Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Yozgat’ı tanıttık

Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak, pek çok kişi, kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlediğimiz Yozgat Tanıtım Günleri amacına ulaştı. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, onları tanıtmak için elimizden gelenden fazlasını yapmaya çalıştık. Hem açılışımız hem de tanıtım günlerimizdeki tüm etkinlikler büyük ilgi gördü. Anadolu’nun kadim kenti Yozgat’ımızı hem genç kuşaklara hem de tüm Ankara ve Türkiye’ye gösterdik, anlattık, tanıttık. Harcadığımız emeğe değdi. Övünülecek bir başarı Yozgat Tanıtım Günleri ile övünmek tüm hemşehrilerimizin hakkıdır. Bu etkinlik bundan sonraki yıllarda düzenleyeceğimiz etkinliklerin daha da muhteşem olacağının habercisidir. İştirak edenlerin gözleriyle gördüğü, gelemeyenlerin medyadan takip ettiği gibi; Yozgat’ın ilçeleri ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının stant açtığı Yozgat Tanıtım Günleri, il ve ilçe belediyelerinin tanıtımına, üretici kooperatiflerin ürünlerini sergileme ve pazarlamasına, ziyarete gelenlerin konser ve alışveriş ile günlerini renklendirmelerine vesile oldu. Yozgatlı şairlerimiz, yazarlarımız stantlarda kitaplarını satarken; ressamlarımız ve diğer sanatçılarımız da dostlarıyla buluştu. Sevindiren müjdeler… Başkent Millet Bahçesi’ndeki Yozgat Tanıtım Günleri, aynı zamanda Yozgatlı siyasetçilerimizin söylemlerine de sahne oldu. Bu etkinliğimizin ne tür güzelliklere vesile olduğunu anlatmak bakımından birkaç hususu vurgulamak istiyorum. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey, “Boğazlıyan'ı Çandır'ı, Yenifakılı'yı, Sarıkaya'yı ilk etapta yoluyla birlikte Çayıralan'ı da katarsak o bölgeyi kalkındıracak, istihdamı, işsizliği kökünden çözecek, 38 fabrikamızı inşallah önümüzdeki 1-2 yıl içinde tamamlıyor olacağız. Şimdi hedefimiz, Yozgat merkez başta olmak üzere çevre ilçeleri aynı şekilde kalkındıracak ve işsizliği çözecek olan Bozok Organize Sanayi Bölgesi'nde de bacaların tütmesi ve artık Yozgat'tan ihracatın, üretimin seslerinin geliyor olması arzumuz.” diyerek müjdeler verdi. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ise, “2023, Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı. Yeni yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı olacaktır. Yozgatlıların da Türkiye Yüzyılı'nda hak ettikleri yeri layıkıyla alacaklarından hiç endişem yok. Yozgat, 2023'te havalimanı ve hızlı trenle buluşacak.” hatırlatması ile şehrimizin yakın gelecekte ne büyük imkanlara kavuşacağını anlattı. Herkese teşekkür ediyorum Ankara’da on yıl aradan sonra 27-30 Ekim arası gerçekleştirdiğimiz ve her bir günü çok büyük ilgi gören Tanıtım Günlerimizden ilgisini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beylerin şahsında tüm siyasilere, Yozgat Valimize, il ve ilçe belediye başkanlarımıza, Bozok Üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, Federasyon ve derneklerimizin yöneticilerine, üyelerine, medyamıza ve Tanıtım Günleri boyunca alanı dolduran Yozgatlılara, Başkentlilere ve adını sayamadığım herkese, her kuruma gönülden teşekkür ediyorum.
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2022 - Perşembe

Yozgat’ı tanıttık

Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak, pek çok kişi, kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlediğimiz Yozgat Tanıtım Günleri amacına ulaştı.

Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, onları tanıtmak için elimizden gelenden fazlasını yapmaya çalıştık. Hem açılışımız hem de tanıtım günlerimizdeki tüm etkinlikler büyük ilgi gördü. Anadolu’nun kadim kenti Yozgat’ımızı hem genç kuşaklara hem de tüm Ankara ve Türkiye’ye gösterdik, anlattık, tanıttık. Harcadığımız emeğe değdi.

Övünülecek bir başarı

Yozgat Tanıtım Günleri ile övünmek tüm hemşehrilerimizin hakkıdır. Bu etkinlik bundan sonraki yıllarda düzenleyeceğimiz etkinliklerin daha da muhteşem olacağının habercisidir.

İştirak edenlerin gözleriyle gördüğü, gelemeyenlerin medyadan takip ettiği gibi; Yozgat’ın ilçeleri ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının stant açtığı Yozgat Tanıtım Günleri, il ve ilçe belediyelerinin tanıtımına, üretici kooperatiflerin ürünlerini sergileme ve pazarlamasına, ziyarete gelenlerin konser ve alışveriş ile günlerini renklendirmelerine vesile oldu.

Yozgatlı şairlerimiz, yazarlarımız stantlarda kitaplarını satarken; ressamlarımız ve diğer sanatçılarımız da dostlarıyla buluştu.

Sevindiren müjdeler…

Başkent Millet Bahçesi’ndeki Yozgat Tanıtım Günleri, aynı zamanda Yozgatlı siyasetçilerimizin söylemlerine de sahne oldu. Bu etkinliğimizin ne tür güzelliklere vesile olduğunu anlatmak bakımından birkaç hususu vurgulamak istiyorum.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey, “Boğazlıyan'ı Çandır'ı, Yenifakılı'yı, Sarıkaya'yı ilk etapta yoluyla birlikte Çayıralan'ı da katarsak o bölgeyi kalkındıracak, istihdamı, işsizliği kökünden çözecek, 38 fabrikamızı inşallah önümüzdeki 1-2 yıl içinde tamamlıyor olacağız. Şimdi hedefimiz, Yozgat merkez başta olmak üzere çevre ilçeleri aynı şekilde kalkındıracak ve işsizliği çözecek olan Bozok Organize Sanayi Bölgesi'nde de bacaların tütmesi ve artık Yozgat'tan ihracatın, üretimin seslerinin geliyor olması arzumuz.” diyerek müjdeler verdi.

Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ise, “2023, Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı. Yeni yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı olacaktır. Yozgatlıların da Türkiye Yüzyılı'nda hak ettikleri yeri layıkıyla alacaklarından hiç endişem yok. Yozgat, 2023'te havalimanı ve hızlı trenle buluşacak.” hatırlatması ile şehrimizin yakın gelecekte ne büyük imkanlara kavuşacağını anlattı.

Herkese teşekkür ediyorum

Ankara’da on yıl aradan sonra 27-30 Ekim arası gerçekleştirdiğimiz ve her bir günü çok büyük ilgi gören Tanıtım Günlerimizden ilgisini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beylerin şahsında tüm siyasilere, Yozgat Valimize, il ve ilçe belediye başkanlarımıza, Bozok Üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, Federasyon ve derneklerimizin yöneticilerine, üyelerine, medyamıza ve Tanıtım Günleri boyunca alanı dolduran Yozgatlılara, Başkentlilere ve adını sayamadığım herkese, her kuruma gönülden teşekkür ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.