Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Dünyadaki Yozgatlılar

[simple-author-box] -9- Sivil toplum alanında öncü Yozgatlılar olarak dünya çapında bir örgütlenmeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın faklı yerlerinde faaliyet gösteren tüm Yozgatlı federasyon ve dernekler bir araya gelerek ülkemizin bu alandaki en büyük oluşumu ve Yozgat’ın en büyük sivil toplum hareketi olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’u kurduk. Genel Başkanlık görevini bir yıl yürütme onurunu yaşadım ve bu büyük görevi İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz kardeşimize devrettim. Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu’nu oluşturan federasyonlarımız şöyle: . Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu, .İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, .Trakya Yozgatlılar Federasyonu, .Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, .Bursa Yozgatlılar Federasyonu, .Kayseri Yozgatlılar Federasyonu, .Avrupa Yozgatlılar Federasyonu, .Fransa Yozgatlılar Birliği .Belçika Yozgatlılar Birliği .Almanya Yozgatlılar Platformu, .Avusturya Yozgatlılar Birliği Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı ile Balıkesir, Bolu, İzmir, Aydın, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya, Adana ve Yalova il dernekleri ile dünya çapında toplamda 11 Federasyon 1 Vakıf ve 350 Türkiye ve yurt dışında faaliyet gösteren derneklerden oluşan “Büyük Yozgat Sivil İnisiyatifi”, 2018 yılının Temmuz ayında Ankara merkezli olarak kurularak hayata geçirilmiştir. Amacımız, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm Yozgatlı sivil toplum örgütlerimizi tek çatı altında toplayarak gücümüze güç katmak, ortak projeler üretmek, iletişimi sağlamak, tek ses, tek yürek olarak ülkemize, Yozgat’ımıza ve Yozgatlımıza hizmet etmektir. (Son)
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2021 - Çarşamba

Dünyadaki Yozgatlılar

[simple-author-box]

-9-

Sivil toplum alanında öncü Yozgatlılar olarak dünya çapında bir örgütlenmeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Dünyanın faklı yerlerinde faaliyet gösteren tüm Yozgatlı federasyon ve dernekler bir araya gelerek ülkemizin bu alandaki en büyük oluşumu ve Yozgat’ın en büyük sivil toplum hareketi olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’u kurduk.

Genel Başkanlık görevini bir yıl yürütme onurunu yaşadım ve bu büyük görevi İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz kardeşimize devrettim.

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu’nu oluşturan federasyonlarımız şöyle:

. Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu,

.İstanbul Yozgatlılar Federasyonu,

.Trakya Yozgatlılar Federasyonu,

.Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu,

.Bursa Yozgatlılar Federasyonu,

.Kayseri Yozgatlılar Federasyonu,

.Avrupa Yozgatlılar Federasyonu,

.Fransa Yozgatlılar Birliği

.Belçika Yozgatlılar Birliği

.Almanya Yozgatlılar Platformu,

.Avusturya Yozgatlılar Birliği

Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı ile

Balıkesir, Bolu, İzmir, Aydın, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya, Adana ve Yalova il dernekleri ile dünya çapında toplamda 11 Federasyon 1 Vakıf ve 350 Türkiye ve yurt dışında faaliyet gösteren derneklerden oluşan “Büyük Yozgat Sivil İnisiyatifi”, 2018 yılının Temmuz ayında Ankara merkezli olarak kurularak hayata geçirilmiştir.

Amacımız, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm Yozgatlı sivil toplum örgütlerimizi tek çatı altında toplayarak gücümüze güç katmak, ortak projeler üretmek, iletişimi sağlamak, tek ses, tek yürek olarak ülkemize, Yozgat’ımıza ve Yozgatlımıza hizmet etmektir.

(Son)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.