Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Yener başkan siyaset dokuyor, guymak soğuyor binaenaleyh…

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, gazetecilerle buluştuğu kahvaltılı basın toplantısına tok gelmiş olmalıydı! Ordulu olmasının da etkisiyle masaya konmuş guymak / muhlama soğurken bizler ne ona ne de mis gibi kokan menemene uzanamadık uzun süre! İyi oldu! Gazeteci milletini açlıkla terbiye etmezseniz tepenize çıkar! Bir meslektaşımızın kan şekeri düşmüş olmalı ki, Yener Yıldırım, ‘İYİ Parti ile memlekette sorun, açlık kalmayacak’ gibisinden sözler ederken, “Başkanım, guymak soğuyor” deyince, bozkırlarda kılıç sallamaktan yorulan ellerimiz iki nefes arası guymağa, menemene saldırdı! İDDİALI CÜMLELER KURDU… Karnımız doyunca gözümüz açıldı, duyularımız harekete geçti. Yener Yıldırım Başkan önemli şeyler söylüyordu… Kimi zaman siyaset konuşarak siyaset yapmamayı; bazen de siyaset konuşmuyor gibi yaparak gündemin derinliklerine inmeyi başaran Yener Bey, yenilmezliğini, ‘Yıldırım’ etkisi yaratan cümlelerle gösterdi: - Bundan sonra sadece milletle ittifak yapacağız… Ankara’nın tüm ilçelerinde seçime kendi adaylarımızla gireceğiz… Ankara’yı kazanacağız…   BOŞ BİR SÖYLEM DEĞİL… İYİ Parti Ankara İl Başkanının ‘millet ile ittifak’ söylemi boş değildi; aksine, sağlam bir zemine oturuyordu. - Biz halka dokunacağız. Ayrıştırmadan, insanlara değerli olduğunu hissettireceğiz. İlçe çalıştayları yapacağız. Çalıştaylara herkesi çağıracağız. Orada biz konuşmayacağız, halk konuşacak… ALINAN KARARIN ARKASINDA Yıldırım, ‘millet ile ittifak’ söylemiyle bir başka gerçeğe daha dikkat çekiyordu: - GİK kararını tartışmayız… Evet, ittifak ya da iş birliği gibi konulara kapı kapanmıştı ama bunu istismara kalkanlar olabilirdi. O zaman; - Kim ki parti üzerinde paralel yapılanma, kumpas kurarsa bilin ki onun altında o kalacaktır…   HASSAS KONULAR, NET CEVAPLAR Medya leşkeri mevzuları sorularıyla eşeleyip deşelerken Yener Yıldırım net cevaplar verdi: * Faruk Köylüoğlu arkadaşımdır. Belediye Başkanlığı talebi olmuştur. Bu isteği kabul görülmediği için istifa etmiştir… *Ümit Dikbayır’ın yaptığı tamamı ile dedikodudur. Sözü uzatmayayım; Yener Yıldırım başkan guymak gibi konuştu Menemen soğuyorken kendisine danıştı İddiası büyüktü… Anlaşıldı ne işti Velevki öyle olsun derim binaenaleyh
Ekleme Tarihi: 11 Aralık 2023 - Pazartesi

Yener başkan siyaset dokuyor, guymak soğuyor binaenaleyh…

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, gazetecilerle buluştuğu kahvaltılı basın toplantısına tok gelmiş olmalıydı!

Ordulu olmasının da etkisiyle masaya konmuş guymak / muhlama soğurken bizler ne ona ne de mis gibi kokan menemene uzanamadık uzun süre!

İyi oldu! Gazeteci milletini açlıkla terbiye etmezseniz tepenize çıkar!

Bir meslektaşımızın kan şekeri düşmüş olmalı ki, Yener Yıldırım, ‘İYİ Parti ile memlekette sorun, açlık kalmayacak’ gibisinden sözler ederken, “Başkanım, guymak soğuyor” deyince, bozkırlarda kılıç sallamaktan yorulan ellerimiz iki nefes arası guymağa, menemene saldırdı!

İDDİALI CÜMLELER KURDU…

Karnımız doyunca gözümüz açıldı, duyularımız harekete geçti. Yener Yıldırım Başkan önemli şeyler söylüyordu…

Kimi zaman siyaset konuşarak siyaset yapmamayı; bazen de siyaset konuşmuyor gibi yaparak gündemin derinliklerine inmeyi başaran Yener Bey, yenilmezliğini, ‘Yıldırım’ etkisi yaratan cümlelerle gösterdi:

- Bundan sonra sadece milletle ittifak yapacağız… Ankara’nın tüm ilçelerinde seçime kendi adaylarımızla gireceğiz… Ankara’yı kazanacağız…

 

BOŞ BİR SÖYLEM DEĞİL…

İYİ Parti Ankara İl Başkanının ‘millet ile ittifak’ söylemi boş değildi; aksine, sağlam bir zemine oturuyordu.

- Biz halka dokunacağız. Ayrıştırmadan, insanlara değerli olduğunu hissettireceğiz. İlçe çalıştayları yapacağız. Çalıştaylara herkesi çağıracağız. Orada biz konuşmayacağız, halk konuşacak…

ALINAN KARARIN ARKASINDA

Yıldırım, ‘millet ile ittifak’ söylemiyle bir başka gerçeğe daha dikkat çekiyordu:

- GİK kararını tartışmayız…

Evet, ittifak ya da iş birliği gibi konulara kapı kapanmıştı ama bunu istismara kalkanlar olabilirdi. O zaman;

- Kim ki parti üzerinde paralel yapılanma, kumpas kurarsa bilin ki onun altında o kalacaktır…

 

HASSAS KONULAR, NET CEVAPLAR

Medya leşkeri mevzuları sorularıyla eşeleyip deşelerken Yener Yıldırım net cevaplar verdi:

* Faruk Köylüoğlu arkadaşımdır. Belediye Başkanlığı talebi olmuştur. Bu isteği kabul görülmediği için istifa etmiştir…

*Ümit Dikbayır’ın yaptığı tamamı ile dedikodudur.

Sözü uzatmayayım;

Yener Yıldırım başkan guymak gibi konuştu
Menemen soğuyorken kendisine danıştı
İddiası büyüktü… Anlaşıldı ne işti
Velevki öyle olsun derim binaenaleyh

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.