Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Projeler, münasebetler

[simple-author-box] -8- Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu her geçen gün daha da güçleniyor. Bu özellik bizleri daha geniş çaplı ve sonuç odaklı faaliyetler yapmaya teşvik ediyor. Bu çerçevede, Federasyonumuzda bir AR-GE birimi kurduk. Bu birim gelen tüm projeleri değerlendirerek Yönetim Kurulu toplantılarımıza sunuyor ve değerlendirilmesini sağlıyor. Takdir edersiniz ki, büyük projelerin hazırlığı da yapımı da bir anda olmuyor. Özellikle de AB projeleri. Bu konuda AR-GE birimimizin 20’ye yakın çalışması var. Rutin hâle gelen Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızın etkinliklerinin yanında yine kültürümüzü yaşatmak adına bünyemizde Folklor Ekibi ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu Gençlik Korosu kurulmuştur. Dernekler arası Futbol turnuvalarımız yapılmakta ve heyecanlı, birleştirici bir ortam oluşturulmaktadır. Bir başka önemli özelliğimiz de başka şehirlerin federasyonları ile olan münasebetlerimizdir. Şunu övünerek söylemeliyiz ki, bu alanda Türkiye’de ilk federasyonlaşan ve kurumsallaşan dernek Yozgatlı Dernekler Federasyonu olmuştur. Biz bu yolda birçok ilimizin önünü açtık ve bizi takiben şu anda Ankara’da 33 ilin dernekleri federasyonlaştı. Bu federasyonlarla birlikte Ankara Başkent Meclisini kurduk ve buranın yönetiminde görev aldık. Biz, bu yapılanmaları, hemşehri duygularının pekiştiği bu örgütlenmeleri önemsiyoruz. İstiyoruz ki, bütün illerimizin bu tür yapılanmaları olsun, daha büyük yapılanmaları beraberinde getirsin. Bu derneklerin birçoğuna ziyaretlerimiz, onların bize ziyaretleri oluyor. Aynı coğrafyada yaşıyor olmamızın getirdiği birlikteliğin kuvvetlenmesi, fikir alış-verişleriyle yeni projelerin doğması gelecek kuşaklara daha refah bir ortamın sağlanacağı duygu ve düşüncelerin gelişip güçlenmesi adına bu münasebetler çok önemli. (Devam edecek)
Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2021 - Çarşamba

Projeler, münasebetler

[simple-author-box]

-8-

Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu her geçen gün daha da güçleniyor.

Bu özellik bizleri daha geniş çaplı ve sonuç odaklı faaliyetler yapmaya teşvik ediyor.

Bu çerçevede, Federasyonumuzda bir AR-GE birimi kurduk. Bu birim gelen tüm projeleri değerlendirerek Yönetim Kurulu toplantılarımıza sunuyor ve değerlendirilmesini sağlıyor. Takdir edersiniz ki, büyük projelerin hazırlığı da yapımı da bir anda olmuyor. Özellikle de AB projeleri. Bu konuda AR-GE birimimizin 20’ye yakın çalışması var.

Rutin hâle gelen Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızın etkinliklerinin yanında yine kültürümüzü yaşatmak adına bünyemizde Folklor Ekibi ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu Gençlik Korosu kurulmuştur.

Dernekler arası Futbol turnuvalarımız yapılmakta ve heyecanlı, birleştirici bir ortam oluşturulmaktadır.

Bir başka önemli özelliğimiz de başka şehirlerin federasyonları ile olan münasebetlerimizdir. Şunu övünerek söylemeliyiz ki, bu alanda Türkiye’de ilk federasyonlaşan ve kurumsallaşan dernek Yozgatlı Dernekler Federasyonu olmuştur. Biz bu yolda birçok ilimizin önünü açtık ve bizi takiben şu anda Ankara’da 33 ilin dernekleri federasyonlaştı.

Bu federasyonlarla birlikte Ankara Başkent Meclisini kurduk ve buranın yönetiminde görev aldık.

Biz, bu yapılanmaları, hemşehri duygularının pekiştiği bu örgütlenmeleri önemsiyoruz. İstiyoruz ki, bütün illerimizin bu tür yapılanmaları olsun, daha büyük yapılanmaları beraberinde getirsin.

Bu derneklerin birçoğuna ziyaretlerimiz, onların bize ziyaretleri oluyor. Aynı coğrafyada yaşıyor olmamızın getirdiği birlikteliğin kuvvetlenmesi, fikir alış-verişleriyle yeni projelerin doğması gelecek kuşaklara daha refah bir ortamın sağlanacağı duygu ve düşüncelerin gelişip güçlenmesi adına bu münasebetler çok önemli.

(Devam edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.