Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Herkesi YENER… YILDIRIM Gibi Çarpar!

Mesleğim icabı 50 yıla yakındır siyaseti takip ederim. Dört siyaset kitabı yazdım ve pek çok siyasetçiyle tanıştım. Ancak İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım gibi bir siyasi şahsiyet görmedim, tanımadım desem abartmış olmam! İsmen bildiğim fakat yüz yüze görüşüp tanışmadığım Yener Yıldırım’ın basın toplantısına katılınca gördüm ki; göz doktoru olarak halk ile göz göze gelmiş; Sağlık Bakanlığındaki bürokratlığıyla üst düzey yönetim kademelerinde görev yapmış, DYP’den 21. Dönem Ordu Milletvekili olarak TBMM’de bulunmuş değerli bir isim. ADAY İSMİ VE RENK VERMEDİ Sohbeti Milattan Önce’den başlatıp sözü Tomris Hatun’dan Meral Akşener’e getirecek kadar tarih bilgisiyle donanmışlığını gösterdi. Tecrübeli bir siyasetçi olduğu gerçeği ise sorulara verdiği cevaplarda gizliydi… Yener Yıldırım, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmesinde, “Bu coğrafyada başkentin hizmete ihtiyacı vardır. Hizmet edecek parti de İYİ Parti’dir” dedi ama partisinin adayı konusunda bırakın ismi renk bile vermedi… Ankara adayını şöyle açıkladı: - Ankara’nın başkentliği ve başkentlik haklarını savunacak, Dünya başkentleri arasına sokacak biri… Ayrıntı verirken de renk vermedi ama “Birden fazla aday olan yerde halka soracağız” dedikten sonra, “Biz Ankara’yı bir şekilde kazanacağız” diyerek iddiasını dile getirdi… MERAL AKŞENER’E SAHİP ÇIKTI… Basın toplantısının önemli bir bölümünde Genel Başkanı Meral Akşener’e bağlılığını ve sahip çıkışını gösteren cümleler kuran Yener Yıldırım, “Sayın Akşener’i baştan sona en iyi tanıyan, ruh halini en iyi bilen, bu ülke için neler hayal ettiğini en iyi anlayanlardan birisiyim” dedi. Akşener ile DYP ve MHP yıllarındaki birlikteliklerini hatırlatan Yıldırım, son dönemdeki gelişmeleri de şöyle değerlendirdi: “İYİ Parti kurulduğundan beri Meral Akşener çok haksızlığa, hakarete ve iftiraya uğradı. Bunu çok iyi biliyorum. O, bunların hiçbirisini hak etmiyor. Bu yapılan şeylerin, atılan iftiraların yüzde birinde bile gerçeklik payı yoktur. Kimseye İYİ Parti üzerinden kumpas kurdurmayız. Kimseye paralel bir yapı oluşturtmayız. İYİ Partiye kimse operasyon çekemez. Ankara İl başkanı olarak söylüyorum. Artık Meral Akşener yalnız değildir. Arkasında kale gibi duran bir Ankara teşkilatı vardır. İYİ Partiye kim operasyon yaparsa bu operasyonun altında kalır.” CHP VE MANSUR YAVAŞ… İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım, CHP ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili düşüncelerini de şöyle özetledi: - CHP ile ittifak bitti artık. İş birliği teklif ediyorlarsa, hangi konularda iş birliği istiyorlarsa onu söyleyecekler. (Özgür Özel) Somut adımlarla gelmeli. - Mansur Yavaş bizim düşmanımız değil. Mansur Bey tercihini CHP’den yana kullandı. Saygı duyarız. Biz de Ankara’daki tüm ilçelerde adaylarımızı çıkartacağız… *** Sonuç olarak demek isterim ki; Doktor Yener Yıldırım, adı / soyadı gibi Siyasette farklı dil; Kayı, boy adı gibi Meydan kurulsa ozan, sözü toy adı gibi Bakalım dedikleri olur mu filhakika
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2023 - Pazar

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Herkesi YENER… YILDIRIM Gibi Çarpar!

Mesleğim icabı 50 yıla yakındır siyaseti takip ederim. Dört siyaset kitabı yazdım ve pek çok siyasetçiyle tanıştım. Ancak İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım gibi bir siyasi şahsiyet görmedim, tanımadım desem abartmış olmam!

İsmen bildiğim fakat yüz yüze görüşüp tanışmadığım Yener Yıldırım’ın basın toplantısına katılınca gördüm ki; göz doktoru olarak halk ile göz göze gelmiş; Sağlık Bakanlığındaki bürokratlığıyla üst düzey yönetim kademelerinde görev yapmış, DYP’den 21. Dönem Ordu Milletvekili olarak TBMM’de bulunmuş değerli bir isim.

ADAY İSMİ VE RENK VERMEDİ

Sohbeti Milattan Önce’den başlatıp sözü Tomris Hatun’dan Meral Akşener’e getirecek kadar tarih bilgisiyle donanmışlığını gösterdi. Tecrübeli bir siyasetçi olduğu gerçeği ise sorulara verdiği cevaplarda gizliydi…

Yener Yıldırım, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmesinde, “Bu coğrafyada başkentin hizmete ihtiyacı vardır. Hizmet edecek parti de İYİ Parti’dir” dedi ama partisinin adayı konusunda bırakın ismi renk bile vermedi…

Ankara adayını şöyle açıkladı:

- Ankara’nın başkentliği ve başkentlik haklarını savunacak, Dünya başkentleri arasına sokacak biri…

Ayrıntı verirken de renk vermedi ama “Birden fazla aday olan yerde halka soracağız” dedikten sonra, “Biz Ankara’yı bir şekilde kazanacağız” diyerek iddiasını dile getirdi…

MERAL AKŞENER’E SAHİP ÇIKTI…

Basın toplantısının önemli bir bölümünde Genel Başkanı Meral Akşener’e bağlılığını ve sahip çıkışını gösteren cümleler kuran Yener Yıldırım, “Sayın Akşener’i baştan sona en iyi tanıyan, ruh halini en iyi bilen, bu ülke için neler hayal ettiğini en iyi anlayanlardan birisiyim” dedi.

Akşener ile DYP ve MHP yıllarındaki birlikteliklerini hatırlatan Yıldırım, son dönemdeki gelişmeleri de şöyle değerlendirdi:

“İYİ Parti kurulduğundan beri Meral Akşener çok haksızlığa, hakarete ve iftiraya uğradı. Bunu çok iyi biliyorum. O, bunların hiçbirisini hak etmiyor. Bu yapılan şeylerin, atılan iftiraların yüzde birinde bile gerçeklik payı yoktur. Kimseye İYİ Parti üzerinden kumpas kurdurmayız. Kimseye paralel bir yapı oluşturtmayız. İYİ Partiye kimse operasyon çekemez. Ankara İl başkanı olarak söylüyorum. Artık Meral Akşener yalnız değildir. Arkasında kale gibi duran bir Ankara teşkilatı vardır. İYİ Partiye kim operasyon yaparsa bu operasyonun altında kalır.”

CHP VE MANSUR YAVAŞ…

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım, CHP ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili düşüncelerini de şöyle özetledi:

- CHP ile ittifak bitti artık. İş birliği teklif ediyorlarsa, hangi konularda iş birliği istiyorlarsa onu söyleyecekler. (Özgür Özel) Somut adımlarla gelmeli.

- Mansur Yavaş bizim düşmanımız değil. Mansur Bey tercihini CHP’den yana kullandı. Saygı duyarız. Biz de Ankara’daki tüm ilçelerde adaylarımızı çıkartacağız…

***

Sonuç olarak demek isterim ki;

Doktor Yener Yıldırım, adı / soyadı gibi
Siyasette farklı dil; Kayı, boy adı gibi
Meydan kurulsa ozan, sözü toy adı gibi
Bakalım dedikleri olur mu filhakika

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.