Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Ne kadar övünsek az

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkent Ankara’da nüfus ve nüfuz bakımından büyük bir ağırlığı olan Yozgatlılar, pek çok dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarındaki birlikteliği ile örgütlü bir güce sahiptir. Derneklerimizin düzenlediği etkinlikler Ankara’nın sosyal ortamını renklendirirken Anadolu’nun tarih, kültür, folklor zengini Yozgat’ın da tanıtımını sağlıyor. Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak biz de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, üye derneklerimizin katkılarıyla pek çok etkinlik ve programa imza atıyoruz. Bunlardan birisi geleneksel hal alan arabaşı şölenimizdi. Başkentin ortasında yer alan gökdelenin 20. katındaki Dört Mevsim Akademisinde gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Ankara’yı kuşbakışı gören manzara eşliğindeki programa katılarak bizleri onurlandıranlar arasında şu isimler bulunuyordu: Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye Eski Bakanı Lütfullah Kayalar, Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Koordinasyon Başkanı Osman Coşkun, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Profesör Dr. Öcal Oğuz, Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özcan, Yozgat Birlik Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Durak Turan Düz, Yozgatlı akademisyenler, iş insanları, eğitimciler, hukukçular, doktorlar, esnaflar, bürokratlar ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile basın mensupları… Avrupa’daki Türk ve İslam düşmanı alçakça olayları kınadığım konuşmada gecenin önemine uygun şu mesajları verdim: -Bu akşam burada birlik, beraberliğimizin ve dayanışmamızın en güzel örneğini sergiledik… Tanıtım Günlerimizde Ankara’da rüzgar estirdik, şimdi de gökdelende fırtına estirdik. -Hemşerilerimize hiçbir zaman tepeden bakmadık. İyi günlerinde, kötü günlerinde gücümüz yettiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz… -Bu tür etkinliklerimizde sizlerle dolan salonlar dayanışmamızın göstergesidir… -Birbirimizin eksiğini görmeye değil bir olmaya, beraber olmaya ve güçlü olmaya ihtiyacımız var… Böyle olur Yozgatlı dayanışması… -Ankara’da yaşayan 720 bin Yozgatlıya bu başarılar az gelir. Kollarımızı daha güçlü sıvayalım, sırt sırtta verelim. -Birlik ve beraberliğimiz için arabaşı programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum… -Bu güzel mekanda kapılarını bize sonuna kadar açan Akademi Kurucusu Genel Müdürü hemşerimiz Sayın İsmail Altan Bey’e de şükranlarımı sunuyorum. Düzenlediğimiz başarılı organizasyonlar ve yoğun katılım sebebiyle ne kadar övünsek azdır. Bu yazı vesilesiyle şunu özellikle vurgulamak isterim: Nice güzel etkinliklerde bulunarak Yozgat’ımıza, Ankara’mıza, Türkiye’mize hizmete devam edeceğiz.
Ekleme Tarihi: 07 Şubat 2023 - Salı

Ne kadar övünsek az

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkent Ankara’da nüfus ve nüfuz bakımından büyük bir ağırlığı olan Yozgatlılar, pek çok dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarındaki birlikteliği ile örgütlü bir güce sahiptir. Derneklerimizin düzenlediği etkinlikler Ankara’nın sosyal ortamını renklendirirken Anadolu’nun tarih, kültür, folklor zengini Yozgat’ın da tanıtımını sağlıyor.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak biz de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, üye derneklerimizin katkılarıyla pek çok etkinlik ve programa imza atıyoruz.

Bunlardan birisi geleneksel hal alan arabaşı şölenimizdi.

Başkentin ortasında yer alan gökdelenin 20. katındaki Dört Mevsim Akademisinde gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Ankara’yı kuşbakışı gören manzara eşliğindeki programa katılarak bizleri onurlandıranlar arasında şu isimler bulunuyordu:

Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye Eski Bakanı Lütfullah Kayalar, Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Koordinasyon Başkanı Osman Coşkun, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Profesör Dr. Öcal Oğuz, Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özcan, Yozgat Birlik Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Durak Turan Düz, Yozgatlı akademisyenler, iş insanları, eğitimciler, hukukçular, doktorlar, esnaflar, bürokratlar ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile basın mensupları…

Avrupa’daki Türk ve İslam düşmanı alçakça olayları kınadığım konuşmada gecenin önemine uygun şu mesajları verdim:

-Bu akşam burada birlik, beraberliğimizin ve dayanışmamızın en güzel örneğini sergiledik… Tanıtım Günlerimizde Ankara’da rüzgar estirdik, şimdi de gökdelende fırtına estirdik.

-Hemşerilerimize hiçbir zaman tepeden bakmadık. İyi günlerinde, kötü günlerinde gücümüz yettiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz…

-Bu tür etkinliklerimizde sizlerle dolan salonlar dayanışmamızın göstergesidir…

-Birbirimizin eksiğini görmeye değil bir olmaya, beraber olmaya ve güçlü olmaya ihtiyacımız var… Böyle olur Yozgatlı dayanışması…

-Ankara’da yaşayan 720 bin Yozgatlıya bu başarılar az gelir. Kollarımızı daha güçlü sıvayalım, sırt sırtta verelim.

-Birlik ve beraberliğimiz için arabaşı programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum…

-Bu güzel mekanda kapılarını bize sonuna kadar açan Akademi Kurucusu Genel Müdürü hemşerimiz Sayın İsmail Altan Bey’e de şükranlarımı sunuyorum.

Düzenlediğimiz başarılı organizasyonlar ve yoğun katılım sebebiyle ne kadar övünsek azdır. Bu yazı vesilesiyle şunu özellikle vurgulamak isterim: Nice güzel etkinliklerde bulunarak Yozgat’ımıza, Ankara’mıza, Türkiye’mize hizmete devam edeceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.