Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Ankara’daki Yozgatlılar

[simple-author-box] -7- Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak birinci görevimiz Başkentte yaşayan hemşehrilerimizin dertleriyle ilgilenmek ve derman bulmaktır. Bu bakımdan Ankara’daki Yozgatlıların durumuna bakmakta fayda var. 2017 yılı TÜİK verilerine göre Ankara’da Yozgat nüfusuna kayıtlı 342.955 kişi yaşamaktadır. Sivil toplum örgütleriyle görüşmelerimiz ve münasebetlerimiz, onların bize bakış açısını değiştirmiş, Federasyonumuzu sürekli istişare etmek istedikleri bir kurum hâline getirmiştir. Gücümüz yettiğince onların da çalışma ve faaliyetlerine katılmaya çalışıyoruz. İş insanlarımızla, bürokratlarımızla neredeyse günübirlik buluşuyoruz. Fikir teatilerimiz, öneriler birlikteliğimizi kuvvetlendirmekte, gücümüze güç katmaktadır. Yoğunluklu etkinliklerimizin yanında siyasi arenadaki girişimlerimiz ses getirmiş, Federasyonumuz sivil toplum örgütlerinin, basının ilgi odağı hâline gelmiştir. Ankara’daki nüfus yoğunluğumuz, onların haklarını arama ve temsil sayılarının artırılması çabamız, gerek ulusal, gerekse de yerel basında geniş yer bulmuştur. Federasyonumuzda kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz artık belli bir standarda kavuşmuştur. Gün geçtikçe küçük eksiklerimiz de ortadan kalkmış, yapılacak tüm işler rayına oturmuştur. Yani Federasyonumuz kurumsal bir kimlik kazanmıştır. Federasyonumuz güçlü bir federasyondur. Bu güç, üye derneklerimizi de cesaretlendirmiş, köylerde şenlikler düzenlenmeye başlanmıştır.  Yönetim kurulumuz ile iş bölümü yaparak bu etkinliklerin hepsine katılmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki, bu tür etkinlikler artarak devam etsin ve ekonomik sıkıntıların göz açtırmadığı günümüzde yılda bir kez de olsa sıla özlemi giderilsin. (Devam edecek)
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2021 - Çarşamba

Ankara’daki Yozgatlılar

[simple-author-box]

-7-

Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak birinci görevimiz Başkentte yaşayan hemşehrilerimizin dertleriyle ilgilenmek ve derman bulmaktır.

Bu bakımdan Ankara’daki Yozgatlıların durumuna bakmakta fayda var.

2017 yılı TÜİK verilerine göre Ankara’da Yozgat nüfusuna kayıtlı 342.955 kişi yaşamaktadır.

Sivil toplum örgütleriyle görüşmelerimiz ve münasebetlerimiz, onların bize bakış açısını değiştirmiş, Federasyonumuzu sürekli istişare etmek istedikleri bir kurum hâline getirmiştir. Gücümüz yettiğince onların da çalışma ve faaliyetlerine katılmaya çalışıyoruz. İş insanlarımızla, bürokratlarımızla neredeyse günübirlik buluşuyoruz. Fikir teatilerimiz, öneriler birlikteliğimizi kuvvetlendirmekte, gücümüze güç katmaktadır.

Yoğunluklu etkinliklerimizin yanında siyasi arenadaki girişimlerimiz ses getirmiş, Federasyonumuz sivil toplum örgütlerinin, basının ilgi odağı hâline gelmiştir. Ankara’daki nüfus yoğunluğumuz, onların haklarını arama ve temsil sayılarının artırılması çabamız, gerek ulusal, gerekse de yerel basında geniş yer bulmuştur.

Federasyonumuzda kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz artık belli bir standarda kavuşmuştur. Gün geçtikçe küçük eksiklerimiz de ortadan kalkmış, yapılacak tüm işler rayına oturmuştur. Yani Federasyonumuz kurumsal bir kimlik kazanmıştır.

Federasyonumuz güçlü bir federasyondur. Bu güç, üye derneklerimizi de cesaretlendirmiş, köylerde şenlikler düzenlenmeye başlanmıştır.  Yönetim kurulumuz ile iş bölümü yaparak bu etkinliklerin hepsine katılmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki, bu tür etkinlikler artarak devam etsin ve ekonomik sıkıntıların göz açtırmadığı günümüzde yılda bir kez de olsa sıla özlemi giderilsin.

(Devam edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.