Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Çok çalışıyoruz, az kazanıyoruz!

Ahmet KOÇ (Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı) Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve Ankara’mızın Başkent oluşunun 100. Yılı kutlarken değerli hemşehrilerimle paylaşmak istediğim bazı duygularım, düşüncelerim var… Bilindiği gibi 2003 yılında kurduğumuz Yozgatlı Dernekler Federasyonu ile çok büyük işlere, etkinliklere imza atıyoruz.   ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR FEDERASYONUZ   Sivil toplum hareketi içinde Yozgatlılar hep öncü olmuş, yeniliklere imza atmıştır. Hatta yakın zamana kadar diğer illerin hemşehri dernekleri ve federasyonları Yozgatlıların faaliyet gösterdiği mekanlara, imza attığı etkinliklere hep gıptayla bakmıştır… Federasyonumuzu anlatırken daha önce paylaştığım şu cümleleri bir kez daha hatırlatmak istiyorum: “Günümüz dünyasında küreselleşmenin etkisiyle evrensel değerler, kültür ve yaşam biçimi tüm yerel renkleri tehdit etmekte ve bu kaçınılmaz olarak toplumsal ve kültürel bozulmalara yol açmaktadır. Tarihin kaçınılmaz ve geri döndürülemez bu akışı yönünde yapılacak en önemli çalışma yerel olanı korumak, yerel renklerin ve kültürlerin yeni kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. 2003 yılında kurduğumuz Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak yaptığımız en önemli iş; genç kuşaklara gelenek ve göreneklerimizi, adet ve törelerimizi aktarmak; yeni nesillerde maddi ve manevi değerlerimize ilişkin farkındalık oluşturmaktır.”   ÇOK YOĞUN BİR FAALİYET İÇİNDEYİZ…   Tüm bunlarla ilgili o kadar çok faaliyette bulunduk ki, Ankara’yı Yozgat’a çevirdik desem yeridir! Federasyon yönetimi ve üye derneklerin başkan ve yöneticileriyle birlikte Yozgat Tanıtım Günlerinden özel günlerde gerçekleştirdiğimiz programlara ve hafta sonları düzenlediğimiz arabaşı sohbetlerine kadar geniş katılımlı pek çok faaliyette bulunduk, bulunuyoruz. Bunları yaparken gerçekten çok çalışıyoruz. Ancak bu çalışmanın Yozgat’a ve Yozgatlılara yansıması istediğimiz gibi olmuyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri siyasilerin Yozgatlıya sahip çıkma konusundaki isteksizliğidir.   SİYASİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR   Konuyla ilgili düşüncelerimi başka yazılarda da dile getireceğim. Bunu yaparken, siyasilerin seçim zamanlarında etrafımızda fır döndüğüne ve seçimden sonra ise derdimizi anlatmak, Yozgatlılarla projelerimizi paylaşmak ve destek istemek için randevu bile alamadığımıza değineceğim. (DEVAM EDECEK)
Ekleme Tarihi: 16 Ekim 2023 - Pazartesi

Çok çalışıyoruz, az kazanıyoruz!

Ahmet KOÇ

(Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı)

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve Ankara’mızın Başkent oluşunun 100. Yılı kutlarken değerli hemşehrilerimle paylaşmak istediğim bazı duygularım, düşüncelerim var…

Bilindiği gibi 2003 yılında kurduğumuz Yozgatlı Dernekler Federasyonu ile çok büyük işlere, etkinliklere imza atıyoruz.

 

ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR FEDERASYONUZ

 

Sivil toplum hareketi içinde Yozgatlılar hep öncü olmuş, yeniliklere imza atmıştır. Hatta yakın zamana kadar diğer illerin hemşehri dernekleri ve federasyonları Yozgatlıların faaliyet gösterdiği mekanlara, imza attığı etkinliklere hep gıptayla bakmıştır…

Federasyonumuzu anlatırken daha önce paylaştığım şu cümleleri bir kez daha hatırlatmak istiyorum:

“Günümüz dünyasında küreselleşmenin etkisiyle evrensel değerler, kültür ve yaşam biçimi tüm yerel renkleri tehdit etmekte ve bu kaçınılmaz olarak toplumsal ve kültürel bozulmalara yol açmaktadır.

Tarihin kaçınılmaz ve geri döndürülemez bu akışı yönünde yapılacak en önemli çalışma yerel olanı korumak, yerel renklerin ve kültürlerin yeni kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalar yapmaktır.

2003 yılında kurduğumuz Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak yaptığımız en önemli iş; genç kuşaklara gelenek ve göreneklerimizi, adet ve törelerimizi aktarmak; yeni nesillerde maddi ve manevi değerlerimize ilişkin farkındalık oluşturmaktır.”

 

ÇOK YOĞUN BİR FAALİYET İÇİNDEYİZ…

 

Tüm bunlarla ilgili o kadar çok faaliyette bulunduk ki, Ankara’yı Yozgat’a çevirdik desem yeridir!

Federasyon yönetimi ve üye derneklerin başkan ve yöneticileriyle birlikte Yozgat Tanıtım Günlerinden özel günlerde gerçekleştirdiğimiz programlara ve hafta sonları düzenlediğimiz arabaşı sohbetlerine kadar geniş katılımlı pek çok faaliyette bulunduk, bulunuyoruz.

Bunları yaparken gerçekten çok çalışıyoruz. Ancak bu çalışmanın Yozgat’a ve Yozgatlılara yansıması istediğimiz gibi olmuyor.

Bunun en önemli sebeplerinden biri siyasilerin Yozgatlıya sahip çıkma konusundaki isteksizliğidir.

 

SİYASİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR

 

Konuyla ilgili düşüncelerimi başka yazılarda da dile getireceğim.

Bunu yaparken, siyasilerin seçim zamanlarında etrafımızda fır döndüğüne ve seçimden sonra ise derdimizi anlatmak, Yozgatlılarla projelerimizi paylaşmak ve destek istemek için randevu bile alamadığımıza değineceğim.

(DEVAM EDECEK)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Oğuz Özbek
(17.10.2023 06:23 - #314)
Başkanım özverili çalışmanız her zaman biz dernek başkanları tarafından taktir edilmekte ve sizin çalışmalarınızı örnek alarak daha azimli çalışmaktayız açtığınız yolda yürümek bizler için gurur kaynağıdır yilmiyorsunuz,yorulma nedir bilmiyorsunuz Yozgat sevdasını heryere taşıyorsunuz ailenize harcayacaginiz zamanı tamamen Biz Yozgatlilara harciyorsunuz siz bizim için büyük degersiniz azminiz yaratıcılığıniz çıkarda uzak Yozgat sevdanız tartışılmaz iyiki varsınız yolunuz yolumuzdur..yolunuz açık olsun.. Saygılarımla... Yukariculhali ve NOTER çalışanları ve emeklileri dernek baskani Oğuz Özbek
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.