Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Özaslan, Selamoğlu ve ‘Seymen Divanı’

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Başkentin ünlü iş insanlarından Ferhat Selamoğlu, yüreği Ankara için çarpanlardan. Özaslan, yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak hem yapılanları duyuruyor hem de kentlilik bilincini güçlendirmeye çalışıyor.   Seymenler…   Bu türden paylaşımlarından biri, “Seymen Divanımız ile kahvaltılı toplantıda buluştuk... Güncel konuları değerlendirdik” şeklindeydi. Ankaralılar rahat olsun, bu şehirde Seymenler var!   Az bilinen…   Genel Başkan Metin Özaslan’ın Ferhat Selamoğlu ile yan yana fotoğrafının altında ise kendisinin ve Selamoğlu’nun az bilinen ama çok önemli özellikleri paylaşılıyordu: -“Bundan 61 yıl önce Türkiye’nin hemen hemen ilk üniversite öğrenci topluluğu olan ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğunun (THBT) kurucusu, aynı zamanda Ankara’mızın gururu ve köklü firmalarından Selamoğlu Nakliyat’ın sahibi, Dernek üyemiz Ferhat Selamoğlu Ağabeyim ziyaretimize gelerek onurlandırdı. Çok keyifli ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik.”   *** Ölümsüzlük fotoğrafları! Fotoğraf; ‘sanat’ olarak Ara Güler ise gazeteler için ‘fotoğraf muhabiri’ idi bir zamanlar! Gazeteci için ise bir ‘ölümsüzlük arşivi’! Herkes gençti Ölümsüzlük arşivine kayıtlı, bazıları birlikte çalışma ya da tanışma imkanı bulduğum meslektaşlarımın yer aldığı bu fotoğrafı, (Nişani Koç’tan) Mehmet Ali Kükrer dostum paylaşmış. Kimler yok ki? Önden başlayarak ve hatırladıklarının adını sayarak tanıtıyor: Abdurrahman Antakyalı, Yarkın Erol, Neriman Saraçoglu, Ahmet Dirican, rahmetli Tayfun Talipoğlu, Şükrü Küçükşahin, Faruk Bildirici, Emin Pazarcı, parti görevlisi bayan, Nişani Koç, Mehmet Ali Kükrer, Dürdane Kırçuval, Metin Özkan, Mehmet Güler ve ortam görevlileri… Gündemspor Bu da mesleki bakımdan içinde beni barındıran en derin maziye ait fotoğraflardan biri. ZEMİN: 19 Mayıs Dış Sahaları… ZAMAN: 1977 yılı (olmalı)… KADRO: Türk-İş’e bağlı Basın Sendikası’nın Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan (vasıflı) günlük gazetesi Gündem’in dışarıdan destekli futbol takımı! Sonradan iş ve siyaset dünyamızın önemli isimlerinden biri olan ve halen gündemdeki yerini koruyan Yılmaz Ateş ağabeyin fotoğrafı ve isimleri hatırlatması ortaya çıkan Gündemspor kadrosu şöyle: AYAKTAKİLER: (Soldan sağa) İsmet Taze (Korbay), Abdullah Öztoprak, Yılmaz Ateş, hatırlayamadığımız bir dost, mahalleden arkadaşım ve şimdi Avustralya’da yaşayan Hüseyin Güzel, Dursun Erkılıç. OTURANLAR: Sendikada görevli bir arkadaşımız, Halim Utlu, foto muhabirimiz (sonradan onun yerini ben aldım) Vecdi ve Yılmaz Ateş ağabeyin kardeşi Hasan. Fotoğrafa baktıkça bugünkü hale nasıl geldim şaşıyorum! Sebebini biliyorum ama söylemem!
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2022 - Perşembe

Özaslan, Selamoğlu ve ‘Seymen Divanı’

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Başkentin ünlü iş insanlarından Ferhat Selamoğlu, yüreği Ankara için çarpanlardan.

Özaslan, yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak hem yapılanları duyuruyor hem de kentlilik bilincini güçlendirmeye çalışıyor.

 

Seymenler…

 

Bu türden paylaşımlarından biri, “Seymen Divanımız ile kahvaltılı toplantıda buluştuk... Güncel konuları değerlendirdik” şeklindeydi. Ankaralılar rahat olsun, bu şehirde Seymenler var!

 

Az bilinen…

 

Genel Başkan Metin Özaslan’ın Ferhat Selamoğlu ile yan yana fotoğrafının altında ise kendisinin ve Selamoğlu’nun az bilinen ama çok önemli özellikleri paylaşılıyordu:

-“Bundan 61 yıl önce Türkiye’nin hemen hemen ilk üniversite öğrenci topluluğu olan ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğunun (THBT) kurucusu, aynı zamanda Ankara’mızın gururu ve köklü firmalarından Selamoğlu Nakliyat’ın sahibi, Dernek üyemiz Ferhat Selamoğlu Ağabeyim ziyaretimize gelerek onurlandırdı. Çok keyifli ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik.”

 

***

Ölümsüzlük fotoğrafları!

Fotoğraf; ‘sanat’ olarak Ara Güler ise gazeteler için ‘fotoğraf muhabiri’ idi bir zamanlar! Gazeteci için ise bir ‘ölümsüzlük arşivi’!

Herkes gençti

Ölümsüzlük arşivine kayıtlı, bazıları birlikte çalışma ya da tanışma imkanı bulduğum meslektaşlarımın yer aldığı bu fotoğrafı, (Nişani Koç’tan) Mehmet Ali Kükrer dostum paylaşmış. Kimler yok ki? Önden başlayarak ve hatırladıklarının adını sayarak tanıtıyor:

Abdurrahman Antakyalı, Yarkın Erol, Neriman Saraçoglu, Ahmet Dirican, rahmetli Tayfun Talipoğlu, Şükrü Küçükşahin, Faruk Bildirici, Emin Pazarcı, parti görevlisi bayan, Nişani Koç, Mehmet Ali Kükrer, Dürdane Kırçuval, Metin Özkan, Mehmet Güler ve ortam görevlileri…

Gündemspor

Bu da mesleki bakımdan içinde beni barındıran en derin maziye ait fotoğraflardan biri.

ZEMİN: 19 Mayıs Dış Sahaları…

ZAMAN: 1977 yılı (olmalı)…

KADRO: Türk-İş’e bağlı Basın Sendikası’nın Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan (vasıflı) günlük gazetesi Gündem’in dışarıdan destekli futbol takımı!

Sonradan iş ve siyaset dünyamızın önemli isimlerinden biri olan ve halen gündemdeki yerini koruyan Yılmaz Ateş ağabeyin fotoğrafı ve isimleri hatırlatması ortaya çıkan Gündemspor kadrosu şöyle:

AYAKTAKİLER: (Soldan sağa) İsmet Taze (Korbay), Abdullah Öztoprak, Yılmaz Ateş, hatırlayamadığımız bir dost, mahalleden arkadaşım ve şimdi Avustralya’da yaşayan Hüseyin Güzel, Dursun Erkılıç.

OTURANLAR: Sendikada görevli bir arkadaşımız, Halim Utlu, foto muhabirimiz (sonradan onun yerini ben aldım) Vecdi ve Yılmaz Ateş ağabeyin kardeşi Hasan.

Fotoğrafa baktıkça bugünkü hale nasıl geldim şaşıyorum! Sebebini biliyorum ama söylemem!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.