Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Yozgat’a faydaları

[simple-author-box] -4- 2011 ve 2012 Yılları arasında gerçekleştirilen beş günlük tanıtım organizasyonu ile Yozgat’ın Ankara’da ve tüm Türkiye’de tanıtımının yapılması için olağanüstü fırsat ve imkan elde edilmiştir.  Tanıtım günleri süresince yerel ve ulusal basının konuya ilgisinin çekilmesi ve ekin bir bilgilendirmenin sağlanması için gerekli tüm çalışmalar yapılmış, etkinlikler süresince tüm yerel ve ulusal basında Yozgat Tanıtım Günleri ve Yozgat’la ilgili birçok haber çıkması sağlanmış ve etkinliğin amacına bu anlamda ulaşılmıştır.  Ayrıca, bir ulusal gazete Yozgat Eki çıkarmıştır. Kıymetli okuyucular, değerli hemşehrilerim bu vesile ile şunları hatırlatmak isterim: Yozgat çok sayıda tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan bir il olmasına karşın bu yönü neredeyse hiç bilinmeyen bir ilimizdir. Yozgat’ta eski çağlara ait Büyüknefes (Tavium - Tavion) Antik Kenti, Çeşka Yeraltı Şehri, Alişar Höyüğü, Hattuşaş ve Kerkenes Harabeleri yer almaktadır. Dünya şaheseri bu eserler son derece değerli ve ziyaret edilmeye değecek görkem ve cazibede olmasına rağmen neredeyse yok denecek sayıda insan tarafından ziyaret edilmektedir. Biz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak düzenlediğimiz fuarlar süresince bu değerlerin tanıtımı için azami gayret gösterdik ve bunların ülke çapında hak ettiği ilgiyi görmesi için gerekli tüm çalışmaları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Yine aynı şekilde Yozgat’ta bulunan diğer doğal güzelliklerin tanıtımı da her fırsatta yapılmaktadır. Testi ve tandır kebabı, ayva basması, çörek, bazlama, katmer, ekşili gibi Yozgat’ın yöresel yemeklerini artık tüm Türkiye bilmektedir. Yozgat’ın en önemli simalarından Nida Tüfekçi, Abbas Sayar gibi kültür insanlarımız da söz konusu etkinliklerde anlatılmış, tanıtılmıştır. Bu arada, 2007-2023 Yıllarını kapsayan “Yozgat İli Gelişim Vizyonu” belirlenmiştir ki bu konuyu, 6 Ocak 2021 tarihli “Bir şehrin gelişme vizyonu” başlıklı yazımda bulabilirsiniz. (BİTTİ)
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2021 - Çarşamba

Yozgat’a faydaları

[simple-author-box]

-4-

2011 ve 2012 Yılları arasında gerçekleştirilen beş günlük tanıtım organizasyonu ile Yozgat’ın Ankara’da ve tüm Türkiye’de tanıtımının yapılması için olağanüstü fırsat ve imkan elde edilmiştir.  Tanıtım günleri süresince yerel ve ulusal basının konuya ilgisinin çekilmesi ve ekin bir bilgilendirmenin sağlanması için gerekli tüm çalışmalar yapılmış, etkinlikler süresince tüm yerel ve ulusal basında Yozgat Tanıtım Günleri ve Yozgat’la ilgili birçok haber çıkması sağlanmış ve etkinliğin amacına bu anlamda ulaşılmıştır.  Ayrıca, bir ulusal gazete Yozgat Eki çıkarmıştır.

Kıymetli okuyucular, değerli hemşehrilerim bu vesile ile şunları hatırlatmak isterim:

Yozgat çok sayıda tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan bir il olmasına karşın bu yönü neredeyse hiç bilinmeyen bir ilimizdir. Yozgat’ta eski çağlara ait Büyüknefes (Tavium - Tavion) Antik Kenti, Çeşka Yeraltı Şehri, Alişar Höyüğü, Hattuşaş ve Kerkenes Harabeleri yer almaktadır.

Dünya şaheseri bu eserler son derece değerli ve ziyaret edilmeye değecek görkem ve cazibede olmasına rağmen neredeyse yok denecek sayıda insan tarafından ziyaret edilmektedir.

Biz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak düzenlediğimiz fuarlar süresince bu değerlerin tanıtımı için azami gayret gösterdik ve bunların ülke çapında hak ettiği ilgiyi görmesi için gerekli tüm çalışmaları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

Yine aynı şekilde Yozgat’ta bulunan diğer doğal güzelliklerin tanıtımı da her fırsatta yapılmaktadır.

Testi ve tandır kebabı, ayva basması, çörek, bazlama, katmer, ekşili gibi Yozgat’ın yöresel yemeklerini artık tüm Türkiye bilmektedir. Yozgat’ın en önemli simalarından Nida Tüfekçi, Abbas Sayar gibi kültür insanlarımız da söz konusu etkinliklerde anlatılmış, tanıtılmıştır.

Bu arada, 2007-2023 Yıllarını kapsayan “Yozgat İli Gelişim Vizyonu” belirlenmiştir ki bu konuyu, 6 Ocak 2021 tarihli “Bir şehrin gelişme vizyonu” başlıklı yazımda bulabilirsiniz. (BİTTİ)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.