Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Ateş savaşçıları!

[simple-author-box] ‘Akciğer’ dendiğinde ilk akla gelen insanın akciğeri değil ormandır! ‘Oksijen’ dendiğinde de gözle görülemeyen hava değil içine dalınan orman gelir akla… İster ‘doğa’ deyin, ister ‘kâğıt’ deyin ya da ‘cennet; hemen bir orman güzelliği belirir zihinlerde. Bu güzellik, zaman zaman gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına yansıyan orman yangınları ile kararır. Bu felaketi önleyeceklerin başında ‘ateş savaşçıları’ geliyor! Anlatacağım. Türkiye gerçekleri Türkiye’nin üçte biri ormanlık alandır. Her yıl ortalama 8-10 bin hektar orman yok olurken, Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2019’da Ağustos ayına kadar 1.377 adet orman yangını meydana geldi ve 3 bin 191 hektar alan zarar gördü. Resmi verilere göre Türkiye'de her yıl ortalama 8-10 bin hektar orman yanıyor. Konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar ve değerlendirmeler yapanların başında Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan geliyor. Orman varlıklarının değerlendirilmesi ve orman yangınları ile mücadelede mühendislere ve yeni işçilere ihtiyaç olduğunu her fırsatta anlatan Aslan, orman yangınlarının yoğunlaştığı sırada yaptığı açıklamada orman yangınlarına dikkat çekerek şu hususları dile getirdi: -Türkiye’nin orman yangınına en dirençli bölgesi olan Doğu Karadeniz’de kış ortasında meydana gelen orman yangınları, bu yangınlarla yılın 12 ayında mücadele için, eğitimli ve uzman ateş savaşçılarına ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi. -Artık orman yangınları yaz veya kış dinlemiyor. Her mevsimde ve her bölgede yangın riski bulunuyor. -Ateş savaşçılığı, uzmanlık ve deneyim gerektiren bir iştir. -Orman Genel Müdürlüğü’nün yangınla mücadele eden işçi sayısı sürekli azalıyor. -Norm kadro olmadığı için personel takviye edilemiyor. -Şu anda Orman Teşkilatımızın en az 15 bin yeni işçiye ihtiyacı var. -Bütün işçilerimizin, ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi için, yılın 12 ayında çalıştırılması acil ve ertelenemez bir zarurettir. Sonuç olarak… Ormanların yok olması bir felaketin hatta kıyametin alameti! Bu olumsuzluklara son verecek ya da zararı en aza indirecek olanların başında orman emekçileri geliyor. Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın onları “ateş savaşçısı’ olarak nitelendirmesi önemli ve anlamlı. Sesine ve taleplerine kulak verilmeli.
Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2021 - Çarşamba

Ateş savaşçıları!

[simple-author-box]

‘Akciğer’ dendiğinde ilk akla gelen insanın akciğeri değil ormandır! ‘Oksijen’ dendiğinde de gözle görülemeyen hava değil içine dalınan orman gelir akla…

İster ‘doğa’ deyin, ister ‘kâğıt’ deyin ya da ‘cennet; hemen bir orman güzelliği belirir zihinlerde.

Bu güzellik, zaman zaman gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına yansıyan orman yangınları ile kararır. Bu felaketi önleyeceklerin başında ‘ateş savaşçıları’ geliyor! Anlatacağım.

Türkiye gerçekleri

Türkiye’nin üçte biri ormanlık alandır. Her yıl ortalama 8-10 bin hektar orman yok olurken, Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2019’da Ağustos ayına kadar 1.377 adet orman yangını meydana geldi ve 3 bin 191 hektar alan zarar gördü. Resmi verilere göre Türkiye'de her yıl ortalama 8-10 bin hektar orman yanıyor.

Konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar ve değerlendirmeler yapanların başında Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan geliyor.

Orman varlıklarının değerlendirilmesi ve orman yangınları ile mücadelede mühendislere ve yeni işçilere ihtiyaç olduğunu her fırsatta anlatan Aslan, orman yangınlarının yoğunlaştığı sırada yaptığı açıklamada orman yangınlarına dikkat çekerek şu hususları dile getirdi:

-Türkiye’nin orman yangınına en dirençli bölgesi olan Doğu Karadeniz’de kış ortasında meydana gelen orman yangınları, bu yangınlarla yılın 12 ayında mücadele için, eğitimli ve uzman ateş savaşçılarına ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi.

-Artık orman yangınları yaz veya kış dinlemiyor. Her mevsimde ve her bölgede yangın riski bulunuyor.

-Ateş savaşçılığı, uzmanlık ve deneyim gerektiren bir iştir.

-Orman Genel Müdürlüğü’nün yangınla mücadele eden işçi sayısı sürekli azalıyor.

-Norm kadro olmadığı için personel takviye edilemiyor.

-Şu anda Orman Teşkilatımızın en az 15 bin yeni işçiye ihtiyacı var.

-Bütün işçilerimizin, ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi için, yılın 12 ayında çalıştırılması acil ve ertelenemez bir zarurettir.

Sonuç olarak…

Ormanların yok olması bir felaketin hatta kıyametin alameti! Bu olumsuzluklara son verecek ya da zararı en aza indirecek olanların başında orman emekçileri geliyor. Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın onları “ateş savaşçısı’ olarak nitelendirmesi önemli ve anlamlı. Sesine ve taleplerine kulak verilmeli.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.