Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Bingöl yolundaki bulutlar ve bin göl

İster karadan, ister denizden, isterseniz havadan olsun ‘yol’ denen cazibe sarıp sarmalar insanı… Gözünüzden gönlünüze yansıyan güzellikler, ilaç gibi gelir; dertlerden arınırsınız… İş insanı Fesih Zeki Mert’in Bingöl’e yaptığı “Niagara Bingöl Yaşam Evleri”nin açılışı için Ankara’dan Bingöl’e uçarken bu hallerin içine düştüm… BULUT GEL-GİTLERİ! “Havanın nemlenmeye, zamanın demlenmeye başladığı anda, Ankaralı bulutların hüzünbazlığı, yerini Muğlalı bulutların ‘seyirbaz’lığına bıraktı”ğında hissettiklerimden faklıydı Bingöl’ün hava yolundakiler! ‘Bulut’ başlıklı bir başka yazımda; Kimi gün bir olur gün söndürürler Promete’den de cesur mu cesur Kimi gün pir olur gün döndürürler Yere aşıktırlar göklere esir Dediğimden de ayrı bir kümelenme içindeydi bu pamuk yığınları! EN İYİSİ SEYİRBAZLIK Yine de bir diyecekleri varmış da ‘acele etme, seyirbazlığa devam’ der gibiydiler… Mesajı aldım, yeniden seyre daldım. İyi ki de öyle yaptım! İşin sırrını çözmenin, Bingöl'e neden "Bingöl" dendiğini anlamanın en kestirme yolunun, şehre havayolu ile giderken uçaktan zemini seyretmek olduğunu anladım! Uçuş sırasında bulutların üzerinden bulutları kuşbakışı seyrederken kapıldığım his ve edindiğim izlenim, yeryüzüne ne de çok benzediği oldu! Şöyle tarif edeyim; Üzeri buz tutmuş göller misali Bir yanı toz toprak çöller misali Bir silindir geçmiş yollar misali Bereket yüklüydü gökteki bulut O bulutların kat kat, katman katman olduğu bölümleri geçip de seyreldiği yerlere varınca bakışınız  "Bulutun yere ağdığı gibi"leşirse, gözleriniz irili ufaklı göller görür ki; efsanedeki 'bin göl'ü bunlar oluşturur... Bingöl'ü civarın en yeşil şehri yapan da bu bulutlar ve bu göller olsa gerek... Terör belasından kurtulan şehir ve bölge için yapılacak şey, sahip olunan potansiyeli bir değere dönüştürmek olmalı ki buna hep birlikte kafa yormak gerekiyor. Örnek: Başkent Ankara’daki mekan sahipleri bile kavurma yemek için Kahramankazan’a gidiyorsa, Bingöl kavurması ve sair et ürünleri bir lezzet turizmine dönüştürülebilir. Tek başına yetmez elbette; üzerine doğal güzellikler ve Yüzen Adalar sosu da eklenebilir. Ötesini ben bilmez Bingöllü bilir! TEŞEKKÜRLER ZEKİ BEY İş insanı Fesih Zeki Mert, davet ettiği medya mensuplarını “Niagara Bingöl Yaşam Evleri”nin açılışından sonra da yalnız bırakmadı. Yemeklerde, eğlencede, gezilerde hep bizimle birlikteydi. Hatta Tunceli gezimize bile katıldı. Yazacak şey çok, yer ve zaman az. Bakacağız bir çaresine…
Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2022 - Çarşamba

Bingöl yolundaki bulutlar ve bin göl

İster karadan, ister denizden, isterseniz havadan olsun ‘yol’ denen cazibe sarıp sarmalar insanı…

Gözünüzden gönlünüze yansıyan güzellikler, ilaç gibi gelir; dertlerden arınırsınız…

İş insanı Fesih Zeki Mert’in Bingöl’e yaptığı “Niagara Bingöl Yaşam Evleri”nin açılışı için Ankara’dan Bingöl’e uçarken bu hallerin içine düştüm…

BULUT GEL-GİTLERİ!

“Havanın nemlenmeye, zamanın demlenmeye başladığı anda, Ankaralı bulutların hüzünbazlığı, yerini Muğlalı bulutların ‘seyirbaz’lığına bıraktı”ğında hissettiklerimden faklıydı Bingöl’ün hava yolundakiler!

‘Bulut’ başlıklı bir başka yazımda;

Kimi gün bir olur gün söndürürler

Promete’den de cesur mu cesur

Kimi gün pir olur gün döndürürler

Yere aşıktırlar göklere esir

Dediğimden de ayrı bir kümelenme içindeydi bu pamuk yığınları!

EN İYİSİ SEYİRBAZLIK

Yine de bir diyecekleri varmış da ‘acele etme, seyirbazlığa devam’ der gibiydiler…

Mesajı aldım, yeniden seyre daldım.

İyi ki de öyle yaptım!

İşin sırrını çözmenin, Bingöl'e neden "Bingöl" dendiğini anlamanın en kestirme yolunun, şehre havayolu ile giderken uçaktan zemini seyretmek olduğunu anladım!

Uçuş sırasında bulutların üzerinden bulutları kuşbakışı seyrederken kapıldığım his ve edindiğim izlenim, yeryüzüne ne de çok benzediği oldu!

Şöyle tarif edeyim;

Üzeri buz tutmuş göller misali

Bir yanı toz toprak çöller misali

Bir silindir geçmiş yollar misali

Bereket yüklüydü gökteki bulut

O bulutların kat kat, katman katman olduğu bölümleri geçip de seyreldiği yerlere varınca bakışınız  "Bulutun yere ağdığı gibi"leşirse, gözleriniz irili ufaklı göller görür ki; efsanedeki 'bin göl'ü bunlar oluşturur...

Bingöl'ü civarın en yeşil şehri yapan da bu bulutlar ve bu göller olsa gerek...

Terör belasından kurtulan şehir ve bölge için yapılacak şey, sahip olunan potansiyeli bir değere dönüştürmek olmalı ki buna hep birlikte kafa yormak gerekiyor.

Örnek: Başkent Ankara’daki mekan sahipleri bile kavurma yemek için Kahramankazan’a gidiyorsa, Bingöl kavurması ve sair et ürünleri bir lezzet turizmine dönüştürülebilir. Tek başına yetmez elbette; üzerine doğal güzellikler ve Yüzen Adalar sosu da eklenebilir. Ötesini ben bilmez Bingöllü bilir!

TEŞEKKÜRLER ZEKİ BEY

İş insanı Fesih Zeki Mert, davet ettiği medya mensuplarını “Niagara Bingöl Yaşam Evleri”nin açılışından sonra da yalnız bırakmadı.

Yemeklerde, eğlencede, gezilerde hep bizimle birlikteydi. Hatta Tunceli gezimize bile katıldı.

Yazacak şey çok, yer ve zaman az. Bakacağız bir çaresine…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.