Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Nüfusumuz çok ama nüfuzumuz az!

  Ahmet KOÇ (Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı) Yeri geldikçe hatırlattığım gibi; Ankara’da 2022 TÜİK verilerine göre 450.000 kişi Yozgat nüfusuna kayıtlı olarak yaşamaktadır. Geçmişte Yozgat’tan kütüğünü Ankara Nüfusuna getirilenler de dâhil edildiğinde, takriben 700 bin civarında bir Yozgatlı nüfusu olduğu tahmin edilmektedir.   NÜFUS TAMAM DA YA NÜFUZ…   Bu nüfus oranı başka etkenlerle birlikte milyonu bulan bir güce erişse de bunun karşılığını nüfuz olarak göremiyoruz. Bu konuda Yozgatlı milletvekillerimiz ve her kademede siyaset yapan hemşehrilerimizle bürokratlarımızın da olumsuz etkileri vardır. Bırakın önümüze düşüp önderlik etmeyi önlerine koyulan dosyalara bile gereken ilgiyi göstermiyorlar…   YOZGAT DİASPORASI HAREKETLENMELİ Başkent Ankara’da yaşayan bizler, Yozgat’ımız çok göç veren iller arasında olduğu için buralardayız. Bu göç öylesine yoğun olmuş, Başkentte öylesine bir Yozgatlı nüfusu oluşmuştur ki Ankara, mayasında Yozgat olan bir şehre dönüşmüştür. Bu sebeple nasıl ki Ankara’nın, Türkiye’nin kalkınmasına omuz veriyoruz, Yozgat’ımızın kalkınmasına sadece içinde yaşayanlar değil hepimizin katkıda bulunması gerektiğinin bilincindeyiz ve bu bilinç ile hareket ediyoruz. Hatta bu bilinci ikinci, üçüncü kuşaklarımızda da oluşturmaya çalışıyoruz. Hepimiz aynı bilinçle hareket etmeli gurbetteki ve sıladaki sermaye ile iş gücünü harekete geçirmeliyiz. Bunun için, “Yozgat diasporası” harekete geçirilmelidir.   DÜNYANIN HER YERİNDE YOZGATLI VAR Ankara’da, başka illerde ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Yozgatlılar bu gerçeğin bilinciyle hareket etmelidir… Bu vesile ile Dünya Yozgatlı Dernekler Konfederasyonu’nun Kurucu Genel Başkanı olmaktan duyduğum gururu belirterek söylemek isterim ki amacımız; yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm Yozgatlı sivil toplum örgütlerimizi tek çatı altında toplayarak gücümüze güç katmak, ortak projeler üretmek, iletişimi sağlamak, tek ses, tek yürek olarak Ülkemize, Yozgat’ımıza ve Yozgatlımıza hizmet etmektir. Biz böylesine büyük hedefler peşinde koşarken, siyasilerin ilgisizliği amaca ulaşmamızı ya geciktiriyor ya da engelliyor.   (DEVAM EDECEK)
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2023 - Çarşamba

Nüfusumuz çok ama nüfuzumuz az!

 

Ahmet KOÇ

(Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı)

Yeri geldikçe hatırlattığım gibi; Ankara’da 2022 TÜİK verilerine göre 450.000 kişi Yozgat nüfusuna kayıtlı olarak yaşamaktadır. Geçmişte Yozgat’tan kütüğünü Ankara Nüfusuna getirilenler de dâhil edildiğinde, takriben 700 bin civarında bir Yozgatlı nüfusu olduğu tahmin edilmektedir.

 

NÜFUS TAMAM DA YA NÜFUZ…

 

Bu nüfus oranı başka etkenlerle birlikte milyonu bulan bir güce erişse de bunun karşılığını nüfuz olarak göremiyoruz.

Bu konuda Yozgatlı milletvekillerimiz ve her kademede siyaset yapan hemşehrilerimizle bürokratlarımızın da olumsuz etkileri vardır.

Bırakın önümüze düşüp önderlik etmeyi önlerine koyulan dosyalara bile gereken ilgiyi göstermiyorlar…

 

YOZGAT DİASPORASI HAREKETLENMELİ

Başkent Ankara’da yaşayan bizler, Yozgat’ımız çok göç veren iller arasında olduğu için buralardayız. Bu göç öylesine yoğun olmuş, Başkentte öylesine bir Yozgatlı nüfusu oluşmuştur ki Ankara, mayasında Yozgat olan bir şehre dönüşmüştür.

Bu sebeple nasıl ki Ankara’nın, Türkiye’nin kalkınmasına omuz veriyoruz, Yozgat’ımızın kalkınmasına sadece içinde yaşayanlar değil hepimizin katkıda bulunması gerektiğinin bilincindeyiz ve bu bilinç ile hareket ediyoruz. Hatta bu bilinci ikinci, üçüncü kuşaklarımızda da oluşturmaya çalışıyoruz. Hepimiz aynı bilinçle hareket etmeli gurbetteki ve sıladaki sermaye ile iş gücünü harekete geçirmeliyiz. Bunun için, “Yozgat diasporası” harekete geçirilmelidir.

 

DÜNYANIN HER YERİNDE YOZGATLI VAR

Ankara’da, başka illerde ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Yozgatlılar bu gerçeğin bilinciyle hareket etmelidir…

Bu vesile ile Dünya Yozgatlı Dernekler Konfederasyonu’nun Kurucu Genel Başkanı olmaktan duyduğum gururu belirterek söylemek isterim ki amacımız; yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm Yozgatlı sivil toplum örgütlerimizi tek çatı altında toplayarak gücümüze güç katmak, ortak projeler üretmek, iletişimi sağlamak, tek ses, tek yürek olarak Ülkemize, Yozgat’ımıza ve Yozgatlımıza hizmet etmektir.

Biz böylesine büyük hedefler peşinde koşarken, siyasilerin ilgisizliği amaca ulaşmamızı ya geciktiriyor ya da engelliyor.

 

(DEVAM EDECEK)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.