikkat ediyoruz.
  • Hedeflere ulaşmak için yol planı yapıyoruz.
  • Planlarımızı haftalık olarak gözden geçiriyoruz.
  • Ekibimize güçlü liderlik yapıyoruz. Onları ortak hedefler etrafında birleştiriyoruz.

Siz de 2023’e meydan okumak için hemen harekete geçin.

Öncelikle geçmiş yılı değerlendirin. Neleri başardınız? Neleri başaramadınız? Neleri daha iyi yapabilirdiniz?

Sonra bugünkü konumunuza bakın. 1 yıl sonra bugün nerede olmak istiyorsunuz? Oraya kimlerle gideceksiniz? Hangi yoldan gideceksiniz? Ve 2023’e girmeden yol haritanızı hazırlayın. Yola çıktığınız zaman sağa sola savrulmamak için elinizde sağlam bir plan olsun.
Planlama yapmanın faydaları nelerdir?

  • Kontrol imkanı sağlar.
  • İsrafı ve başıboşluğu önler.
  • Yön verir.
  • Değişen şartların etkisini azaltır.
  • Disiplin sağlar.
  • Odaklanmanızı sağlar.
  • Gelişimi ölçmenizi sağlar.
  • Motivasyonunuzu sürekli kılar.
  • Ertelemenize engel olur.
  • Gelişmenize izin verir.

Nereye gideceğini bilmeyen yelkenliye hiçbir rüzgar yardım edemez. En kötü plan bile plansızlıktan daha iyidir.

Sizin 2023 hedefleriniz ve yol planınız hazır mı?

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.