Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Büyük hedefler

[simple-author-box] -2- Bu etkinliklerin amacı Yozgat kültürünü, gelenek ve göreneklerini, tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini, insan kaynaklarını, yemek kültürünü, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini ve kısacası tüm maddi ve manevi değerlerini Ankara’ya ve tüm Türkiye’ye tanıtmaktı. Şehrimiz çok göç veren iller arasında önde gelmektedir.  Ankara özellikle Yozgat’tan büyük oranda göç almıştır. Ankara’da bugün en az Yozgat’ta yaşayan insan sayısı kadar Yozgatlı nüfus bulunmaktadır. Son zamanlarda iletişim ve ulaşım araçlarındaki gelişme ve ekonomik kalkınma sonucunda insanların hareketliliği artmış ancak geçmiş yıllarda imkansızlıklar nedeniyle insanlar kendi illerini tanıma noktasında dahi geri kalmışlardır. Yozgatlı insanların önemli bir kısmı bile Yozgat’taki tarihi ve doğal güzelliklerden haberdar değildir. Yapılan tanıtım organizasyonunun amacı hem Ankara’da yaşayan Yozgatlılara hem de tüm Ankaralılara, Sarıkaya ilçemizde tarihi bir Roma Hamamının olduğunu hatırlatmak, olağanüstü doğal güzelliğe sahip ve ulaşılması son derece kolay Kazankaya Kanyonunun, Milli Park olan Yozgat Çamlığının, Kerkenez Harabelerinin, Akdağ Ormanlarının tanınmasını sağlamaktı. Önemli ölçüde başardık da… Modern yaşamın en önemli handikaplarından biri de insanların birbirleriyle görüşmelerini, aynı kültür ve çevreden insanların bir araya gelmelerini sınırlaması ve zorlaştırmasıdır. Günlük koşuşturma arasında insanlar, akrabalarını, dostlarını, arkadaşlarını ve kimi zamanda en yakınlarını dahi görme imkanı bulamamaktadır. Bu türden platformlarla insanların kendi değerlerine olan özlemi bir nebze olsun hafifletilmekte, eşi ve dostuyla bir araya gelmelerine imkan ve fırsat yaratılmaktadır. Aynı şekilde özlem duyulan yerel ve yöresel kültürü canlı tutmak amaçlanmaktadır. Genç kuşaklara gelenek ve göreneklerin, adet ve törelerin aktarılması ve yeni nesillerde maddi ve manevi tüm yerel değerlere ilişkin bir farkındalık oluşturmak istedik ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz. (DEVAM EDECEK)
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2021 - Çarşamba

Büyük hedefler

[simple-author-box]

-2-

Bu etkinliklerin amacı Yozgat kültürünü, gelenek ve göreneklerini, tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini, insan kaynaklarını, yemek kültürünü, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini ve kısacası tüm maddi ve manevi değerlerini Ankara’ya ve tüm Türkiye’ye tanıtmaktı.

Şehrimiz çok göç veren iller arasında önde gelmektedir.  Ankara özellikle Yozgat’tan büyük oranda göç almıştır. Ankara’da bugün en az Yozgat’ta yaşayan insan sayısı kadar Yozgatlı nüfus bulunmaktadır. Son zamanlarda iletişim ve ulaşım araçlarındaki gelişme ve ekonomik kalkınma sonucunda insanların hareketliliği artmış ancak geçmiş yıllarda imkansızlıklar nedeniyle insanlar kendi illerini tanıma noktasında dahi geri kalmışlardır. Yozgatlı insanların önemli bir kısmı bile Yozgat’taki tarihi ve doğal güzelliklerden haberdar değildir. Yapılan tanıtım organizasyonunun amacı hem Ankara’da yaşayan Yozgatlılara hem de tüm Ankaralılara, Sarıkaya ilçemizde tarihi bir Roma Hamamının olduğunu hatırlatmak, olağanüstü doğal güzelliğe sahip ve ulaşılması son derece kolay Kazankaya Kanyonunun, Milli Park olan Yozgat Çamlığının, Kerkenez Harabelerinin, Akdağ Ormanlarının tanınmasını sağlamaktı. Önemli ölçüde başardık da…

Modern yaşamın en önemli handikaplarından biri de insanların birbirleriyle görüşmelerini, aynı kültür ve çevreden insanların bir araya gelmelerini sınırlaması ve zorlaştırmasıdır. Günlük koşuşturma arasında insanlar, akrabalarını, dostlarını, arkadaşlarını ve kimi zamanda en yakınlarını dahi görme imkanı bulamamaktadır. Bu türden platformlarla insanların kendi değerlerine olan özlemi bir nebze olsun hafifletilmekte, eşi ve dostuyla bir araya gelmelerine imkan ve fırsat yaratılmaktadır. Aynı şekilde özlem duyulan yerel ve yöresel kültürü canlı tutmak amaçlanmaktadır. Genç kuşaklara gelenek ve göreneklerin, adet ve törelerin aktarılması ve yeni nesillerde maddi ve manevi tüm yerel değerlere ilişkin bir farkındalık oluşturmak istedik ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz.

(DEVAM EDECEK)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.